kredi kartı aidatları

niluferarda

muhatabım olamazsınız
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2010
4.025
28
358
kızlar elimizdeki kredi kartlarına ödediğimiz senelik aidat ücretlerini geriye dönük 10 yıllık tahsil edibileceğimizi biliyormuydunuz
hemde faiziyle


bakalım ben bu işlemi telefonla iptal edilmesini defalarca talep ettim
ama yapamıcaklarını
onlara aylık 300 tl harcama garantisi verirsem olabileceğini söylediler
böyle bi talepte bulunma yetkileride yokmuş
altta vereceğim örnekte olduğu gibi bankaya iadeli tahütlü mektup gönderin
iadeli tahutlü olması önemli elinizde mektubu gönderdiğinize dair belgeniz olacak
eğer bundan bir sonuç alamazsanız
kaymakamlık binalarında tüketici haklarını karuma dernekleri mevcut onlara şikayette bulunmanız gerekiyor
bakalım
bende müracatımı yapıcam
burdan bu konuyla ilgili bilgi alışverişinde bulunalım arkadaşlar
hepimize kolay gelsin diyorum
 

Eklentiler

  • $Z74_kredi_karti_dilek.webp
    $Z74_kredi_karti_dilek.webp
    19,8 KB · Görüntüleme: 1.575
Bu konudan babamda çok şikayetçiydi. Axess, bonus ve world kullandık şimdiye kadar. Son olarakta elimizde tek kart olsun tüm harcamaları, otomatik ödemeleri onunla halleder tek bir ekstre öderiz mantığıyla world kullanıyorduk. Ocak ayı ekstresinde 55 lira kard aidatı kesildiği ve bir sonraki senede bunun 65 tl olarak kesileceği belirtiliyordu. Babam bunu ödememek için bayağı uğraştı telefonda ama hep belli bir miktarda 3 ay boyunca harcama yapıldığı takdirde bu ücretin iptal edilebileceği söylendi. Babamda kızdığı için gidip kapattırdı kartı. Daha sonra incelemişler ve babamın eski müşterileri olduğunu anlayınca defalarca aradılar. İşte efendim siz bizim 15 yıllık müşterimizsiniz, şimdiye kadar ki ödemeleriniz hep günü gününe yapılmış, bankamızın kiralık kasasını kullanıyormuşsunuz, 4 tane vadeli hesabınız varmış.. vs. Tamam ücret iptal, bir dahaki ay kartınıza aynen iade edilecek demişler.

Ve, maaşınızı bankamıza aldırıp ( ziraat bankasını kullanıyor babam ) burdan çektiğiniz takdirde bundan sonra hiç aidat ödemeyeceksiniz diye de belirtmişler. Babam şuan kartı açtırıp açtırmamak konusunda hala kararsız. Sadece alışveriş yapılmıyor, onun haricinde her ay borç ödemesi yapıyor, tamamen sıfırlamadı yani borcu.

Tüketici derneği hakem heyetine başvuruyu düşünmüştük bizde aslında ama kaldı öylece. Siz başvurun bence deneyin bir şansınızı. Bilmem kaç yıllık kart aidatlarını alan kişiler var çünkü bu yolla.

Ya da yapılacak şey, maaşı olan kişilerin kartını kullandığı bankaya maaşını aldırıp bu ücretten tamamen sıyrılacağı veya her sene kart tipini değiştirip aidat ödememe giibi seçenekler var. Uğraşılır mı bilmiyorum ama kart aidatını problem eden kişiler için bu 2 yöntemin biri işe yarar diye düşünüyorum ben.

Ödediği aidatları hakem heyeti sayesinde alabilen kişiler varsada dinleyelim tabi. Yanlız bankaya gönderilen dilekçelerden bir sonuç alamadık biz bunuda söyleyeyim lafımı bitirmeden.
 
Bu konuda çok fazla söyleşiler var kesin bu parayı alan var mı? yoksa hep söylentide mi kalıyor
 
bakmayın siz haberlere. her Hakim yada her Yargıtay aynı kararı vermiyor. 2 sene önce uğraştım yarısını geri aldım o senenin. artık uğraşmıyorum 50 tl veriyorum paşa paşa. ben boyle adaletin.......
 
bende gidemedim daha
sağlık sorunlarından dolayı
benimde duyduğuma göre geçmişe dönük
ekstire talebini para karşılığı veriyolarmış oda yaklaşık 150 tl tutuyomuş
biz zaten cepten para çıkmasın diye uğraşıyoruz
e neanladım ben bu işten
 
hiç uğraşmayım valla başınıza iş açarsınız,bana cevap bile vermediler,,bu ay ödeme yaparken baktım 65 tl fazlalık var dedim bu ne aidat paşa,paşa ödedim tabi benim niye fazla aidat onuda anlamadım,,
 
Alan gercekten de hiç duymadım. milleti ganyana mı getirmek istiyorlar her yerde bu frommu doldur gönder ödediğin paralar cebine gelsin. Bizleri kandırmaktan başka birşey değil
 
Sevgili Arkadaşlar.size kart aidat ücretlerini alan birini tanıtayım:)
Kendim.Ayrıca kardeşimde aldı.yaptığım şeyleri yazayım sizlere.Ben banka ile ihiç polemiğe girmedim.İki bankanın müşteri hizmetlerini araryıp OYak(şimdi İng ve Garanti bankası geçmiş yıllara ait tüm ektrelerimi e-maile istedim.Sanırım Garantı olsa gerek gelme gecikti 1 hafta sonra tekrar istedim.
E-mailime gelen ektrelerden içinde kart üyelik ücretinin olduğu ayların çıktısını aldım.o çıktılarla beraber il merkezinde oldğum için Valiliğin Tüketici Masasına gittim.orda bir dilekçe verdiler onu doldurdum.ve oraya bıraktım.daha sonra İng'de 1 yıllık,Garanti'dende yaklaşık 8 yıllık ücret aldım (300tl)Garanti kredi kartımda yatırdı direk.İng de artık hesabım olmadığı için gidip almam gerek hala almadım.6 ay oldu.Bu arada posta yolu ile mahkeme kararları geldi.
tabiki bende sizin gibi ihmal ettim.ki ben kardeşimin aldığımı biliyordum.o bana söyledikten 1 yıld sonra gidip bu işlemleri yaptım.Sizin önünüzde alan biri olmadığı için gitmemeniz normal.bence bir an önce gidin alın ve bankaların şu kadar harcama yaparsanız ödemezsiniz laflarına kanmayın.direk gidin tüketici mahkemelerine...hadi bakalım hepinize şimdiden kolay gelsin..ihmal etmeyin ne zaman yasanın değişeceği belli olmaz..
 
Ben de gecen ay şansımı denemek için akbanka fax cektim eşimin kartı ve benim ek kartım için, epeydir ses cıkmamıstı bi bakayım dedim iade etmişler :)

Formu da şu şekilde yazdım :D


AKBANK T.A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE

Hamili olduğum ---- ----- ----- ---- nolu kredi kartından 2012 yılı Nisan ayına ait Hesap Bildirim Cetvelinde --- TL. (---türklirası) kredi kartı yıllık üyelik ücreti kesildiğini görmüş bulunmaktayım. Hesap Bildirim Cetveli ile kesilen yıllık üyelik ücreti; 4822 sayılı yasa ile 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki yasanın 6. Maddesinde düzenlenen “Sözleşmelerdeki Haksız Şartlar” hükmü ve ilgili yasal düzenlemelere aykırıdır.

Yukarıda belirttiğim nedenlerle 2012 yılı Nisan ayına ait Hesap Bildirim Cetvelinde yer alan yıllık üyelik ücretine itiraz ediyor, talep edilen ve kesilen ----TL kredi kartı yıllık üyelik ücretinin bir sonraki hesap bildirim cetveline iadesini ve şahsıma telefon yoluyla bilgi verilmesini talep ediyorum. Aksi halde yasal yollara başvuracağım hususunu bilgilerinize sunarım.

Saygılarımla,

AD SOYAD


Adres:
Telefon:

 
Son düzenleme:
Ben de gecen ay şansımı denemek için akbanka fax cektim eşimin kartı ve benim ek kartım için, epeydir ses cıkmamıstı bi bakayım dedim iade etmişler :)

Formu da şu şekilde yazdım :D


AKBANK T.A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE

Hamili olduğum ---- ----- ----- ---- nolu kredi kartından 2012 yılı Nisan ayına ait Hesap Bildirim Cetvelinde --- TL. (---türklirası) kredi kartı yıllık üyelik ücreti kesildiğini görmüş bulunmaktayım. Hesap Bildirim Cetveli ile kesilen yıllık üyelik ücreti; 4822 sayılı yasa ile 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki yasanın 6. Maddesinde düzenlenen “Sözleşmelerdeki Haksız Şartlar” hükmü ve ilgili yasal düzenlemelere aykırıdır.

Yukarıda belirttiğim nedenlerle 2012 yılı Nisan ayına ait Hesap Bildirim Cetvelinde yer alan yıllık üyelik ücretine itiraz ediyor, talep edilen ve kesilen ----TL kredi kartı yıllık üyelik ücretinin bir sonraki hesap bildirim cetveline iadesini ve şahsıma telefon yoluyla bilgi verilmesini talep ediyorum. Aksi halde yasal yollara başvuracağım hususunu bilgilerinize sunarım.

Saygılarımla,

AD SOYAD


Adres:
Telefon:


Bizde bu dilekçenin benzerini Finansbank a yazalım bari, belki bizde geri alırız. Teşekkürler eklediğin için :13:
 
Bizde bu dilekçenin benzerini Finansbank a yazalım bari, belki bizde geri alırız. Teşekkürler eklediğin için :13:

Yaz canım, geri dönmezlerse çağrı merkezini arayıp tehdit et :1:

İnşallah alırsınız boş yere 90 liramı alacaklardi :)
 
Biz geçen sene Vakıfbank'tan almıştık ama bu sene olmadı vermediler valla:9:
 
ben daha önce kartımı kullanmak istemediğimi söyleyip kapatmalarını talep ettim ve bu şekilde bonus aldım diğer bankadanda chip para aidattan fazlası geldi..:1:
 
bende geçen yapı krediyle tartıştım benden kart aidatının iptali için 3,500 tl harcama sözü istediler başka birinden 900 tl istemişler telefonda açtım ağzımı yumdum gözümü böyle müşteri seçmecemi yapıyorsunuz diye neymiş bu miktar kişinin harcamasına göreymiş az harcayandan az çok harcayandan çok talep edilirmiş böyle bir mantıksızlık varmı siz benim ne kadar harcayacağıma ne karışırsınız belki şu an bütcem dar zaten kartınızı kullanarak size para kazandırıyorum dahası artık kartınızı kullanmayacağım dedim öyle bir hakkınız var tabiki dedi bana iyice sinir oldum şimdi zorda kalmadığım sürece kullanmıyorum bide birkaç gün sonra kart limitini yükseltelim diye aramazlarmı istemiyorum dedim bu limitle limitin üzerinde harcama isteyen banka limit artınca ne kadar ister kimbilir................
 
Back
X