kpss ve bebek.arkadaşlar kpssye çalışan bir yandan da bebek isteyen veya hamile olan

nergis123

***60***
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2011
313
344
53
arkadaşlar kpssye çalışan bir yandan da bebek isteyen veya hamile olanlar burada devam edelim.

arkadaşlar kpssye çalışan bir yandan da bebek isteyen veya hamile olanlar burada devam edelim.

benim gecen sene iki arkadaşım hamileydii kpss yede hazırlandılar dersaneye gittiler.. ama kazanamadılar.. tam dogum zamanları kpss ye denk geliyordu hamilelikgin son aylaır ikiside zor geçirdiginden çalışamadılar.. şimdi bebekleriii 7-8 aylık .. kpss ye çalışıyorlar yine:) zor valla allah yardım etsin güç kuvet versin çalışırken:)

merhaba canlar ben yeni evliyim ve kpssye çalışıyorum. yakında dersane de başlayacak inşallah. biryandan da bebek istiyorum.ama korkuyorum da. benim gibi olan arkadaşlar düşünceleriniz neler??????

:) onlar da zamanı iyi ayarlamışlar tam sınav zamanı. hamileliğin zor geçmesi ben de bundan korkuyorum işte

:) onlar da zamanı iyi ayarlamışlar tam sınav zamanı. hamileliğin zor geçmesi ben de bundan korkuyorum işte

şans cnm benimmm aslında çalışmalara önce başlamışlardı ama hop diyince olmuyorki baya bekledikten sonra hamile kaldılar tamda sınava denk geldi dogumları kısmet... bence çalış sınavına hamile kalırsan nasip kısmet işi .. belkiii sınavdan önce hamile kalmıycaksın yada ilk denemende kalcaksın hiç bşyin garantisi yok.. hamile olsan belki çok rahat gececek hamileligin ondan iyi çalılcaksın.. yaniiii çok düşünme benceee sen çalış gerisi rabbime kalmış:)

zaten iki üç aydır deniyoruz hamile kalırsam inşallah sınava denk gelmeyecek inşallah ama hamilelik nasıl geçecek oda var

Merhabalar...
Ben 1,5 yıllık evliyim ve 1,5 aylıkda hamileyim :) Allah tamamına erdirir inşallah.. Geçen sene evlendim evde çalışacaktım hesapta kpss ye tabi yeni evlendim okulda yeni bitmiş derslerden yeni kurtuldum hiç çalışırmıyım çalışmadım ve çalışmadığımla kaldım oturdum. Bu sene dedim çalışayım iki dönemde hızlandırılmış kursa giderim olur bi ter dedim tabi evde ki hesap çarşıya uymadı. Evde ilk dönem çat pat çalıştım bi saat çalıştım kalktım gezdim hiç bi işe yaramadım kafama koydum tam düzene oturttumki uykularım bi arttı halsizlik falan bi de baktıkki misaifirmiz var :) Bir ayda böyle geçti şimdi çalışmaya tekrar başladım. E hızlandırılmış kursa gitsem şehir merkezine ev uzak ve yakınlarda kpss kursu yok. şimdilerde giderim ama mayıs haziranda karnım şişecek inşallah tabi, otobüslerde o kada yol çekemem... Sözün kısası eğer çalışmak istiyorsan bir an önce başla ha bebiş de olursa ne yapalım kısmet yine çalışmaya devam :) Çünkü bebiş oldumu çalışmak çok zor oluyor...

Bence bebiişin olana kadar imkanın varsa bir kursa yazıl bebiş olana kadar bbaya şeyleri halletmiş olursun konularda :)

slm kızlar bende kpssye çalışan bi anne adayıyım. doğumum mayıs 20si gibi inşallah. ne evliliğimin ne gebeliğimin çalışmama bi sıkıntısı olmadı şükür ama çalışmaya gönlün olcak. ben epey gevşek davrandım. geçen sene sınav için ne çalıştım nede çocuk düşündük ama kazanamadım kısmet olmadı. hep dua ettim rabbime bi bebeğim olsun onun bereketinden kısmetinden bizede nasip etsin die haziranda başladık çalışmalara ağustos sonu hamile kaldım şükür rabbim aratmadı fazla ama inş ben oğlumun hürmetine sizde evletlarınızın hürmetine sınavı kazanırsınız.. ama anne çalışmadıktan sonra çocuktan ne beklenirki ben epey gevşedim. çalışan arkadaşlar biraz bizi motive etsin benim çok ihtiyacım var .....

bende benzer durumdayım.. 2012 kpss ye gircem inşallah.. 5 aylık evlıyım 4 ay kendım korundum.. eşim kayınvalıdem annem kız kardeşim ilaç kullanmamı ıstemıodu sonra cocuun olmaz die.. ama sınava gırerken 8-9 aylık hamıle yada yenı dogurmus olmak ıstemedım, gizli oldu ama napalım.. bi ara bu ay için istedik sonra vazgectık.. şuan eşim bazen geriçekme bazende prezzervatıfle korunuo ve ne olucaanı bılmıorum.. 1 ay daha ılac kullanmıcam bu ara verme işi ilaca bünyemın cok alısıp yumurta tembellığı olmaması için.. sonra 3 daha kullanıcam.. yanı sınava gırerken 6-7 aylık olabılır yada 1 aylık olabılır eger hamıle gırersem.. çünkü 1.5 ay-4.5 ay arası sıkıntılı olabılıo hamılelıkte.. bebiş çok istıoruz.. ama sınav.. allah hepımıze hakkımızda hayırlısını wersın.. ama kendım ıcın sooluorum en iisi hazıran 15-20 sı gıbı hamıle kalmam.. sınawımı etkılemez.. işimi etkılemez .. harıka olur burdan baktıımmmda hem bahar bebei olur :) haftaya beklenen adet gunum haftaya eger bi sürpriz olursa size bıldırırım.. hamıle kalanlarıda burdan hep beraber destekleriz arkadasım...

ulten hosgeldın.. bende dusunuorum eger suan hamıleysem napıcam motıvasyonum duscek mı fılan dıe... sonra kendımı su sekılde motıve etmeye karar verdım " suan kadınlarda aktıf calısma hayatına artık, eskıden annem ev hanımı dıebılıodun cunku calısan azdı, ya bebeım ılerde arkadaslarına ne dııcek " ya da " kocamın saygısına nooldu, eskıden harıkaydık, özelde calısıp bebek ve ev işi yurumedı dıe ev hanımı oldum, evıne hızmet edıorum ama yaptııma deger vermıo " die dusunmektense .. bi kez çalısıp adam gıbı calısıp bı cok problemın sıkıntının ustesınden gelıceksın.. bööle dusun.. son haftalara kadar calıs.. dogum mayıs 20 de olsa 3 hafta bebeınle ılgılen dınlen kendıne gel.. sonra annen yakınındaysa sütünü sag ve 4-5 saatlııne ona bırak.. annen yakınında deılse güvendıın bı arkadasın yada komsun warsa 300-400 tl wer bı aylık ıcın gunun 5-6 saatı baksın.. ilk 45 dk ve son 45 dk uyuyup( uyku oorendıklerının kalıcılıını artırıomus) kalan 4 saat ders calıs. bir ayda 120 saat eder.. konu calısman bıttıyse test coz.. emınım 80 uzerı alırsın :)

haklısın canım çalışmak gibisi yok insanda bi saygınlık oluyor. biz eşimin işi gereği küçük bi ilçedeyiz kpss kursu yok bende hafta sonu bi dersanede çalışıyorum ortam değişmesi bile yetio öğretmen havalarına giriyorum hemen o an zaten acaip hevesleniom ama eve gelince iş değişio ama çalışcam canım eşimde mat öğretmeni arkadaş çevremizde karı koca öğretmenlerden oluşuo onların içinde kendim bi yana en azından eşiminsaygınlığı için kazanmam şart oldu ingilizcecyim bende 80i geçmem şart inş olur hepimizi rabbim kurtarsın doğumsonrasına gelinceannem 1 saat uzaklıkta ama yanımda kalabilirler sıkıntı olmaz bebğim sağlıklı olursa ara ara çalışırm zaten o aralar sadece soru çözcem için sıkıntı olmaz iş şimdilerde sıkı tutmakta

bak ne güzel 80 i geçmen yeterliymiş.. benım en az 87 almam gerekıo.. ve sabah 9-aksam 19,30 çalışıorum haftanın 6 gunu.. o yuzden bende günde 6 saat uyuorum. sabah 6 da kalkıp 1 saat calısıorum.. işe gıderken kıtabımı yanımda goturuorum bazen işim olmuo ve kımsede olmayınca calısıorum. aksamda 1 saat calısıorum.. kurs işi ıcın zaman sart ama 2 saat derse gıdıcem dıe 3 saatım ölüo ve ii kurslar harbı para istio.. normal kurslarla evde calısmayı aynı goruorum ben.. şimdi senın hafta içi evde olman buyuk avantaj 3 saatlık zaman dılımlerıne ayırsan 1 saat dınlen yada uyu 1 saat ders calı 1 saat ev işi.. gunde en az 3 saat calıscaksın aksam yemeıne kadar.. bı cok bakımdan avantajlısın tatlım ..

annende 1 saat uzaklıktaysa 1 gun bebeını bırak 6 saat calıs 1 gun evde olsun bebeınle ıgılen.. mesela.. ama evden uzakta olsun bebeın.. senın ıcın. yoksa kulaın gozun hep onda olur.. benım fıkrım tabıı henuz anne deılım ama 25 senelık bı calısma hayatı ıcın 1 ayın 15 gunu feda edılebılır dıe dusunuorum :) bı kusurum olduysa affola..

aslında insanın kendisinde bitiyor. yani hamileliği gerçekten zor geçmiyorsa ve başka da bir işi yoksa sınava hazırlanabilir. yani mantığım böyle diyor :) çünkü şuan hamile değilim de ne oluyor sanki çok mu çalışıyorum. bir iki saat çalıştıktan sonra başından bir kalktım mı dersin hadi bir daha otur sıkıysa

iyi akşamlar.bende kpss çalışıyorum aynı zamanda hamilelikte düşünüyorum şuan hamile değilim konularım bitti test çözüyorum sürekli hamile kalırsam eğer kpss sınavından sonra doğum olacak pomem adayıyım sınavın 2 yıl geçerliliği var iyi puan alırsam seneye müracat ederim artık bakalım ama bian önce hamile kalmam lazım seneye martta başvurular var

kızlaarrr. nerdesiniizzzz... bu sabah 6 da kalkıp ders calıstıp mat tan 1 konu daha bıtırdım.. uzerıne 1 de test cozdum.. içim rahat .. :)))))

kızlar merhaba.ben de kpss mağdurlarındanım.2010 da 81 aldım.benim için 87 yeterli oluyor ancak.bu arada tekrar kpss çalışmaya başladım.içimdeki isteği hiç öldürmedim çok yıprandığımıda söylemeliyim.bu arada son adet günüm 27 ocaktı.hala gelmedi.birde benim 4 yaşında ve 3 yaşlarında 2 oğluşum var...

hey gidi günler hey bebeğim doğdu elhamdülillah dersaneye gittim fakat sınava girmedim önümüzdeki bi 3-4 sene sınav falan düşünmüyorum ondan sonra da olur mu bilmiyorum. ama şimdi iş mi istersin bebek mi deseler hiç tereddüt etmeden bebeğim derim kıyaslanmaz bile. hatta şuanda ayağımda sallıyor uyutmaya çalışıyorum

tam kendımı kpss ye kaptırmısken birde baktım ki,meger hamileyim:)
bizimkisi biraz süpriz oldu.sımdı kpss ye kadar tam gaz devam yılmak yok.
umarım sorunsuz bır hamılelık gecırırımde hayırlısıyla bu sene atanırım..
hanı derler ya hep bebekler kısmetlerıyle gelır dıye ins benımkısıde öyle olur..

konuyu hortlatmak gibi olmasında: )
bende hem hamile hemde kpss ye hazırlanan bir anne adayıyım: )
benim doğumum sınavdan önce martta olacak Allah nasip edrse.
annem gelecek ve ben sınava girene kadar yardımcı olacak sağolsun.
umarım üstesinden gelebilirim

Bende 23.haftamdayım.hatta 3. Ve 4. Aylarımda finallere büte veee hatta yaz okuluna bir de 3 puan için tek ders sınavına bile girdim. ALLAH a şükür mezun oldum.kpss a ya çalışamadan girdim şimdiyse niyetim;INŞALLAH rahatsiz lıklarım geçti güzelce temmuz ayında ki sınava hazırlanmak. Bebişin gelmesine 3buçuk 4 ay var hayırlısıyla..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…