kpss

2012 kpss ye girdim ben,son bir hafta cok kotu bir gribe yakalandim,hem uyuyamiyordum,hem gun gectikce heyecan yapiyordum,ben gece yataga girerken,acaba soyle bir soru cikarmi diye kalkip sabahliyordum..Tek iyi yani su oldu bana,tarihteki konular,kronolojik olarak tekrar etmeme neden oldu,ve sinavda tarihteki kronolojik siralamalari hic kacirmadim

sormayın bende çok strese girdim, ilkkez kpss ye girmeye karar verdim.hepi topu 1,5 ay calıstım.şuan vatandaşlık ve tarih konularının tekrarını yapıyorum.bır arkadas soylemıs facedekı sayfalarda bazen cok kafa karıstırıcı ve bıldıklerını de unutturucu sorular cıkabılıyor, son zamanlarda ben de soyutladım onlardan kendımı. su zamana kadar 1 tane deneme çözdüm. zaman endişem var benimde.
bir de tek bitirmediğim konu kitabı: Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi. Bana bu konuda tüyo verebilecek birileri var mı? Fazla vaktım yok sadece önemli başlıklara bakmak ıstıyorum, çünkü kitapta çok fazla konu var napıcam bilmiyorum:)

ösymin sitesine girip
lisans önlisans jandarma polistik vs sorularını çözmeyi tavsiye ederim..
bunun dışında hergün tarih çoğrafya ve anayasa okumanı tavsiye ederim.. bildiklerin olabilir baştan başla okumaya. hergün tarihten,çoğ ve anaysadan 1ünite gibi..

ozet kıtaplar var canım 10 sayfalık onlardan alsan

ya sormayın cok nankor ders ya 1 gunde unutuyor ınsan sankı 3 gun onceyı onlara mı versem bı gun anayasa bı gun tarıh gıbı taze taze

ozet kıtaplar var canım 10 sayfalık onlardan alsan
aa onu bılmıyorum bende yediiklim var cok geldı kafam almıyor artık daha pratık bırseyler bakıyorum. yada 4-5 saatlık netten vıdeolar var.Not almaya kalksam 2-3 gun surecek gıbı bakalım , bakalım.:)

ya sormayın cok nankor ders ya 1 gunde unutuyor ınsan sankı 3 gun onceyı onlara mı versem bı gun anayasa bı gun tarıh gıbı taze taze

kesinlike öyle yapma.
bak şimdi.
sabah uyan kahvaltı vs.
sonra bitanede deneme çöz..

sonra aç tarihten 1 ünite oku. "Hakan Dede - KPSS Tarih Sezon Finali" videosunu izle. bu videolar kısa 10 15 dklık bişi. sonrada, beyaz kalemin, uzman kariyerin, pegemin herhangi bir yayının 30lu tarih denemesini al ve çöz.. burada yanlış çıkan sorun olursa 5 dk o konunun o bölümüne bakarsın. bu işlemler senin 1 saatini alsın.
15dk konu okusan(konu hakkında bilginin olması gerekiyor. sıanava az kaldı vardır bilgin diye düşünüyorum. harıl harıl çalışmayaaksın. üstten çalışacaksın)
20dk video izlesen(videoalar kısa olduğu için tavsiye ediyorum yoksa oku demezdim),
15dkda 30lu deneme çözsen
20+15+15= kalan 10dk dada yanlışlarına vs bakarsın.

sonra çoğrafya. onuda 1 konu oku. 30lu çoğrafya denemesi var.. onları alıp çözersin..
nihan atamanın videoları var. videolar 2saat falan o yüzden dinle diyemiyorum. ama mesela bir konun çok eksikse sürekli soru kaçırıyorsan, zorlueokul. com adresinden o videoları izleyebilirisin.

sonra anayasa. onuda oku. 1 2 ünite okursun. 30lu anaysa denemesi var.onları çözersin eksiğin varsa bakarsın..

sonrada osymnin sitesinden çıkmış sorulara bakabilirsin. jandarma polis lisans önlisanda..

edit: bu oku dediğim kitaplar x yayınlılık kitapları yada ihtiyacın ders notları adlı kitabı olabilir. genel kitaptan çalışma

Son düzenleme:
benim de bir çocuğum var. ayrıca bir işte çalışmıyorum ama tüyolarınıza talibim

tavsıyelerınız ıcın tesekkur ederım umarım 7 gun kala bunları basaraılırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…