- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
Canımm. Hakkını helal et. Çok teşekkür ederim.
estağfrullah canım nedemek helal olsun, taş attım da kolum mu yoruldu :) hiç önemli değil...:)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canımm. Hakkını helal et. Çok teşekkür ederim.
biberoncum yaa son bişey sorcam sana biliyorum kafanı ağrıttım hakkını helal et...:)
ya ilk senem olunca bazı prosedürleri bilemiyoruz haliyle,
şimdi sınavlar açıklandı tamam puanları hesapladık öğrendik falan oda tamam....peki şimdi ne olacak??
yani aöf bürosundan bilgi geçecekmi elimize...geçtin kaldın vs gibi...veya bahar döneminde ekle sil durumları olacakmı??? geçip kalma durumlarına göre....
kk sayesinde tamam öğrendik hesaplamayı falan ama kk olmasaydı ne bileyim aöf den mi bekleyecektim bilemiyorum :)
hani bir bilgi falan vs...
neye göre ders ekle sil yapacaktık?? kalıp geçtiğimizi nasıl bileceğiz mesela örnek veriyorum bunları...merak edenlerde okusun burdan :)
kayıt yenilemeye gittiğimizde hadiiiii parayı yatırıp kitapları alıp dönecekmyiz yani...
ne bileyim yaa bana mantıklı gelmiyor, fikir verecek yardımcı olacak bir görevlli falan da yok anlaşılan.....
neyi neye göre yapacağımızı neye dayanarak bileceğiz????
kısacası bundan sonrası için neler olacak????
biraz karışık oldu ama inan merak içindeyim :)
kızla bizzat karşı karşıya gelemedik bi türlü denk gelmedik ilk fırsatta söylicem ama malesef olmadı....demekki evde de konusunu ediyorlar ki annesi bana soruyordu sürekli memlekete sınava gittiğimde... benim kız soruyordu geçenlerde naptın ne ettin geçebildin mi falan diyeresmen saf gibi hissetmeye başladım kendimi bunlar yüzünden..takmam kolay kolay ama resmen yarışa girdi benle....örgünde psikoljik danışmanlık okuyor sanırım, yada rehber öğretmenliği....ikisinden biri tam hatırlayamadım....ama görüşcez onla yazdım kenara...
bu arada canım az önce yazmayı unuttum, bilgim olan herşeye yardımcı olurum, elimden gelenin fazlasıyla....ben arapçadan yardımcı olurum, eşimde osmanlıcadan yardımcı olur :) eşim bi kere kitap yüzü açmadan osmanlıcayı sırf arapça bilgisiyle geçti inanabiliyomusun :) inan bir sayfa açmadı kitaptan...dediğin gibi arapça ile osmanlıca kardeş dersler belli....
bizde senle kardeş kardeş çalışırız hiç merak etme cnm![]()
arkadaşlar not ortalamasını açık bir şekilde bir daha anlatır mısınız ben hesaplıyorum yanlış çıkıyor bende öğrenmek istiyorum nasıl yapıldığını anlatırsanız detaylı şekilde çok sevinirim..![]()
arkadaşlar not ortalamasını açık bir şekilde bir daha anlatır mısınız ben hesaplıyorum yanlış çıkıyor bende öğrenmek istiyorum nasıl yapıldığını anlatırsanız detaylı şekilde çok sevinirim..![]()
canım şimdi şöle söyleyeyim ortalamyıda şöle hesaplayacaksın 84 100__AA__4,00 (GEÇTİ)
77 83___AB__3,70 (GEÇTİ)
71 76___BA__3,30 (GEÇTİ)
66 70___BB__3,00 (GEÇTİ)
61 65___BC__2,70 (GEÇTİ)
56 60___CB__2,30 (GEÇTİ)
50 55___CC__2,00 (GEÇTİ)
46 49___CD__1,70 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)
40 45___DC__1,30 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)
33 39___DD__1,00 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)
... 0 32____FF__0,00 (KALDI)
SORU-NOT ORTALAMASI NASIL HESAPLANIR?
CEVAP-ALDIĞINIZ NOTLARIN HARF ARALIĞI
AA=4.00
BA=3.70
CC=2.00
CD= 1.70
İLK ÖNCE BU HARF NOTUNUZA KARŞILIK GELEN -ÜSTE YAZIYOR- RAKAMI KREDİNİZ İLE TEK TEK ÇARPIYORSUNUZ
4.OO*5= 20
3.70*4= 14.8
2.00*5=10
1.70*4=6,8
ÇIKAN NOTLARI TOPLUYORSUNUZ.
=45.6
DAHA SONRA TOPLAMDA O DÖNEM KAÇ KREDİ ALMIŞSANIZ BÖLÜYORSUNUZ
45.6/18=2.53
BU ORTALAMA İLE GELECEK DÖNEM Kİ ORTALAMAYI TOPLAYIP 2 YE BÖLDÜĞÜNÜZDE ORTALAMANIZ EĞER 2.00 IN ÜZERİNDE İSE İÇERİSİNDE D HARFİ OLAN DERSLERDEN GEÇMİŞ SAYILIRSINIZ... TERSİ DURUMDA KALMIŞ SAYILIRSINIZ....
DİYELİM DD DC CD NOTLARINIZ VAR BU NOTLAR KOŞULLU GEÇME NOTUDUR.
KOŞULLU GEÇME NEDİR?
KOŞULLU GEÇME GÜZ VE BAHAR DÖNEMİ ORTALAMASININ TOPLAMININ İKİYE BÖLÜNEREK ELDE EDİLEN NOTTUR. ORTALAMANIZ BU DÖNEM 2.77 ÇIKTI DİYELİM EĞER GELECEK DÖNEM 1.23 ORTALAMISINI TUTTURAMAZSANIZ O KOŞULLU GEÇTİĞİNİZ DERSLERİNİZDEN KALMIŞ SAYILIRSIZ(2....77+1.33=4.00/2=2.00)
DİKKAT FF NOTLARINIZA ORTALAMANIZIN BİR ETKİSİ OLMAZ O DERSİ İLLAKİ BİR SONRAKİ GÜZ DÖNEMİNDE VERMENİZ GEREKİR...
Harf notunun karşılık geldiği katsayıyla o dersin kredisini çarpıyorsun. Yani mesela türk dili dersi 3 kredi, sen de bb aldın. bb'nin karşılık geldiği sayıyı o dersin kredisi olan 3'le çarpıyorsun. (harf notunun karşılık geldiği sayıları öğrenmek için google'a aöf harf sistemi yazarsan mutlaka o tabloya ulaşırsın.) Bunu her dersine uyguluyorsun. Ondan sonra bulduğun sayıların hepsini topluyorsun ve çıkan sonucu toplam bütün derslerin kredisine bölüyorsun. Bu senin not ortalaman oluyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir...
Aşkolsun hayatım ne demek ağrı falan, hep birbirimize yardımcı oluyoruz, olacağız da, her şey helali hoş olsun... Şimdi benim bildiğim ve diğer forumlardan takip ettiğim kadarıyla, aöf bu hafta sonuna kadar türkiye ortalamalarını yayınlayacak. Yani şu anda sayfada sadece notlar görünüyor ya, o sayfa eski haline dönecek. O zaman da ortalamanın yanında yazacakmış ne olduğu. Bu durumda sayfanın eski haline dönmesini bekleyeceğiz.
Ekle/sil işlemi bizde olmuyor, yani birinci sınıflarda. İkinci sınıftan itibaren ekle/sil yapılabiliyor.
Biz, yani ekle/sil yapmayacak olanlar, 11 marttan itibaren öncelikle gidip bankaya paramızı yatıracağız, ondan sonra büroya gidip kayıt yenileyip kitapları alacağız. Bu arada kayit.anadolu.edu.tr'ye de bakmak lazım, ama sanırım o sadece ekle/sil yapacakların kullanacağı bir adres, yine de göz atarız belki bizim de doldurmamız gereken bir şeyler olabilir.
Benim bildiklerim bu canım benim, umarım yardımcı olabilmişimdir...![]()
olmazmısın canım benim hemde nasıl yardımcı oldun çok teşekkür ederim...
ama şeyi anlamadım...hani bu ekle sil meselesi birinci sınıfta olmuyor ya, işte bu sınavlardan kaldığı kesin olan ders varsa bahar dönemine ekle yapılacak gibi bişey duymuştum ben...
yani kalacağı kesin olan dersi bahara eklemeyi soruyorum...böyle bişey varmı yokmu??
yani ekle sil işlemi gibi bişey hiç yapmasak takip etmesek rastgele baharda sınava girsek bile, otomatikman sistem kaldığımız dersi ekliyormu kitapçığa?? veya kaldığımız halde, ekle sil yapmadık diyelim, aöf bahar dönemi için bunu bildiriyor falanmı??
bu soru çok sorulmuş face sayfalarında falan bende merak ettim açıkçası....
açıkçası merakım şu...
yani kk dan sizlerin hepimizin bilgilerinin toplamıyla bişeyler öğrendik yeni sistem hakkında, ama düşünüyorum kk olmasaydı nerden bilecektik..çünkü her aöf sitesinde detaylı anlatım yok veya olanlarda çok karmaşık...acaba herkes nerden nasıl öğreniyor???
bence çalışman gerekiyorBenim ortalamam kötü ve 2 tane ff var ya
ne olacak ya
nekadar güzel benim 3 dersim dc dc dc sevgi meleğine hesaplattırdım ortalaman 1,87 eğer diğer dönemden de 2 üzerine çıkamazsan gno 2 nin altında kalır ve dclerin hepsinden kalırsın diğer dönem ortalamanı 3 yapmaya çalış böle diyor ben şimdi bu dc olan dersleri martta kayıt yenileme yapıcanmı genemi alıcam anlamadım cnmya sen biliyormusun![]()
Auscuğum merak ettim seni, dün hiç görüşemedik. Çok sevindim notlarına, tebrikler ve geçmiş olsun.Artık dediğin gibi önümüzdeki döneme bakacağız. Ama çalışma grubumuz harika, hemen hemen herkes gayet iyi bir şekilde bitirdi dönemi. Bu sefer de hırslı, azimli ve yine eğlenceli bir şekilde çalışırız hep beraber... Ayrıca onur belgeni de kutlamadan geçemeyeceğim, tekrar tebrikler...
![]()
kızlar notlarım bc ba ba bc dc cb
durum nasıl ortalamanın üstündemiyim
dc olan dersten kaldım mı acaba
yardımcı olan varmıdır :44:
Teşekkür ederim canım yaa , en aksiyonlu zamanlarda yoktum evet.
Beraber paylaşmak isterdim bu heyecanı ama yoğundum bir kaç gündür.Evet evet bu dönem daha da kaynaştık , iyice güzel bir çalışma grubu olacağız ,korksun aöf bizden :13:
Onur belgesi mi
Herşeyi hesaplıyorum da onun tam karşılığını bilmiyorum.Ama benim ders notlarım çok yüksek değil aslında Türkiye ortalaması düşük benim bölümünde o yüzden yırtmışım böyle aa lar ,ba larla
3.00-3.49 arası onur, 3.49 ve üzeri yüksek onur belgesi alıyor. Ben de yaşasın türkiye ortalaması diyorum, normalde bb düşecek dersim bile aa geldi.:))
şimdi cnm benim anladığım kadarıyla martta kayıt yenileme yapınca 6.dönem derslerini seçicem kredimi doldurana kadar bu aldığım derslerin ortalaması 2.13 olursa bu dcdcdc olan derslerimi hiç görmeden geçicem dimi şartlı böle anladım ben yanlışmı anladım
Canım bu dönem aöf ne ders verdiyse onu alacaksın sadece . Bahar döneminde aldığın bu yeni derslerin ortalamasınıda en az 2.13 olacak ki iki dönem ortalaman 2.00 olsun ve dc olan şartlı geçtiğin derslerinden de geçebil.
Eğer bahar döneminde genel ortalamanı 2.00 yapamazsan dc olan bu 3 dersinide bir dahaki güz döneminde alacaksın.
Teşekkür ederim canım yaa , en aksiyonlu zamanlarda yoktum evet.
Beraber paylaşmak isterdim bu heyecanı ama yoğundum bir kaç gündür.Evet evet bu dönem daha da kaynaştık , iyice güzel bir çalışma grubu olacağız ,korksun aöf bizden :13:
Onur belgesi mi
Herşeyi hesaplıyorum da onun tam karşılığını bilmiyorum.Ama benim ders notlarım çok yüksek değil aslında Türkiye ortalaması düşük benim bölümünde o yüzden yırtmışım böyle aa lar ,ba larla
Derslerinin kredilerini yazmamışsın ama çok yüksek ihtimalle ortalaman 2.00 üzerindedir bu notlarla ve dc olan dersinden de geçmişsindir.
Bölümdaşım şebboy , sende sıkma canını bahar döneminde genel ortalamanı yükseltirsin inşallah. Her zaman yardıma hazırım bende . Ne de olsa bölüm kardeşiyiz seninle![]()
şimdi cnm benim anladığım kadarıyla martta kayıt yenileme yapınca 6.dönem derslerini seçicem kredimi doldurana kadar bu aldığım derslerin ortalaması 2.13 olursa bu dcdcdc olan derslerimi hiç görmeden geçicem dimi şartlı böle anladım ben yanlışmı anladım![]()
Evet canım benim bildiğimde bu şekilde.
Bahar dönemi derslerine daha sıkı çalış ve ortalamanı yüksek tut.Bir daha almazsın o zaman bu dc olan derslerini .
Bu dönemki derslerin isimleri bile zor geldi bana , baktın mı sen ?
O zaman hemen gidip şöyle en afillisinden bir çerçeve hazırlatayım arkadaşım , belgemi salonumun en güzide duvarına asmak isterim
Yok yok dur ben babamı arayayım , eskiden teşekkür aldığımda hep hediye alırdı bana , bana ne bana ne yine alsın
O da alsın , eşim de alsın kaynanam bile alsın![]()