Çalışmaya kasım 2011 de başladım. İlk başlarda kendimi çok sıkmadım.
Türkçe ve matematikte ortalama 45 , Genel kültürden 27(tarih ve coğrafyam berbattı Örn geçen yılki kurgan sorusunu bile yanlış yapmıştım), eğitimden 55 net çıkarıyordum. İlk olarak günlük plan yapmaya çalıştım. pzt 1saat tarih 1saat coğrafya 1saat ölçme, 1saat rehberlik vs. gibi ama baktım konular karışıyor. Gk ve Gy ile Eğitimi ayırmaya kara verdim. yani pzt.GK-Gy , salı Eğitim gibi. Baktım bu seferde pzt çalıştığımı çarşambaya kadar unutuyorum. Bu arada ocak ayının ortası olmuştu.
Yöntem değiştirdim. Önce en zayıf olduğum Tarih ve coğrafyadan başladım. İhtiyaç modüler tarih ve coğrafyayı bitirdim. Ztv ye üye oldum İnternet Download manager ile dersleri indirdim(kimsenin hakkını yememek için dersleri indirmem 1 hafta sürmesine rağmen üyeliğimi 10 ay boyunca her ay yeniledim 10*5=50 TL ,kotayı çok aştım ama olsun). Format Factory programı ile videoların boyutlarını düşürerek cep telefonun hafızasına kaydettim. Cep telefonumun kulaklığıyla günün her saati dersleri dinledim.Tarih ve coğrafyayı bitirdikten sonra Uzman kariyer soru bankası,İhtiyaç çözümlü soru bankalarını günde her dersten 50 soru olarak çözdüm. Matematik ve türkçeden biraz iyi olduğum için onları en sona bıraktım(sınavdan 1 ay öncesi).
Sıra geldi eğitim bilimlerine. İhtiyaç Eğitim bilimleri modüler set ile başladım.Bir sürü gereksiz bilgi vardı. Oturdum tek tek tüm dersleri kitaptan okuyarak (gereksiz bilgileri budayarak anlayacağım şekilde yaptım ,özetten daha çok geniş kapsamlı özet gibi oldu)deftere kendim geçtim.onları haftada bir okudum en kapsamlısı bile 30 sayfa tuttu. bu arada internetten beyaz kalem,ihtiyaç,uzman kariyer,pegem,data,ve birkaç hatırlayamadığım yayın evinin çözümlü(dikkat edin cevaplı değil çözümlü)eğitim ve Gk-gy denemelerini aldım. neden çözümlü deneme derseniz. cevaplıda insan yanlış cevaba bakıyor ama çözümünü araştırmıyor. Çözümlü sayesinde örneğin Celal bayar sorusu (denemede karşıma çıkmıştı) gibi yaklaşık 10 soruyu doğru yaptım.Hergün 2 eğitim, 2 Gk-gy çözmeye çalıştım .yanlışlarıma üzülmedim tam aksine sevindim çünki denemedeki her yanlışım sınavdaki bir doğrum olabilirdi.İnternetten ihtiyaç 24 saatte tarih,24 saatte coğrafya ve 24 saatte vatandaşlık , Lodos tarih cep kitabı, yargı tarih cep kitaplarını aldım (afedersiniz tuvalette bile okudum). Herhafta pazartesi kendi tuttuğum eğitim bilimleri ve bu kitapları okudum 4 saatimi almadı.sonra deneme devam.
Gelelim türkçe ve matematiğe . Matematik denemelerinde eksik olduğu veya yavaş olduğum konuları tespit ettim(sınava 1 ay kala). Data modüler set matematik kitabında bu eksik olduğum(permütasyon kombinasyon kümeler vs)konuları 3 sayfalık bir kağıda formül olarak yazdım ve ezberledim (diğerlerini biliyordum zaten). türkçede lodos türkçe cep kitabını 3-4 kere okudum. sınava 4 gün kala denemeleri kestim (o ana kadar ortalama 100 GY-Gk , 100 eğitim denemesi çözmüşümdür). sadece tuttuğum notlara ve bu cep kitaplarınıa çalıştım.(daha önceki konularda da çalışırken her öğrendiğim konudan sonra 30 dakikalık şekerlemeler yaptım.bu şekilde gündüzleri 2 saate yakın uyumuşluğum olmuştur.bilgilerin kalıcılığı için yeni birşey öğrendiğinizde hemen uyumanızı veya uykudan hemen önce yeni birşeyler öğrenmenizi tavsiye ederim ).
Sonuç olarak p10 88 ,p3 87 geldi.
Birileri için bu puanlar çok büyük bir başarı olmayabilir ama benim için büyük bir başarı. Yine Sonuç olarak bunları size örnek teşkil etmesi açısından yazdım.
Tabi ki herkes kendi çalışma yöntemini kendi bulmalıdır.
Çeşitli yöntemler deneyin(vakit varken çeşitli yöntemler deneyerek kendiniz için doğruyu bulmaktan korkmayın) inanın beyniniz size doğrusunun hangisi olduğunu söyleyecektir.kimsenin çalışma yönteminin aynısını alıp kullanmaya çalışmayın .unutmayın yanlış bir yöntemle çalışarak 8 ay çalışacağınıza ,2 ay yönteminizi bularak geri kalan 6 ayda doğru bir şekilde çalışmak daha faydalı olacaktır.
Hepinize kolay gelsin. Allah yardımcınız olsun