• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kpss lise on lisans hakkında bir bakın lütfenn

kelebek_93

Kardeşim iyi ki var
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2011
1.530
15
158
Kızlar birşey sorucam lütfen cevap verin nolur :(
Ben şimdi önlisans mezunuyum ama kendimi liseden kaydettirdim nedenine gelince ben merkezi tercih yapmayacağım. sadece bazı adliyelerin açtığı sınavlara ve gardiyanlığa girmek istiyorum. Şimdi ilerde bu sıkıntı olur mu? Yani kpssye girdikten bu anlaşılır mı ? Ya da bizim böyle bi hakkımız var mı ? Lütfen bilenler cevap yazsınnn :(

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Emin değilim ama sanırım önlisans mezunuysanız liseden girince sınavınız geçersiz sayılıyor. Son diplomaya göre sınav başvurusu yapmalıydınız.

Emin değilim ama sanırım önlisans mezunuysanız liseden girince sınavınız geçersiz sayılıyor. Son diplomaya göre sınav başvurusu yapmalıydınız.

Ciddi misiniz ?? Ben bilmiyodum bunu peki düzeltme imkanım var mı ? :(((

Ben şimdi önlisans mezunuyum ama kendimi liseden kaydettirdim nedenine gelince ben merkezi tercih yapmayacağım. sadece bazı adliyelerin açtığı sınavlara ve gardiyanlığa girmek istiyorum. Şimdi ilerde bu sıkıntı olur mu? Yani kpssye girdikten bu anlaşılır mı ? Ya da bizim böyle bi hakkımız var mı ? Lütfen bilenler cevap yazsınnn :(

Sınava en son mezun olduğun diploma ile girebilirsin. Bu sınava farkedilmeden girmiş olsan bile sınavın geçerli sayılmaz
Böyle bir şey yapmak istiyorsan önceden ösym ye dilekçe gönderip - önlisans haklarımdan vazgeçiyorum- diye bildirmen gerekirdi
Bu şekilde kabul edilirse önlisans diplomanı devlette bir daha kullanamıyorsun
Katiplikte ikmde falan artık sıralama var. Sen önlisanstan ortalama bir puan alır klavyeden güzel yazarsan ihtimalin olabilir
Aksi takdirde bu adam liseden girmiş alalım demiyor hiç bir komisyon

Ösym yi ara yanlış seçtim de dilekçe isterler yoksa sınav hakların yanar:34:

Ciddi misiniz ?? Ben bilmiyodum bunu peki düzeltme imkanım var mı ? :(((

Valla hiç bir fikrim yok. İlk mezun olduğumuzda lisans mezunu bir arkadaş lise sınavına başvurmuştu, onunki geçersiz sayılmıştı. Bir ösym bürosunu arayıp sor istersen.

Sınava en son mezun olduğun diploma ile girebilirsin. Bu sınava farkedilmeden girmiş olsan bile sınavın geçerli sayılmaz
Böyle bir şey yapmak istiyorsan önceden ösym ye dilekçe gönderip - önlisans haklarımdan vazgeçiyorum- diye bildirmen gerekirdi
Bu şekilde kabul edilirse önlisans diplomanı devlette bir daha kullanamıyorsun
Katiplikte ikmde falan artık sıralama var. Sen önlisanstan ortalama bir puan alır klavyeden güzel yazarsan ihtimalin olabilir
Aksi takdirde bu adam liseden girmiş alalım demiyor hiç bir komisyon

Ösym yi ara yanlış seçtim de dilekçe isterler yoksa sınav hakların yanar:34:

Peki dilekçe süresi ne zaman hemen cevap gelir mi ?? Nolur cevap verin kafayı yicem yaaaa :((

Valla hiç bir fikrim yok. İlk mezun olduğumuzda lisans mezunu bir arkadaş lise sınavına başvurmuştu, onunki geçersiz sayılmıştı. Bir ösym bürosunu arayıp sor istersen.

Off al başına belayı ya nasıl halletcem ben bunu :((

Peki dilekçe süresi ne zaman hemen cevap gelir mi ?? Nolur cevap verin kafayı yicem yaaaa :((

Sakin ol abartılcak durum yok
Yasal süre 15 gün ama 1 ayı da bulabilir. Cevap gelir mi gelmez mi o konuda bilgim yok ama ösym üyeliğinden takip edersin, arar sorarsın..
Ama sen yine de bir liseye git pazartesi düzeltilir belki olmazsa dediğim gibi ösym...

Ankara'ya dilekçe gönderiyorsunuz onlar bir kaç hafta içinde düzeltiyorlar sistemde görüyorsunuz zaten düzelince

Arkadaslar bende bu sne ilk defa on lisans mezunu olarak girmek istiyorum ama tam olarak nasıl basvurcagmi anlamdim simdi bankaya gidip parayı yatırıyoruz makbuzu yetkili okullara teslim ediyoruz,ama başvuru formu nerden dolduruyoruz makbuzu verdirgmiz okulda mı doldurcaz?

Neden onlisans mezunu olupta lise olarak kaydettirdiniz?

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Arkadaslar bende bu sne ilk defa on lisans mezunu olarak girmek istiyorum ama tam olarak nasıl basvurcagmi anlamdim simdi bankaya gidip parayı yatırıyoruz makbuzu yetkili okullara teslim ediyoruz,ama başvuru formu nerden dolduruyoruz makbuzu verdirgmiz okulda mı doldurcaz?

Dekontu teslim etmeye gerek yok internet sifreniz varsa ÖSYM sitesinden kayit yapılabiliyor sifreniz varsa yardimci olurum

Çok teşekkür ederim kızlar cevaplarınız için yalnız ben osym yi aradım sırada 40 kişi var hatta kalın diyor bekledim yarım saat geçti tam bana sıra geldi meşgule düştü off şu detayları nasıl öğreneceğim ya:(

Valla ben suan önlisans okuyorum mezun olmadigim halde önlisans basvurdum ama tercihlere kadar diplomayi almam gerekiyoms yoksa gecersiz sayilirmis benim denk geliyo zaten sizinde gecersiz sayilir o yuzden kayit yapilan liseye gidin bence ordan size dogru bilgi verirler

Valla ben suan önlisans okuyorum mezun olmadigim halde önlisans basvurdum ama tercihlere kadar diplomayi almam gerekiyoms yoksa gecersiz sayilirmis benim denk geliyo zaten sizinde gecersiz sayilir o yuzden kayit yapilan liseye gidin bence ordan size dogru bilgi verirler

Canım ben zaten kayıt yaptırmadan önce sordum " bakın bu şekilde girsem sınavın geçersiz sayılır mı" dedim " hayır hayır hiçbi problem olnaz " dedi onlarda bilmiyorlar off :((

bence bu ciddi bir durum o yüzden herhangi bir ösym merkezine danışmalısın

Back
X