KPSS operasyonu: 59 kişi gözaltında

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
2010 yılında KPSS'de sorularının çalınıp paralel yapı yandaşlarına servis edildiği iddiasıyla yürütülen soruşturmada 82 kişi gözaltına alındı.
2010 yılında gerçekleştirilen KPSS'de sınav sorularının çalınıp paralel yapı yandaşlarına servis edildiği iddiasıyla yürütülen soruşturmada bu sabah itibariyle operasyon için düğmeye basıldı.

Soruşturma Savcısı Yücel Erkman'ın talimatı üzerine kopya skandalına adı karışan 82 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi de şüphelilerin evlerinde arama kararı verdi. Bu sabah itibariyle şüpheliler gözaltına alınmaya başlandı.

Çok sayıda ilde gerçekleştirilen gözaltıların Ankara'ya getirileceği öğrenildi.

Soruşturma çerçevesinde 2010 yılı KPSS'sinde 120 tam net yapan 300 kişinin SGK kayıtlarının incelendiği ve bu kişilerin bir çoğunu cemaate yakın kurum ve kuruluşlarda çalıştıkları belirlendi.

Tarihte öncesinde 120 tam net yapan hiç kimsenin bulunmadığını belirleyen savcılık tüm soruları cevaplayan adayların cemaatin soruları sızdırması sayesinde bunu başardıklarından şüpheleniyor.

2010 yılı KPSS'sinde 120 sorudan 110'un üzerinde net yapan da binlerce kişi vardı.

Operasyon kapsamında 82 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu, bu kişilerden 59'unun gözaltına alındığı öğrenildi.
http://www.haber10.com/haber/600777/#.VQ-2eOEwCew

hani tertemiz yapılmıştı sınav:KK53::KK53: öyle dediler o zaman

120 net tam puan yapan vardi o tarihe kadar sallamasin haber kaynagi.
2009 temmuzda yapilan kpss egitim bilimleri sinavina kadar yaklasik 10 senedir bir havuzda toplanan sorular don dolas soruluyordu.Artik gozu kapali full birakan oluyordu egitim bilimlerinden.

Ta kii dedigim 2009 tarihine kadar.Nerden hatirliyorum? Cunku o sinava ilk kez o tarihte girip ters kose olmustum.:KK53:Koca anfide kitapcigi kontrol icin karistiran herkes,sorulari gorunce kafasini kaldirip birbirine caresizce bakiyordu.:KK45: Yani o sorularda 120 cekmek im-kan-siz di.Bilmedigiz en az 5-10 yontem ,teknik sorulmustu.Kaldiki puanlar inanilmaz dusmustu.Ben 73 netle atanmistim o yil.

Hukumetle cemaatin kolkola yurudugu yillar iste.Tertemizdi sinav.Kari koca 120 cekmislerdi.Ikimiz beraber oturup calistik demislerdi.Biz de her yalani yedigimiz gibi bunu da yemistik:KK51:

120 net tam puan yapan vardi o tarihe kadar sallamasin haber kaynagi.
2009 temmuzda yapilan kpss egitim bilimleri sinavina kadar yaklasik 10 senedir bir havuzda toplanan sorular don dolas soruluyordu.Artik gozu kapali full birakan oluyordu egitim bilimlerinden.

Ta kii dedigim 2009 tarihine kadar.Nerden hatirliyorum? Cunku o sinava ilk kez o tarihte girip ters kose olmustum.:KK53:Koca anfide kitapcigi kontrol icin karistiran herkes,sorulari gorunce kafasini kaldirip birbirine caresizce bakiyordu.:KK45: Yani o sorularda 120 cekmek im-kan-siz di.Bilmedigiz en az 5-10 yontem ,teknik sorulmustu.Kaldiki puanlar inanilmaz dusmustu.Ben 73 netle atanmistim o yil.

Hukumetle cemaatin kolkola yurudugu yillar iste.Tertemizdi sinav.Kari koca 120 cekmislerdi.Ikimiz beraber oturup calistik demislerdi.Biz de her yalani yedigimiz gibi bunu da yemistik:KK51:

doğru diyosun hatta bayağı çoktu tam puan yapan, ama haberlerde şuan izleyince, aratınca sadece bu kaynağı bulabildim:KK48: sanırım kaynak cemaate yakın
tam puan yapan sayısı tv de söylediler şimdi ama net hatırlamıyorum, yazılı bi yerde rastlarsam eklicem:KK53:

hahahaaa bu operasyonu fuat avni 2-3 gün önce yazdı.hatta sorun olursa savcı suçlanacak diye de yazmışdı:KK53:

Bugün gazetesi yazarı Tarık Toros, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın o dönem tartışılan KPSS sınavını nasıl savunduğunu köşesine taşıdı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un 'VIP torpil' listesini unutturmaya çalışan birtakım çevreler, 2010'da iptal edilen KPSS'yi gündeme getirmeye çalışıyor.

Erdoğan, muhalefetin şaibe iddiaları için “KPSS sınavı son derece başarılı, temiz, sorunsuzdur.” ifadelerini kullanıyor. Toros, sözü CHP'li Koç'un torpil listesine getiriyor ve Ziya Paşa'nın o meşhur dizelerini hatırlattı: “Sen herkesi kör, âlemi sersem mi sanırsın/Bir gün gelecek sen de perîşân olacaksın.”

İşte Tarık Toros'un "Sersem mi sanırsın?"başlıklı o yazısı:

Dikkatle bakın:

Neyle suçluyorlarsa…

Katmerlisini yapıyorlar.

Alemi kendileri gibi sanıyorlar.

Algı dediler, daniskasını yapıyorlar.

Yalan… Şantaj… Takiye… İftira… Fitne… Hile…

Tüm bu kelimeler döndü kendilerini vurdu.

“Hırsız” deyip…

“KPSS’den çakabilir miyiz” diye bunu ısıttılar.

KPSS ne:

Kamu Personel Seçme Sınavı.

Ortaya çıktı ki…

KPSS şartı aramadan kamuya personel almışlar, hem de yüzbinlerce…

Oysa…

Tayyip Erdoğan, daha iki sene önce başbakanken AKP grup kürsüsünden KPSS’yi, “son derece başarılı, temiz, sorunsuz” diye savunmuştu:

“Bu sınava gölge düşürmek isteyenlerin oyunu anında deşifre edildi. Milyonların umudu, geleceği olan bir sınavı terörize ediyorlar.”

İki sene sonra…

“KPSS sınavı üzerinden bir mağduriyet çıkarabilir miyiz” ümidiyle söylemleri değişti.

Aynı başbakan, NTV yayınında…

“Bir tarafta 30 bin kazanmış insan var. Bunun yanında 300-350 kişinin aynı puanı alması, bir kısmının karı koca olması, kardeş olması gölge düşürüyor olaya”dedi.

Şimdi görülüyor ki…

Sınavı by-pass edip…

Karı kocaları, kardeşleri, yeğenleri, uzak ve yakın akrabaları devlete “sınavsız” yerleştirmiş kendi partisi.

Yine… Yüzbinlerce kişi, önce “sözleşmeli” ardından sınavsız “memur” yapılmış.

Sınav kazanmış yığınla insanın hakkı yenmiş.

Hazır Osmanlıca gündemdeyken Ziya Paşa’nın o meşhur terkib-i bendi ile bitirelim:

“Sen herkesi kör, âlemi sersem mi sanırsın

Bir gün gelecek sen de perîşân olacaksın.”

Bir de bir edit yapayim.2009 degil 2008 olacakti o yil.Ustunden baya gecince bi karisiklik yapmisim:KK45:

Dönemim Milli eğitim bakanı değilmiydi , yağmur yağsa cemaatten bileceksinizi kar yağsa cemaatten bileceksiniz diyen :) N'oldu şimdi cemaat mi çıktı !

şuan dinlediğim habere göre 70 i karı koca ful yapanların toplam 350 kişi ful yapmışi ve bu olay daha yeni sonuçlanıyor, çünkü daha yeni cemaatle düşman olundu, üstünden 5 sene geçmiş,
hatta 4 tanesi sınava girmeden ful yapmış, artık nasıl ermiş yüce zatlarsa, telepatik olarak yaptılar demekki:KK53::KK53:

Gökhan ÖZDAĞ- BUGÜN GAZETESİ

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmaları sonrasında başlatılan algı operasyonlarına bir yenisi daha eklendi. Twitter fenomeniFuatavni'nin 3 gün önce, "Yolsuzlukları, sınav usulsüzlüklerini ve hanedan devletini örtbas etmek için tezgahlanan proje devreye sokuldu. 'Pazartesi gününe kadar KPSS Operasyonu'nu yapın' talimatı verildi" diyerek deşifre ettiği operasyon dün yapıldı.

Ankara Savcısı Yücel Erkman’ın talimatıyla 2010'da yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla operasyon başlatıldı. Polis ekipleri, aralarında Ankara, İstanbul, İzmir, Isparta, Sivas, Samsun ve Kayseri'nin de bulunduğu 19 ilde tespit edilen adreslere saat 06.00’da baskın düzenledi.

40'I KAMU GÖREVLİSİ

82 kişi hakkında gözaltı kararı bulunan operasyonda 61 kişi gözaltına alındı. Bu kişiler arasında KPSS sınavında başarılı olarak kamu kurumlarına yerleşen 40 kişi de bulunuyor. Bulundukları şehirlerde sağlık kontrolünden geçirilen bazı şüpheliler Ankara'ya gönderildi.
Şüphelilere, ‘örgüt kurma ve yönetme’, ‘resmi evrakta sahtecilik’, ‘görevi kötüye kullanma’ suçlamaları yöneltilirken, kopya çektiği ve soruları sızdırdığı iddia edilen isimlerden çok saygın eğitim kurumlarının yöneticilerinin gözaltına alınması dikkat çekti. Oysa Ankara Başsavcılığı'nın ÖSS, ALES, ÜDS gibi sınavları kapsayan ihaleleri incelemesi için görevlendirilen bilirkişi heyeti sınavların 20'sinde 157 milyon liralık yolsuzluk tespit etmişti.

SAVCI TALİMATIYLA SORULAR

Sağılık kontrollerinin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilere savcı Erkman’ın talimatıyla ilginç sorular yöneltildi. KPSS sınavına da giren bazı kamu görevlilerine, “Bir sonraki KPSS sınavında 2 netinizin düştüğü görülüyor. Netiniz neden düştü” sorusu yöneltildi. Bir şüpheliye ise, “Aradığın kişinin, aradığı kişinin, aradığı kişi sınavda yüksek net almış" ifadesi kullanılarak, "Bu kişilerle irtibatınız var mı” diye soruldu.

"DÜŞÜK RİSKİ VAR" UYARISINA RAĞMEN HAMİLE KADINA GÖZALTI

Avukatların uyarısına rağmen operasyona katılan emniyet ekipleri skandal bir uygulamaya imza attı. Zorunluluk olmamasına rağmen sabahın erken saatlerinde 2 hamile kadın da gözaltına alındı.

Hamile kadınlardan H.M’nin iki kez düşük yaptığı avukatların, “Hamileliği riskli tekrar düşük yaparsa sorumlusu siz olursunuz” uyarılarına rağmen emniyet ekiplerinin uyarıyı dikkate almadığı belirtildi.

‘İTİRAFÇI OL’ BASKISI

Avukatlar, sorgu sırasında TEM'deki bazı polislerin hamile olan H.M'ye, "Çocuğunu hapishanede büyütmek istemezsin değil mi" diyerek psikolojik baskı uyguladığını iddia etti. H.M'ye itirafçı olması için telkinlerde bulunduğu belirtildi.

BAŞSAVCIDAN BÜYÜK HATA

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, KPSS kumpasına ilişkin ilginç bir açıklama yaptı. Kodalak, sınav iptal edilip bu sınavla kimse memur olmadığı halde “Diğer adaylara göre öncelik elde ederek haksız ve hileli bir şekilde kamu kurumlarına memur olarak atandıkları anlaşılmıştır” ifadelerini kullandı. Kodalak, açıklamada şunları ifade etti:

ATAMA OLMADI AMA ‘ATANDILAR’ DEDİ

“KPSS tarihinde daha önce hiçbir dönemde Eğitim Bilimleri alanında 120 sorunun 120’sini ve 119’unu doğru cevaplayan olmadığı halde 2010 yılında sınavında tam 350 kişinin 120 sorunun 120’sini de doğru cevapladığı görülmüştür.

Bu 350 kişinin 70’inin karı-koca, 23’ünün akraba, 52 adayın ise aynı adreste veya aynı apartmanda site veya sokakta ikamet ettiği anlaşılmıştır. Toplanan tüm delillere göre ilk etapta gözaltı kararı bulunan şüphelilerin kamuoyunda bilinen bir yapıyla doğrudan bağlantılarının olduğu ve bu kişilerin sınav sorularını sınavdan önce örgütlü bir şekilde ele geçirip dağıttıkları, bu suretle atamalara diğer adaylara göre öncelik elde ederek haksız ve hileli bir şekilde kamu kurumlarına memur olarak atandıkları ve bu nedenle de 100 binlerce adayın haksızlığa uğratıldığı anlaşılmıştır.”

AMAÇ A-KPSS'Yİ GETİRMEK

KPSS operasyonunun zamanlamasına dikkat çeken siyasiler soruşturmayı eleştirdi. CHP'li Hamzaçebi, “İktidar objektif bir sınavı istemiyor. A-KPSS sınavı istiyor” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi: KPSS operasyonunun amacı, bu sınavı ordadan kaldırmak. AKP objektif bir sınavı istemiyor. 'Memuriyete benim adamlarım girsin', diyor. A-KPSS sınavı istiyor. Bunu da genel merkezde yapacaklar. Aradan 5 yıl geçmiş. 'O zaman sorular çalındı' dendi. Bu çok ciddi iddiadır. Çalındı kanaatine sahibim ama nasıl çalındı; bilmiyoruz. 5 yıl neden beklediniz?
Bunu bildiğiniz halde beklediyseniz suç işlediniz. 'Dosyaları tutarız, bekletiriz, işimize geldiği zaman operasyon yaparız' diyemezsiniz. Derseniz siz de sorumlusunuz.

TUZUN KOKTUĞUNU GÖSTERİYOR

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural:
Beyefendiye yapılan arzda KPSS'yi kaldırmaya yönelik bir kumpas kurulması planı olmuştu. Millet şaşkın vaziyette. Evlatlarımızın geleceği çalınıyor. Çalan çalana. Yani kimin ne yaptığı belli değil. 5 yıl sonra bununla ilgili soruşturmayı yapanlar, İstanbul Üniversitesi'nde çıkan rezalet, KPSS'de VIP torpil rezaletiyle ilgili de açılsın soruşturma açacak mı? Türkiye'de tuzun koktuğunu gösteriyor.

ASIL SORUMLU İKTİDARDIR

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici:
Türkiye’de hukukun yok sayıldığı bir dönemi yaşıyoruz ve neticede neyin doğru neyin yanlış olduğunun anlaşılmaması adına algı operasyonları çok seçilmiş nokta zamanlarda yapılmaya devam ediyor. Eğer 2010 yılındaki KPSS sınavlarında bir usulsüzlük yapılmışsa bunun hukuk önünde hesabı sorulmalı. Ama bu hesap sormalar sadece belli bir kesimden öç alma ya da onları tasfiye etme adına yapılıyorsa bunu kabul edemeyiz Eğer o dönemdeki KPSS sınavlarında yolsuzluk yapılmışsa bunun birinci dereceden sorumlusu Türkiye’yi yönetenlerdir. Çünkü o görevlere o bürokratları atayanlar bugün iktidarda olanlardır. Bu operasyonların siyasi iktidarın talimatıyla yapıldığı açık ve net.

DEVLETİN ÇİVİSİ ÇIKTI

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan:
Devletin çivisi çıktı. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Başbakan Yardımcısı'nın sözleri birbiriyle çelişirse vatandaş kime güvenecek, sınavda hile varsa hangi sınava sokacak, hangi hakime güvenecek? Güven gitti, kurumlar yıkıldı, devlet adamları, siyasetçilerin sözlerine güven bitti. Hangi sistemi kurarsak kuralım, aynı endişeler varsa bir şeyi çözmeyecek.

NİYE 5 YIL BEKLENDİ?

CHP Milletvekili Ali Serindağ:
KPSS kaldırma hazırlığı olduğu basında yer aldı. Bunlar 2010 yılında gündeme geldi. 5 yıl üzerinden geçti. O zamanki başbakan 'Talimat verdim' demişti ama bir şey çıkmadı. Şimdi operasyon yapılıyor. Kim suç işlemişse gereği yapılmalı. Görevi kim savsakladıysa o zamanın başbakanı dahil herkes hesabını vermeli. 17-25 Aralık operasyonu olmasaydı, uyumaya devam edeceklerdi, bunlar soruşturulmayacaktı. Mesele paralel falan değil, mesele AKP'nin foyasının ortaya çıkarılması. Dönemin başbakanı, içişleri bakanı, adalet bakanı operasyona dahil edilmeli. Kimse zorla gidip o makama oturmadı.

AMAÇ A-KPSS'Yİ GETİRMEK

KPSS operasyonunun zamanlamasına dikkat çeken siyasiler soruşturmayı eleştirdi. CHP'li Hamzaçebi, “İktidar objektif bir sınavı istemiyor. A-KPSS sınavı istiyor” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi: KPSS operasyonunun amacı, bu sınavı ordadan kaldırmak. AKP objektif bir sınavı istemiyor. 'Memuriyete benim adamlarım girsin', diyor. A-KPSS sınavı istiyor. Bunu da genel merkezde yapacaklar. Aradan 5 yıl geçmiş. 'O zaman sorular çalındı' dendi. Bu çok ciddi iddiadır. Çalındı kanaatine sahibim ama nasıl çalındı; bilmiyoruz. 5 yıl neden beklediniz?
Bunu bildiğiniz halde beklediyseniz suç işlediniz. 'Dosyaları tutarız, bekletiriz, işimize geldiği zaman operasyon yaparız' diyemezsiniz. Derseniz siz de sorumlusunuz.
:KK51::KK51::KK51:

Cemaat hep vardı bu ülkede ama en rahat oldukları dönem akp ile yanyana oldukları dönemdi valla , eskiden bu kadar rahat değillerdi korkuyorlardı..

Ya rahatlığa bir bakın Allah aşkına ya , ya insanda korkma felan olur da ya full yapmayalım da bazı soruları yanlış yapalım full çıkarmayalım dikkat çekeriz felan der , ama o kadar cesurlar ki bize bir şey olmaz nasıl olsa yanımız da hükümet var diyerek full yapmaktan çekinmemişler ya inanılır gibi değil.

Olaylara vicdanı çok hafiften sızlayan klasik bir akp'li yorumu yapayım.

"Sorumlular cezalandırılsın tabii ama her dönemde oluyor bunlar, başka parti de gelse böyle şeyler yapacak. Allah kimsenin hakkını bırakmaz. O yüzden Akp'ye devam, Erdoğan'ın arkasındayız!"

Vicdan rahatlatıldı, oh.

Ne zaman AKP dönemindeki torpillerden şikayet etsek torpil hep vardı ki deniyor. Evet torpil hep vardı da hiç bu kadar da rezilleşilmemişti.

Adalet kavramı iyice bozuldu ülkemizde gençler boşuna bunalıma girmiyor kimse hakkıyla bir yere gelemiyor ki insanlar belli cemat veya siyasi partilerin içlnde olması gerekiyor birinin adamı olmadan bir noktaya gelemiyor , yabancı ülkede bilgine göre bir noktaya gelebiliyorsun bizim burdada dayına veya torpiline göre bu cemat yapılanması 50 yıla dayanıyor , kökleri nasıl kurutulacak onu merak ediyorum ,
ve gelecek için çok kaygılıyım böyle adaletsiz yönetilen ülkeye çocukta doğurmak istemiyorum ,

X