kredi istemiyorum

mihmandariye

sabır&dua&şükür
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2011
1.647
1.165
333
eşim, ailelerimiz ve çevremiz bana veya bize ev alalım diye baskı kuruyorlar ancak ben kredi çekmek istemiyorum. hiç bir bankanın faizsiz iş yaptığına inanmıyorum. katılım bankaları dahil. bana kredi çekelim biraz üstüne koyarız ev alırız diyorlar. evet kira pahalı ama ben 1+1De yaşamayı göze aldım, yeter ki krediye bulaşmayalım. herkesin uçuk kaçık fikri var ev, araba, tatil, kıyafet. ben elimdeki parayı harcarım. yoksa yok. niye bu kadar üsteliyorlar anlamıyorum? eskiden kimsenin evi arabası yoktu, şimdi 10 yıl borçlanınca daha mı iyi oluyor anlamıyorum. benim durumumda olan var mı?

Haklısınız ama ömür boyunca kira ödemekte zor açıkçası.
bütçenize uygun biyer bulunup alınsa fena olmaz yani.en azından bu ev benim diyip oturursunuz.
yaşınız kaç bilmiyorum ama zaman geçtikten sonra hiç bişey yapılmaz.

eşim, ailelerimiz ve çevremiz bana veya bize ev alalım diye baskı kuruyorlar ancak ben kredi çekmek istemiyorum. hiç bir bankanın faizsiz iş yaptığına inanmıyorum. katılım bankaları dahil. bana kredi çekelim biraz üstüne koyarız ev alırız diyorlar. evet kira pahalı ama ben 1+1De yaşamayı göze aldım, yeter ki krediye bulaşmayalım. herkesin uçuk kaçık fikri var ev, araba, tatil, kıyafet. ben elimdeki parayı harcarım. yoksa yok. niye bu kadar üsteliyorlar anlamıyorum? eskiden kimsenin evi arabası yoktu, şimdi 10 yıl borçlanınca daha mı iyi oluyor anlamıyorum. benim durumumda olan var mı?
faiz yok diye birşey yok ki %0 faiz diyorlar bir bakıyorsunuz o 0 size olmuş 0.70 - 0.80 :KK14:tefeciliğin yasal hali bankadan kredi çekme

sanki ben BİLEREK-İSTEYEREK kirada kalarak parayı dışarıya atıyormuşum gibi oluyorum. Halbuki 1 yıldır minimalist yaşayarak hayatımı sadeleştirdim. az yiyorum, az tüketiyorum, alışverişi azalttım vs. kısıyorum ama insana ev almadığı için deli gözüyle bakıyorlar.

Siz bu devirde el üstünde tutulacak nadir insanlardansınız.O krediye bulaşmayın bakın evinizde nasıl bolluk bereket olacak inşallah.

Aklıma gelmişken şu söz hoşuma gidiyor ;Bırakın bankaya girmeyi bankaların yollara koyduğu banklara bile oturmayın diyorlar.:)))

hem dini açıdan hem de yaşam tarzı olarak benimsemiyorum faizi ve bankayı. maaşımız az değil yaşımız 30 civarı artık. ben varsa bir yerde 1+1 de alırım param yetse ama bu sefer istekler çoğalıyor, yok en az 2+1 olsun şuraya yakın olsun vs. sanki paramız varda almıyoruz:)

sanki ben BİLEREK-İSTEYEREK kirada kalarak parayı dışarıya atıyormuşum gibi oluyorum. Halbuki 1 yıldır minimalist yaşayarak hayatımı sadeleştirdim. az yiyorum, az tüketiyorum, alışverişi azalttım vs. kısıyorum ama insana ev almadığı için deli gözüyle bakıyorlar.

takdir ettim sizi... gerçekten düşünceleriniz nefse ağır gelse de çok çok güzel
peki bunları nasıl yapıyorsunuz benim gibi para yönetiminde çok kötü olanlar için nasıl örnek verebilirsiniz ?

Para biriktirip alabilirsiniz ev. Borca girmek istememenizi anlıyorum ama kira ödemekte hemde imkan varken, çok akıl kârı değilki. O paraya belki az bir miktar arttırarak kendi evinizde oturmanın nesi kötü. Karısmakta haksızlar ama makul birşey soylüyorlar aslına bakarsanız.

ya bu benim için tamamen yeni bir dünya. hayatımı tamamen minimalist bir çerçeveye oturtmaya başladım. kolay mı? değil. ama keyif verici. gün içersinde neler yediğini ve neler aldığını düşün ve bunları nasıl bilinçsizce yaptığını düşün. şimdi 3 gün tamamen yemeyi de satın almayı da bilinçli yap. bu gerçekten gerekli mi, sağlıklı mı, almasam olur mu? diye

herşey hemen olsun isteniyor eskiden yeni evliler senelerce kirada kalırdı aradan 10-15 sene geçerdi de şanslı olanlar anca ev alabilirdi şimdi ev almıyorlar diye nişan atanları duydukça hayret ediyorum şükür etmeyi bilmek gerek bir de herşeyin bir zamanı olduğunu hayatta her istediğimizin pat diye olamayacağını bilmek gerek

Para biriktirip alabilirsiniz ev. Borca girmek istememenizi anlıyorum ama kira ödemekte hemde imkan varken, çok akıl kârı değilki. O paraya belki az bir miktar arttırarak kendi evinizde oturmanın nesi kötü. Karısmakta haksızlar ama makul birşey soylüyorlar aslına bakarsanız.
ya bu benim için tamamen yeni bir dünya. hayatımı tamamen minimalist bir çerçeveye oturtmaya başladım. kolay mı? değil. ama keyif verici. gün içersinde neler yediğini ve neler aldığını düşün ve bunları nasıl bilinçsizce yaptığını düşün. şimdi 3 gün tamamen yemeyi de satın almayı da bilinçli yap. bu gerçekten gerekli mi, sağlıklı mı, almasam olur mu? diye

O zaman para biriktirip kimseyi dinlemeyip 1+1 alacaksınız. Sonra biraz daha para biriktirip onu satıp dahq büyük bir ev. Yani kredisiz ev almaksa amaç aklıma başka çözüm gelmiyor. Kirada oturmak gerçekten parayı çöpe atmak oluyor. Ödüyorsun ödüyorsun elde var sıfır.

iki hafta sonra bütün evimi detokslayacağım, gereksiz eski, yıllardır kullanamdığım her şey gidecek. eşim bana bu konuda karışmıyor. o da fark ediyor "az"la yaşamanın beni değiştirdiğini

yani ben 50 yaşıma kadar bir yandan para biriktirip o zaman ev almaya razıyım. aç değilim, durumum iyi çok şükür. ama iki kişi iyi para kazanıp 5 yıl çalışıp iyi kötü bir ev alma durumuna gelemiyorsa suç benim değil sistemin!

Önceden eşten dostan para alarak olurmuş bu işler. Ancak şimdi eş dost kapıları kapalı.Malum ev fiyatları aldı başını gidiyor.
Sen bu kadar hassas bakıyorsan olaya kredi kartı falan da kullanmaman lazım. En azından taksitli alış verişlerde komisyon alıp almadığını falan takip etmen lazım.

taksit yapmıyorum, internetten de bir şey almam. kredi kartını kullanıyorum:// ama ödemeleri geciktirmiyorum.

eskiden bütün aile bir arada yaşar alırlardı. ama herşey istediğin gibi olmaz ki, olmuyor

Back
X