Kpss'ye hazirlananlar ya da kpss'yi kazananlar yardim edin. :(

cekirdekcik

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2014
1.035
2.132
Arkadaslar, atamanin cok cok az oldugu bi bolumden mezun oldum. oyle ki, belki hic kadro bile verilmeyebili 2015 kpssde ya da 2-3 kisilik kadro verilebilir. O yuzden; calismak benim icin daha da onemli. :/ (ogretmenlik okudum, bolumu falan bosverin)

Bu durum beni depresyona soktu. Gecen gece sabaha kadar uyuyamadim. Cok stres hissediyorum ve cok demoralize oluyorum bazen. Calismama da yansiyor bu durum. :KK43: Calismak gelmiyor icimden bazen sirf bu yuzden. Bazen annemle babamla da takisip, birbirimizi kirdigimiz oluyor bu yuzden. :KK43:

Kazananlar vardir illaki aranizda, ne gibi tavsiyeler verirsiniz? En az kac saat calismayi tavsiye edersiniz? en az 7 saat calismak sart diyorlar. Artik zorlastigini da dusunrsek kpss'nin dogru bir sonuc.

Yuksek puan alanlar, siz nasil calistiniz? Biraz tavsiye verir misiniz lutfen? Cografyaya calisma konusunda mesela? :KK43:

ben sabah 8 de başlardım çalışmaya arada mola vererek uyuyana kadar çalıştım 3 ay boyunca. ama işin içinde torpil çok önemli unutma

Öğrenciyim henüz yeterli bir bilgi veremeyebilirim ama eğer atamanın düşük oldugu bir bölüm ise özel okullarda şansınızı deneseniz.Biliyorum özelde maaşlar daha düşük ama kpss olmazsa kendi alanınızda çalışmış olursunuz.

Ben çalışma masamın dayalı olduğu duvarı boydan boya ders notuyla doldurmuştum kendi notlarım ama her gece yatmadan okuyodum bi kere sözelime çok güvendiğim için full yapıcam. diye çalıştım hep, matematiğim her zaman eh işte tadındaydı onu da yarı yapsam yeter dedim kafamda böyle plan yaptım 2010 kpss ile atandım hani şu olaylı kpss bilmem. kaç tane 1.çıktığı için standart sapma değişti 87 beklerken 83 puanla ilk tercihime atandım sağlık idaresi bölümüm

Öğrenciyim henüz yeterli bir bilgi veremeyebilirim ama eğer atamanın düşük oldugu bir bölüm ise özel okullarda şansınızı deneseniz.Biliyorum özelde maaşlar daha düşük ama kpss olmazsa kendi alanınızda çalışmış olursunuz.

Maalesef ozel sektorde calisabilecegim bir brans degil okudugum bolum. Yani ilkokul, ortaokul branslari gibi degil. :/

Bir de bu sene, sadece kpss ile ugrasmak istiyorum. olmazsa eger dusunurum bir seyler ama kafami olmazsa'ya kitlemek istwmiyorum. o yuzden su an biraz taktik almak istiyorum.

Gunde 700 soru cozmeden uyumuyordum. Çok zahmetli bir surecti ama bitti... atandim hem de brans derecesiyle... saatler alsa da calisin derim. Gece geç saatlerde calisiyordum ses soluk olmuyordu sessiz sessiz zihnimi toparlayip sorulari daha okumadan cevaplari tahmin eder hale gelmiştim.

Cnm kk nin sinavlar bolumunde kpss ye hazırlanan ogretmenlerin actigi topice bi bak istersen..orada hem motive oluyoruz hemde bu sureci birlikte atlatarak destek oluyoruz.senide bekleriz

2012 den beri kpss ye giriyorum hem ocak için hem ağustos için hem de kasım için her yıl tercih yaptım. hepsinde aynı şey. artık tükendim. boşuna okudum ben. formasyonlara koşturdum stajlara koşurdum aynı anda iki üniversite okudum derecelerle mezun oldum. kpssde de ilk bine girdim diplerde sürünmedim. ama olmuyor. kimse öğretmene iş vermiyor. atama olmuyor. 95le kaloriferci atıyorlar. gücüm kalmadı. napıcağımı bilmiyorum

bu mesajı yazdıktan bir saat sonra kalkıp paşa paşa ders çalışmaya gittim.
branş öğretmeni iseniz alana ağırlık verin.
belli başlı yayınlar var takip etmeniz gerekn soruları yakalayan.
durumunuz varsa muhakkak dersaneye gidin

Arkadaslar, atamanin cok cok az oldugu bi bolumden mezun oldum. oyle ki, belki hic kadro bile verilmeyebili 2015 kpssde ya da 2-3 kisilik kadro verilebilir. O yuzden; calismak benim icin daha da onemli. :/ (ogretmenlik okudum, bolumu falan bosverin)

Bu durum beni depresyona soktu. Gecen gece sabaha kadar uyuyamadim. Cok stres hissediyorum ve cok demoralize oluyorum bazen. Calismama da yansiyor bu durum. :KK43: Calismak gelmiyor icimden bazen sirf bu yuzden. Bazen annemle babamla da takisip, birbirimizi kirdigimiz oluyor bu yuzden. :KK43:

Kazananlar vardir illaki aranizda, ne gibi tavsiyeler verirsiniz? En az kac saat calismayi tavsiye edersiniz? en az 7 saat calismak sart diyorlar. Artik zorlastigini da dusunrsek kpss'nin dogru bir sonuc.

Yuksek puan alanlar, siz nasil calistiniz? Biraz tavsiye verir misiniz lutfen? Cografyaya calisma konusunda mesela? :KK43:
merhaba, geçen sene benim başımda vardı bu durum.
ben eğitim bilimleri mezunu değilim, iibf mezunuyum ve bizim bölümlere de az atama gelir genelde 4001 dedikleri genel kadrolara başvururuz o yüzden.
demem şu psikolojini anlıyorum.
ama önce stresi hayatından çıkar.
bunu sana kpss stresi yüzünden hastalanmış ve hala terapi gören biri olarak söylüyorum. önce sınavı falan bırak kendine ve psikolojine dikkat et, giden çok zor geri geliyor.
kendine bir düzen kur, gerekirse (eğer gidiyorsan) dershanenin rehberlik danışmanından bir program iste ama ben düzenini kendin ayarlamanı tavsiye ederim.
çıkmış soruları iyi incele ama sorulmamış bir yerden gelme ihtimalini de es geçme.
mutlaka kendini rahatlatacak bir uğraş bul. günde yarım saatliğine de olsa.
sana tavsiyem internet, bilgisiyar kafanı çok yorar ve boş vaktinden çok çalar onu ya hayatından çıkar yapamam diyorsan da sınır koy.
en önemlisi beslenmene çok dikkat et.
sağlıklı beslen.
et, balık, tavuk ve süt menünde mutlaka olsun.
meyve yemeye özen göster.
ben her gün bir tablet balık yağı içerdim, grip olmamı engelliyor çünkü.
fındık, badem, ceviz ve kaju tavsiye ederim bu kuruyemişlerin yağı beyin için önemlidir.
biraz masraflı olabilir, kabul ediyorum ama önce sağlıklı ve düzgün beslenmelisin.
abur cuburdan ve yağlı besinlerden uzak durmanı tavsiye ederim, hantallaştırıyor, ne zaman öncesinde fastfood yesem o deneme sınavım kötü geçerdi.
kendine dikkat et ve bu sınavın hayatının sonu olmadığını aklından çıkarma.
yalnız değilsin, milyonlarcasınız.
yolun açık olsun.

Tarih öğretmenliğindeyim, atamasi tarihten kotu branş da mi varmis :KK57: Son sinif ogrencisiyim bu donem bende baslayacagim calismaya. Konunu yakindan takip edecegim, benim de aklimdaki bir sorunu dile getirmissin. İnsallah atandigimiz gunu gosterir Rabbim :cry:

2012 den beri kpss ye giriyorum hem ocak için hem ağustos için hem de kasım için her yıl tercih yaptım. hepsinde aynı şey. artık tükendim. boşuna okudum ben. formasyonlara koşturdum stajlara koşurdum aynı anda iki üniversite okudum derecelerle mezun oldum. kpssde de ilk bine girdim diplerde sürünmedim. ama olmuyor. kimse öğretmene iş vermiyor. atama olmuyor. 95le kaloriferci atıyorlar. gücüm kalmadı. napıcağımı bilmiyorum

bu mesajı yazdıktan bir saat sonra kalkıp paşa paşa ders çalışmaya gittim.
branş öğretmeni iseniz alana ağırlık verin.
belli başlı yayınlar var takip etmeniz gerekn soruları yakalayan.
durumunuz varsa muhakkak dersaneye gidin

Hayir alan yok... Egitim gk ve gy var. :/ Zor bir surec cidden psikolojik anlamda da yipraniyor insan. :/ Dershanedeye gidiyorum wvet. Ama bence cok bi faydas yok. egitim bilimleri icin faydali oluyor tabii.

Tarih öğretmenliğindeyim, atamasi tarihten kotu branş da mi varmis :KK57: Son sinif ogrencisiyim bu donem bende baslayacagim calismaya. Konunu yakindan takip edecegim, benim de aklimdaki bir sorunu dile getirmissin. İnsallah atandigimiz gunu gosterir Rabbim :cry:

Evet canim. Sizin yine atamalar 3 basamakli. Zaten bu stres biraz kadro verilmezse kaygisindan kaynakli. İnsallah ataniriz da kurtuluruz. :/

Maalesef ozel sektorde calisabilecegim bir brans degil okudugum bolum. Yani ilkokul, ortaokul branslari gibi degil. :/

Bir de bu sene, sadece kpss ile ugrasmak istiyorum. olmazsa eger dusunurum bir seyler ama kafami olmazsa'ya kitlemek istwmiyorum. o yuzden su an biraz taktik almak istiyorum.

Anladım doğru söylüyorsunuz.Moralinizi yüksek tutun o 2-3 kişiden biri neden siz olmayasınız ? Kendinize bir çalışma programı çıkarabilirsiniz.Çalışacağınız dersleri günlere bölüm tüm gün sözel ya da sayısal çalışmaktansa bir sözel bir sayısal diye bölebilirsiniz.Ama konu çalışmak için algınızın yüksek oldugu saatleri seçin. Mesela gündüz daha iyi konsantre oluyorsanız gündüz konu çalışın gece test sözün. ne kadar farklı kaynaktan çalışırsanız o kadar iyi olur.Dershaneye gitmiyorsanız gitmenizi de öneririm en azından düzenli çalışmaya başlamak için ön adım olur disipline yardımcı olur.
Bunun dışında kendinizi soyutlamayın ama 1 yıl sonrasında hayatınızın nasıl güzel hale gelebileceğini düşünün Bol şans dilerim.

Hayir alan yok... Egitim gk ve gy var. :/ Zor bir surec cidden psikolojik anlamda da yipraniyor insan. :/ Dershanedeye gidiyorum wvet. Ama bence cok bi faydas yok. egitim bilimleri icin faydali oluyor tabii.
en ufakda olsa faydası oluyordur.
bence en küçük ayrıntıyı bile kaçırmayın özellikle gk.de

en ufakda olsa faydası oluyordur.
bence en küçük ayrıntıyı bile kaçırmayın özellikle gk.de

Peki cografyada nasil bir calisma yapiyorsunuz? nedense bi turlu yikamiyorum onyargimi cografyaya karsi. Hepsi sozel cunku. Sayisal bolum cikisyliyim. Tarihi falan seviyorum ama cografya...

Peki cografyada nasil bir calisma yapiyorsunuz? nedense bi turlu yikamiyorum onyargimi cografyaya karsi. Hepsi sozel cunku. Sayisal bolum cikisyliyim. Tarihi falan seviyorum ama cografya...
benim de durum aynıydı. ilk yıl coğrafyaya çalışmadım bile nefretimden dolayı.
sonra dedim bu böyle olmayacak.
kesinlikle not alman gerekiyor diye düşünüyorum.
ve de konu anlatım videoları etkili oluyor.
uzman kariyerin 30 coğrafya denemesi adlı kitabı var. coğrafya konularını bitirdiğinde o kitabı internetten de bulabilrsin. çözmeni öneririm. tam oturmuştu o zaman bende.
bu arada ihityacın uzaktaneğitim.gen.tr sitesinde ücretsiz kayıt olmanı öneririm. sürekli arıyorlar reklam için ama ara ara kampanyalar oluyo. işe de yarıyor.3 adet online deneme sınavı. ve bir hafta eb. videoları kazanmıştım. süpriz hediyeler oluyor