benim bölümle ilgili bi de şöyle bi sıkıntım var, sınav sabahı da herkes bundan dertliydi yine, bölüm türk dili ve edb
sonucta ilahiyattır iktisattır falan gibi bölümlerde herkes bi şeyler bilse de bunların dersini genelde görmemiştir, yani kuran arapça deriz oruç biliriz namaz biliriz haram helal biliriz, ezbere biraz sure dua biliriz, ekonomiden dolar enflasyon vs biliriz, ama genel olarak ilgi alanımız değilse ötesini pek bilmeyiz, çalışmadan yapılamaması çok anormal olmazdı
ama mesela türkçe derslerinde hepimiz burun kelimesi ek alınca burunu değil de burnu dediğimizi defalarca okumuşuzdur, günlük hayatımızda da sürekli kullanmışızdır. çok çok rahat bir konu, bölümü ne olursa olsun herkes yapar, ilkokul çocugu da yapar, ama gidip bunu ünlü düşmesi hece düşmesi gibi bildiğimiz terimlerle değil sıfırla nöbetleşme diye sorması çok enteresan.
önümdeki bayan -sınava girmeden önce tanışmıştık zaten hep aynı sınıfa denk geliyoruz göz aşinalıgımız olmuştu- bilgisayar mühendisi, dersleri sınavları tamamlamış ama stajını yapmadığı için mezun olamamış ve microsoftta şuan staj yapıyormuş, fakat temel bilgi teknolojisinde diyorki, bilmemem mümkün değil ama o kadar tuhaf terimler ki, tanıyamadım yani yapamadığım oldu.
ben de işte bunu hiç anlayamadım nedir ki yani yeni yeni terimler uydurup insanların aklını karıştırmak, burda da bi arkadasımız yazmıştı bilg öğretmenliği okuyorum ama değişik şeyler vardı gibisinden bişeyler. hani bilmek de yetmiyor, ezber de yetmiyor, ne yapsak ki?
aynen katılıyorum canım...
bak kendimden örnek vereyim...benim babam sınıf öğretmeniydi ve formasyon alarak bilgisayar öğretmenliğine geçti...
21 yaşında erkek kardeşim var, oda bilgisayar öğretmenliği bölümünde okuyor bu sene son sınıf nasipse...
ben de en az 15 sene öncesinden beri bilgisayarla haşır neşirim....gecemiz gündüzümüz hep bilgisayarla geçerdi bekarken ve hala da öyle...bilgisayarsız bi ortam düşünemiyorum....
ama bu kadar artıların yanında bilgisayar dersinden sınavda afalladım...
uzman kullanıcıyım demiyorum ama arkadaş çevremde aile dostlarımız arasında en ufak bişeyi bana sorarlar, bilgisayar dendi mi hemen benim ismim geçer...
bunları övünmek kasıntılık yapmak için söylemiyorum haşa...
sadece okadar içli dışlı olduğum bi derste bile afallayarak aöf nin sisteminin ne kadar zorladığını ifade etmek istiyorum...
vizelerden sonra bilgisayar sorularını babama kardeşime gösterdim gözleri şaşı beş bakar oldular :) çok şaşırdılar bu ne böyle diye...
kardeşim dört senedir fakültede 4,00 ortalamayla okul derecesine müdahil iken, son 2 senedir okulunda asistanlık yaparken,o bile şok oldu sorulara...
abla aöf yi çok basite almışım ben bu ne böyle...sen çok çalışıyorum kafmı kaldırmıyorum dedikçe ben gülüyordum abla abartma diyordum ama haklıymışsın...
aöf ne yapmış bu sene böyle dedi...
babam soruların çoğunu bilemedi düşünün formatör olduğu halde...
yani diyeceğim kızlar...evet sistem değişti ama eğitim kalitesi falan filan diye değil, aöf nin tek bir amacı var, oda para kazanmak...o yüzden mezun etmemek için elinden geleni yapmış..
evinde kendi imkanıyla çalışan öğrencilere üstelik kitaplardan hiç soru sormayarak, sırf basit bi soruyu bile dolandıra dolandıra dolaylı yollardan sorarak napmaya çalışıyor acaba?
2+2=4 tür....böyle bi soruyu daha başka nasıl dolandırabilirsin ki...
ama maşallah aöf özellikle final sınavında 2+2= 5 sonucunun yöntem araştırmasını istemiş bizlerden...
başka lafım yok benim kızlar...iyice lak lak yapıyoruz burda, ama aöf nin umrunda değil...biz burda sınav durumunun rezaletini konuşurken, bütünlemenin kalkmış olmasının hüsranını yaşarken, aöf çoktan facebook sayfalarında bangır bangır kayıt yenileme paralarını duyurmuş...
zıkkım olsun ne diyim...