• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kpss tarih nasıl çalışılır

Merve34aslan

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
153
Puanlar
103
Arkadaşlar kpss tarih nasıl çalışıyorsunuz asla aklıma girmiyor aydın yüce ders notu var elimde ordan ilerliyorum ama üzerinden geçtikten sonra asla kafamda yer etmiyor ertesi gün unutuyorum😬
Unutmamak için napabilirim kafayı yicem 🙊

Bende inkilaplarin derdindeyim nasıl çalışılır 😅😅 sürekli tekrar istiyor maalesef 🫠

Arkadaşlar kpss tarih nasıl çalışıyorsunuz asla aklıma girmiyor aydın yüce ders notu var elimde ordan ilerliyorum ama üzerinden geçtikten sonra asla kafamda yer etmiyor ertesi gün unutuyorum😬
Unutmamak için napabilirim kafayı yicem 🙊
Konu dinledikten sonra soru bankasından mutlaka soru çözün, önemli detayları kaynak kitap üzerine ya da not defterinize yazın. Tarih aslında ezber dersi değildir. Olaylar kronolojik olarak birbirine bağlantılı olduğu için mantığını anlamak lazım. Ben Tarih dersini Mehmet Celal hocadan dinliyorum.

Konu dinledikten sonra soru bankasından mutlaka soru çözün, önemli detayları kaynak kitap üzerine ya da not defterinize yazın. Tarih aslında ezber dersi değildir. Olaylar kronolojik olarak birbirine bağlantılı olduğu için mantığını anlamak lazım. Ben Tarih dersini Mehmet Celal hocadan dinliyorum.
Soru çözüyorum fakat üzerinden bir hafta geçtikten sonra bilgiler puf oluyor
Farklı hocaya geçsem kitapla aynı gitmiyor kafam çorba oluyor aydın yüce birazdaha detaylı anlatıyor sanırım o yüzden üst üste gelince anlamıyorum

Soru çözüyorum fakat üzerinden bir hafta geçtikten sonra bilgiler puf oluyor
Farklı hocaya geçsem kitapla aynı gitmiyor kafam çorba oluyor aydın yüce birazdaha detaylı anlatıyor sanırım o yüzden üst üste gelince anlamıyorum
Birkaç hocanın ilk iki videosuna bakın, hangisinin anlatım tarzı hoşunuza gidiyorsa onu seçin.

bir ders veya konu bittikten sonra çözümlü soru çözün
ama öyle konu bitti soruyu çözdüm bitti şeklinde değil
yeni konudan sıkılıp bunaldıkça geri dönüp biten konuyla ilgili soru çözün sürekli
ilerledikçe biten konularla ilgili bunu yapmaya devam edin
sorular mutlaka çözümlü olsun cevaplı soru çözmeyin
imza:sözel ders öğretmeni

Birkaç hocanın ilk iki videosuna bakın, hangisinin anlatım tarzı hoşunuza gidiyorsa onu seçin.
İlk başladığımda aydın yücenin videolarından anlıyordum ama zaman geçtikçe bi baktım sadece ezberle gidiyorum ve unutuyorum video ders notunu da aldığım için farklı hocaya geçersem olur mu bilmiyorum

bir ders veya konu bittikten sonra çözümlü soru çözün
ama öyle konu bitti soruyu çözdüm bitti şeklinde değil
yeni konudan sıkılıp bunaldıkça geri dönüp biten konuyla ilgili soru çözün sürekli
ilerledikçe biten konularla ilgili bunu yapmaya devam edin
sorular mutlaka çözümlü olsun cevaplı soru çözmeyin
imza:sözel ders öğretmeni
Teşekkür ederim bunu da denicem 🙏

hafıza kartı hazırlamak da çok etkili
çok profosyonel olmasına gerek yok
küçük not bloklarından alın bir tarafına bilmediğiniz olay-tarih-savaş-bilgi vs neyse artık yazın,diğer tarafına cevabını yazın
atın bi poşetin içine
çekip çekip cevaplayın sıkıldıkça
kopya hazırlamak gibi
yazarken öğreniyorsun zaten

Video dinleme dinlersen de dizi film izler gibi izleme not al mutlaka günlük tekrar yap tarihi 4e böl İslamiyet öncesi sonrası Osmanlı ve inkılap düzenli tekrar yap geceleri yatmadan sesli oku. Ben tarihe Osmanlı'dan başladım çalışmaya inkılap sonra İslamiyet öncesi sonrası yaptım. Bol bol soru çöz

Ben tarihi çok severim. O yüzden kafamda kalıyor. Sana tavsiyem işin içine biraz ilgi veya duygu kat.

Bende hiç aklımda tutamıyordum sıkılıyordum.Benim hocam diye ders anlatan bir kurum var ordaki hocanın anlatması çok aklımda kaldı.Kafamda canlandırarak ve olayları güzel anlatıyor onun gibi bi olay anlatır gibi tekrar anlattım ilgi çekici oldu aklımda kaldı sonrasında zaten biri hikaye anlatmış gibi olduğundan soru çözdüm arkasına hemen çağrışım yaptı hatırladım.Hangi padişah ne yapmış hepsi aklımda kalmıştı.Siz nasıl öğreniyorsunuz ben öğrendiğimi sesli tekrar kendimce anlatırken mesela öğrenme şeklinizi bulup öyle çalışın.

ramazan yetgin ile başladım mesela ilk islam devletleri kültür medeniyet, tüm konu bitti kitaptan tekrar yaptım diyelim 2 yayından konu ile alakalı tüm soruları çözüyorum yanlışların notlarını alıyorum doğrulara bakmıyorum, özellikle kendi kavram haritamı kendim çiziyorum mesela uygurlar ok çıkar kısa kısa yaz,ona ait özellik varsa not et mesela manihizm ok çıkarıyorum et yemek yok, savaşçılık özelliği kaybedilmiş gibi gibi

Back
X