63 TL'lik alışveriş yaptım, taksitli alışveriş olmasına rağmen toplam borç olarak yazan 63 tl'yi ödedim. Direkt 63 TL yazdığı için taksitle almış olduğumu bile unuttuğum için direkt 63'ün hepsini ödedim. Ama şimdi bekleyen taksit eylül ayı için 31 lira gibi bişey yazıyor yani 63'ün 2/2 taksidi. Halbu ki ben hepsini ödemiş bulundum. Eylülün taksidini de önceden ödemiş gibi bişey oldum herhalde. Bu durumda Eylül'de o yazan 2/2 taksidi ödemem gerekir mi acaba biliyor musunuz?Taksit miktarı gözükür, yanında da kaçıncı taksitse örneğin (1/2) şeklinde yazıyor bende.
Hayır niye odeyesiniz ki. Bence bankaya gidip konuşun. Tamamını odediginizi ama borcun kapanmadığını söyleyin. Gözükür zaten, hata olduysa düzeltilir.63 TL'lik alışveriş yaptım, taksitli alışveriş olmasına rağmen toplam borç olarak yazan 63 tl'yi ödedim. Direkt 63 TL yazdığı için taksitle almış olduğumu bile unuttuğum için direkt 63'ün hepsini ödedim. Ama şimdi bekleyen taksit eylül ayı için 31 lira gibi bişey yazıyor yani 63'ün 2/2 taksidi. Halbu ki ben hepsini ödemiş bulundum. Eylülün taksidini de önceden ödemiş gibi bişey oldum herhalde. Bu durumda Eylül'de o yazan 2/2 taksidi ödemem gerekir mi acaba biliyor musunuz?
Şu anda toplam borç sıfır gözüküyor. Erken ödemiş gibi bişey oldum yani Eylül ayındaki taksidi. Herhalde o parayı yani 2. takisidi bana yeni bir borç gibi yansıtmazlar, ödedim çünkü aslında.Hayır niye odeyesiniz ki. Bence bankaya gidip konuşun. Tamamını odediginizi ama borcun kapanmadığını söyleyin. Gözükür zaten, hata olduysa düzeltilir.
bekleyen taksit kısmında gözükmesi normal. bir sorun olacağını sanmıyorum.Şu anda toplam borç sıfır gözüküyor. Erken ödemiş gibi bişey oldum yani Eylül ayındaki taksidi. Herhalde o parayı yani 2. takisidi bana yeni bir borç gibi yansıtmazlar, ödedim çünkü aslında.
Herhalde dediğiniz gibi sistemde otomatik olarak öyle gözüküyor. Yüklü miktarlarla kredi kartı kullanan biri değilim, öğrenciyim zaten ama dalgınlığıma geldi, taksit olayına dikkat edemedim. Toplam borç olarak 63'ü görünce ya ne 63'ü, 1. taksidin yansıması gerekmiyor mu falan diye düşünmediğim için işlem detaylarına bakmadım, herhalde tek çekim'i işaretledim diyerek 63'ün hepsini ödeyiverdim. Umarım bir sorun olmaz.bekleyen taksit kısmında gözükmesi normal. bir sorun olacağını sanmıyorum.
siz dönem sonu borcunu değil toplam borcu ödemişsiniz. Birdaha ödemenize gerek yok
Yinede birdaha ki ay takip edin yanlışlık olmasın
hesap kesim tarihinden önce mi ödediniz sonra mı borcu?Herhalde dediğiniz gibi sistemde otomatik olarak öyle gözüküyor. Yüklü miktarlarla kredi kartı kullanan biri değilim, öğrenciyim zaten ama dalgınlığıma geldi, taksit olayına dikkat edemedim. Toplam borç olarak 63'ü görünce ya ne 63'ü, 1. taksidin yansıması gerekmiyor mu falan diye düşünmediğim için işlem detaylarına bakmadım, herhalde tek çekim'i işaretledim diyerek 63'ün hepsini ödeyiverdim. Umarım bir sorun olmaz.
Evet yani eylül ayının taksidini de ödemiş bulundum erkenden. Beklemekten başka yapacak bişeyim yok, şu an toplam borç olarak 0 TL gözüküyor, eylül ayı geldiğinde o 2. taksit ödemem gereken borç olarak gözükürse toplam borç kısmında gözükürse o zaman arar sorarım. Veya içim rahat etmezse yarın telefon açar sorarım. Bilmiyorum ben hep orada yazan "toplam ödenmesi gereken borç"a göre hareket ettiğim için ondan kafam karıştı.Ekstrede ne cikiyor? Yani o sekilde taksit diye yazarda siz pesinen odemis gibi olmussunuz anladigim kadariyla. En kotu arayip sorun
Şimdi her ayın 23'ünde hesap kesim tarihi.hesap kesim tarihinden önce mi ödediniz sonra mı borcu?
Ya ben hiç ekstreye falan bakmam çünkü alışverişi yaptığım zaman elime ne zaman para geçerse direkt olarak borcu ödüyorum varsa. Zaten kredi kartını da internetten kitap almak için falan kullanıyorum. Hiç ekstrede yazana dikkat etmem, toplam borcu görürüm ve ona göre öderim.Sen toplam borcu görmüşsün ödemişsin
Ama ekstreye baksan bu aya ait 31 tl (1/2) şeklinde göreceksin muhtemelen
tamam o zaman.Şimdi her ayın 23'ünde hesap kesim tarihi.
Ben bu alışverişi 6 ağustosta yaptım, yani kart limitimden 6 ağustosta eksildi bu alışveriş. 10 ağustosta ödemeyi yaptım, 63 TL'lik borcun 63'ünü de ödedim. Ve bugün de ayın 23'ü.
Umarım sadece "gözüken" odur yoksa salak gibi fazladan para ödemiş falan olmak istemem.tamam o zaman.
daha dönem borcunuz hesaplanmadan hepsini ödeyivermişsiniz. ondan öyle gözükmüş.
Şu anda toplam borç sıfır gözüküyor. Erken ödemiş gibi bişey oldum yani Eylül ayındaki taksidi. Herhalde o parayı yani 2. takisidi bana yeni bir borç gibi yansıtmazlar, ödedim çünkü aslında.
Kız o sistemde otomatik gözüküyor.
63 tl çekilmiş olarak yazılır. Taksitler de her ay çekilir. Yani garip bir durum yok, yazım biçimi bu şekilde.
yazdılar mı bilmiyorum ama hayır siz takistlerin ikisinide ödemiş olmuşsunuz..bir sonraki ay borç olarak yansımaz merak etmeyin..
Sizin borcunuz 500 tl ise siz 1000 tl öderseniz de o paranıza bişey olmaz kartınız artıda olur bir sonraki borcunu otomatik ödersorun olucağını sanmam yani
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız, sonuçta öğrenciyim, 5 kuruşun hesabını yapmak zorundayım. Taksit olaylarına pek alışkın olmadığım için hangi kafayla bilmiyorum 2 taksit şeklinde alayım dediysem o da ayrı mesele zaten. :)taksitli alisverislerde sistem onu otomatik olarak kaydeder, sen borcun tamamini da odesen her ay ekstrede taksit miktari gorunur. farzet ki sadece bu borcun var. ve sen tamamini odedin. 2 taksit gorunur ama odemen gereken borc tutari 0 gosterir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?