çok haklısın ve doğru söylemişsin biberoncum...bende izah etmek için uğraştım ama sanırım cemre yanlış anladı beni...
bende çıkmışlara kesinlikle karşıyım....çıkmışlardan sormak zaten çok saçma..evet üniversite okuyorsak azcık totomuzu soğuk suya değdirmek lazım...öyle çıkmışları ezberleyip mezun olmak belki mezun eder bizi ama ne işe yarar...
ben mesela kuran kursu hocalığı için okuyorum ilahiyatı....eğer ben çıkmışları ezberleyip geçersem, ben göreve başladığım zaman ne öğreticem öğrencilerime...
en basit bana sorulan bi soruyu bile cevaplayamayacğım öğrencilerime...
o zaman aldığım para helal olurmu...sadece kilometre doldurmuş olurum görevimde...bunun vebali bana kat kat yazılır..allah muhafaza...
cemreye de söylemiştim çıkmış sormasın, basit de sormasın.....ama bize verdiği kaynak kitaplarını yalayıp yuttuğumuz halde neden yapamadık....
saf değilim şükür, girdiğim her işten alnımın akıyla çıkarım ama bu kadar emek verdiğim bişeyin sonunda hüsrana uğrarsam o zaman bunun suçu bana ait değil...
mesela biberoncum demişsin ya islam eserleri vs diye...allah şahidim olsun öyle bi ezberledim ki onları, kitabı yuttum resmen...türkiyenin ve dünyanın neresinde islami bi eser varsa iğneden ipliğe herşeyini tek tek sayabilirim...o derece çalıştım...ama sınavda noldu....bana islami eğitim veriyorsan onun dorğultusunda soru sormak zorundasın...
bana soruyor, bilmem kaçıncı yüzyılda yapılmış bir caminin, mihrabında kullanılan sanat yönteminin üzerinde sır tekniği kullanıldımı??? buna benzer bi soruydu...
bu nedektir allah aşkına, ben onu bilsem ne yazar bilmesem ne yazar....
ben bu saçmalıklara yakınıyorum...bana sor dini bilgilerin en ince ayrıntısını sor ama bilmem nerenin uygulanan sanatının tekniğinin yönteminin hangi renk olduğunu sorunca nolacak....
anlatmak istediğim bu....sırf zorlaştırmak adına yapıyor bunu aöf....
beni nitelikli mezun edeceksen nitelikli eğitim ver...ben eşşek gibi oturup çalışmaya razıyım...ama dalga geçer gibi sorular sorma....yazık bunca öğrenciye....
Gazelim desene nokta atışı yapmışım örnek verirken.