- 1 Kasım 2012
- 6.379
- 10.803
- 298
- Konu Sahibi perigunlugu
-
3000 tl lik filan ihtiyaç kredisi çek.onun taksitleri daha düşük olacaktır ve borcuna faiz eklenip durmayacaktır.Merhaba arkadaşlar,
Benim derdim maddi anlamda biraz büyük. özel bir kurumda eğitmen olarak çalışıyorum bekarım ve ailemle yaşıyorum. aldığım maaş ile evin giderlerini bende karşılarım. yalnız bu yakın zamanda ödemekte zorluk çektiğim bir kredi kartım var. şuan kalan borcu 2750 tl ve aylık asgari ücreti çok yüksek 650 civarı geliyor. ödemekte haliyle zorlanıyorum çünkü ailemin bu kadar olduğu konusunda bilgisi yok. sizlerden akıl almak istiyorum ben bunu yapılandırabilir miyim acaba ? başka bir kredi çekip ödemek istemiyorum çok aslında. çok zor durumda kalırsam son çare olarak düşünebilirim sadece. borcun borçla kapanacağına inanmıyorum çünkü. her ay düzenli şekilde ödemelerimi yapıyorum ama bir yerden sonra zorlamaya başladı asgari tutarı arttıkça. çok şükürki eskiden keyfi harcamalar yapmama rağmen son 3 4 aydır zorunlu kalmadıkça elimi bile sürmüyorum.
Siz olsanız nasıl yapardınız ?
Kredi kartı borcunuzu yapılandırabiliriniz. Tüm tutarı bir kredi çekmişsiniz gibi taksitlendirirler. Bir yılda ödersiniz, bu süreçte kredi kartınızı kullanamazsınız. Sonrasında da limitinizi düşürün ki ödeyebileceğinizden fazlasını harcayamayın.Merhaba arkadaşlar,
Benim derdim maddi anlamda biraz büyük. özel bir kurumda eğitmen olarak çalışıyorum bekarım ve ailemle yaşıyorum. aldığım maaş ile evin giderlerini bende karşılarım. yalnız bu yakın zamanda ödemekte zorluk çektiğim bir kredi kartım var. şuan kalan borcu 2750 tl ve aylık asgari ücreti çok yüksek 650 civarı geliyor. ödemekte haliyle zorlanıyorum çünkü ailemin bu kadar olduğu konusunda bilgisi yok. sizlerden akıl almak istiyorum ben bunu yapılandırabilir miyim acaba ? başka bir kredi çekip ödemek istemiyorum çok aslında. çok zor durumda kalırsam son çare olarak düşünebilirim sadece. borcun borçla kapanacağına inanmıyorum çünkü. her ay düzenli şekilde ödemelerimi yapıyorum ama bir yerden sonra zorlamaya başladı asgari tutarı arttıkça. çok şükürki eskiden keyfi harcamalar yapmama rağmen son 3 4 aydır zorunlu kalmadıkça elimi bile sürmüyorum.
Siz olsanız nasıl yapardınız ?
Harcama konusunda eskiden daha savurgandım daha doğrusu kartı ilk aldığımda sanki bedavadan para gelmiş gibi. Ama şuan harcama yapmıyorum ancak çok çok zor durumda kalmam lazım. Örneğin en son yaptığım harcama evden uzakta olduğum (ulaşımı kolay değildi) bir yerde ayakkabımın tabanı koptu ve o sıra ayakkabı almak zorunda kaldım yoksa yere basıyodum direk. Fazla nakit olmadığı için kartla almak zorunda kaldım bu dediğimde en az 1 2 ay önceydi. Borcun artma sebeplerinden biri bu diğeri ise üniversite okuyorum son senem ve dönemlik 1500 tl ödeme yapmam lazım kredi kartına 4 taksit yapıyorlar diye kart almıştım zaten.Kredi felan çekmeyi düşünme canım.
Kartı gerçekten ihtiyacın olunca kullanmanı tavsiye ederim. Limiti düşür bu kadar borç seni zorluyorsa bütçenin üstünde bir kullanım yapıyorsun demektir. Ailene de kesinlikle söylemeni tavsiye ederim saklarsan bu borcun altından kalkamazsın en azından bilsinler ki senden aylık beklentilerini biraz düşük tutsunlar.
Harcama konusunda eskiden daha savurgandım daha doğrusu kartı ilk aldığımda sanki bedavadan para gelmiş gibi. Ama şuan harcama yapmıyorum ancak çok çok zor durumda kalmam lazım. Örneğin en son yaptığım harcama evden uzakta olduğum (ulaşımı kolay değildi) bir yerde ayakkabımın tabanı koptu ve o sıra ayakkabı almak zorunda kaldım yoksa yere basıyodum direk. Fazla nakit olmadığı için kartla almak zorunda kaldım bu dediğimde en az 1 2 ay önceydi. Borcun artma sebeplerinden biri bu diğeri ise üniversite okuyorum son senem ve dönemlik 1500 tl ödeme yapmam lazım kredi kartına 4 taksit yapıyorlar diye kart almıştım zaten.
Ama dediğiniz gibi yapılandırma belki olabilir ama kart iptal olursa imkansız şubatta okulumun son ödemesi var onuda yapmak zorundayım. Bir anda 1500 tl çıkaramam.
Yada sadece borcum kadar kredi çekip aylık taksidi düşürmüş olmak ama onuda en fazla 12 aylık yaparım daha uzun olursa süreç artar ve bu istemediğim bişey
Ayrıca herkese cevaplarından dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah kısa sürede bundanda kurtulurumEvet canım ama ailene söylemeni tavsiye ediyorum kesinlikle. Taksitin 1500 tl ise limitini ona göre düzenleyebilirsin. Bence olan borcunu ödemeye çalış canım kredi çekip onun vadesini beklemek de var yine de sen bilirsin inşallah kurtulursun bu dertten de :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?