• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Krediyle ev alırken

Oturacak mısınız kiraya mı vereceksiniz ? Kiracı başa bela bu devirde. Zamanında kirasını verecek mi ? İstediğiniz zaman çıkacak mı ? Oturacak olsanız kesin alın fiyatlar düşmez krediler düşünce yapılandırma yaparsınız.
Asıl bomba bankalar faiz yapılandırması yapmayacaklarını söylediler ilerde. Akbank ve Kuveyt Türk …

İnsanların yaptığı en büyük hatalardan biri hayallerindeki evi almayacaklari için hiç ev almamaları ya da sürekli ertelemeleri.
Sizin durumuzda muhit değiştirip mahalle arası bile olsa kendi evimi alırdım, 53 bin TL kira çok fazla. Madem aylık 53+80 bin ödeyecek gücünüz var kendinize oturacak ev alın. Çorludaki ev aylık olarak çok fazla kira getirmez
Oturacak ev alma durumumuz yok maalesef. Oğlanın okulu, bizim iş yerlerimiz hep bu muhitte. Bu bütçeyle anca esenyurt , Sultanbeyli veya Beylikdüzü nden 1+1 alabiliriz.

Ben kiraya vermek için havuzlu güvenlikli siteden ev bakmazdım heralde. Oraya giren kiracı kolay kolay çıkmaz.
Ay valla zaten alacağımız kira aylık kredi ödemesinin yanından bile geçmediği için boş tutma fikri de cazip geliyor. Atamam olursa kendimiz geçeriz belki ilerde diye düşünüyoruz.

bu ev sizin için bir fırsat ise mutlaka değerlendirin çünkü türkiye fırsatları stoklayabileceğiniz bir ülke değil maalesef ki
Sürekli ev alma düşüncesindeyiz. Kaç yıl oldu. Bu süreçte oğlum dünyaya geldi, bu kez onun masrafları vs derken bütçe asla ayarlanamadı. Kenara doğru düzgün para atamadık. Bu arada yedik içtik gezdik de bolca. Ama ev almadığım her gün pişman oldum yani artık öyle ya da böyle vakti geldi. Gönül içine girip oturabileceğim bir ev almak ve kiradan kurtulmak ister tabii ki ama şu anda şartlar buna el vermiyor maalesef. O yüzden hala yerimde saymak istemiyorum.

Ay valla zaten alacağımız kira aylık kredi ödemesinin yanından bile geçmediği için boş tutma fikri de cazip geliyor. Atamam olursa kendimiz geçeriz belki ilerde diye düşünüyoruz.
Siz gerçekten çok harcıyorsunuz ozaman yada biriktirdiğiniz parayı değerlendiremiyorsunuz. şu an 53 kira veriyorsunuz krediye 80 vereceksiniz yemesi içmesi okul masrafı demekki eve giren para çok. Bizde Allah’a şükür yer içer gezeriz istediğimizi alırız bende memurum ama çocuktan dolayı 2 senedir ücretsiz izindeyim ona rağmen hala kenara para koyar biriktiririz. yaklaşık 3 sene önce evimizi aldık esenyurttan çünkü buraya para yetiyordu taşındık Esenyurt içi değil bu arada Avcılar sınırı metrobüsün dibinde. O zaman arabayı da satmıştık sonra yenisini aldık yine para var kenarda. Sizde peşinat için arabanın modelini düşürebilirsiniz varsa bazı şeylerden feragat etmek gerekiyor malesef. Ayrıca Beylikdüzü’nde 1+1 alsanız en azından kiraya verme garantisi olur kira geliriniz olur.

Bu tarz işlerde gözü kara olup almak lazım. Alınmış alınmıştır, her türlü iyidir. Ama yatırım için ev alacaksam üniversite civarı gibi öğrenci ve memur çalışan sirkülasyonunun fazla olduğu yerlerden 1+1, 2+1 gibi bir şey alırdım. Bu devirde kiraya vermek için ev almak akıl işi değil. Babamın Bostancı’da, 3+1, içi yeni dairede kiracısı 14 bine oturuyordu. Asla çıkmak istemiyordu. Kentsel dönüşüme girdi bina, yıkılacak. Kiracı mecbur kaldı çıkmaya. Annemle babam o eve geçmek istiyordu. Baktılar ki kiracıdan ümit yok, kentsel dönüşüm mevzusu da var. Vazgeçmişlerdi. Bu yıkım işi olmasa o kiracı sittin sene çıkmazdı oradan. Muhit nezih, insanlar kibar diye falan güvenme.

Biliyorum ona kredi çekebildiğiniz için en azından onu alalım bari diyorsunuz ama ben olsam başka yatırım peşinde olurdum. Arkadaşım o civarda bir paraya fıstıklık aldı Antep’te. Akarı kokarı yok. Bir yıllık fıstığın geliri bir yıllık kiradan çok daha fazla. Toprağın değeri de daireye göre daha fazla artıyor, eskimiyor vs. Ama işte bu işlerden biraz anlamanız lazım bunun için de.

Asıl bomba bankalar faiz yapılandırması yapmayacaklarını söylediler ilerde. Akbank ve Kuveyt Türk …
Yapı kredi şu an başka bankadan kredisini getirene yapılandırma yapıyor sanırım emin olmamakla birlikte, biz de araştıracağız. Benzer kampanyaları akbank ve işbankasının da yapacağını duymuştuk.

Yapı kredi şu an başka bankadan kredisini getirene yapılandırma yapıyor sanırım emin olmamakla birlikte, biz de araştıracağız. Benzer kampanyaları akbank ve işbankasının da yapacağını duymuştuk.
Akbank ilerde faizler anca çok ciddi şekilde 1 küsürlere kadar düşerse belki yapılandırma olabileceğini ama cüzi düşüşlerde bankanın yapılandırma yapmayacağını söyledi. Başka banka kredisini getirme mevzusunu hiç duymamıştım, araştırmaya değer.

Bu tarz işlerde gözü kara olup almak lazım. Alınmış alınmıştır, her türlü iyidir. Ama yatırım için ev alacaksam üniversite civarı gibi öğrenci ve memur çalışan sirkülasyonunun fazla olduğu yerlerden 1+1, 2+1 gibi bir şey alırdım. Bu devirde kiraya vermek için ev almak akıl işi değil. Babamın Bostancı’da, 3+1, içi yeni dairede kiracısı 14 bine oturuyordu. Asla çıkmak istemiyordu. Kentsel dönüşüme girdi bina, yıkılacak. Kiracı mecbur kaldı çıkmaya. Annemle babam o eve geçmek istiyordu. Baktılar ki kiracıdan ümit yok, kentsel dönüşüm mevzusu da var. Vazgeçmişlerdi. Bu yıkım işi olmasa o kiracı sittin sene çıkmazdı oradan. Muhit nezih, insanlar kibar diye falan güvenme.

Biliyorum ona kredi çekebildiğiniz için en azından onu alalım bari diyorsunuz ama ben olsam başka yatırım peşinde olurdum. Arkadaşım o civarda bir paraya fıstıklık aldı Antep’te. Akarı kokarı yok. Bir yıllık fıstığın geliri bir yıllık kiradan çok daha fazla. Toprağın değeri de daireye göre daha fazla artıyor, eskimiyor vs. Ama işte bu işlerden biraz anlamanız lazım bunun için de.
Dediğiniz gibi yatırım için o işlerden anlamak lazım. Arsa yatırımı vs de olabilir ama gerçekten güvenilir biriyle hareket etmek, danışmanlık almak gerekir bizim durumumuzda. Daha hiç evim yokken arsa yatırımı bana bir bilinmezlik gibi geliyor şu anda. Bu evi boş tutup ilerde kendim geçmeyi düşünüyorum.

Dediğiniz gibi yatırım için o işlerden anlamak lazım. Arsa yatırımı vs de olabilir ama gerçekten güvenilir biriyle hareket etmek, danışmanlık almak gerekir bizim durumumuzda. Daha hiç evim yokken arsa yatırımı bana bir bilinmezlik gibi geliyor şu anda. Bu evi boş tutup ilerde kendim geçmeyi düşünüyorum.
Arsa yatırımı sabit gelir getirmiyor ve daha çok para lazım ona. Arkadaşım özellikle tarım arazisi istedi, hem arsa kadar ulaşılmaz değil, hem de gelir getirsin diye. Sonra oraya imar da geldi, hala köy içinde tabii. Ama imar izni bile değerini artırır oranın.

Çorlu’yu pek bilmiyorum ama sizi biraz biliyorum buradan. Sizde hiç o ortamı bırakıp Çorlu’ya taşınacak ışığı göremiyorum. Ciddi ciddi taşınırım diyorsanız alın kesinlikle. 😁

Evet var ama kredi az çıkıyor bu evlere. Belki yüz yeri aramışımdır, ev 4500 mesela. 1 milyon kredi çıkıyor deniyor max. Orda bizim için seçenek olmaktan çıkıyor. Bu evin yüzde 80 ine kredi çıkıyor.
O zaman Eminevim gibi yerlere bakın bdk bağlanmış oralar artık biz hiç almadık ama bdk bağlanınca kuralları daha sıkı olur.

Peşinat verince kuraya katılma olmuyormuş 5-6 ayda alıyormuşsunuz evinizi en azından yasadığınız şehirde olur.

Arabanız varsa onuda satabilirsiniz 2 tane varsa 1 ni satıp peşinatla ekleyebilirsiniz yada 1 tane varsa modelini düşürebilirsiniz en azından oturacağınız ev olur.

Yatırımlıkta isterseniz yine İstanbul olmalı 1+1 de olsa en azından cabuk kiraya verebilirsiniz.

Ben eğer o şehirde yasanmıyorsa yada evle ilgilenecek 1. Yada 2. Derecede bir akrabası yoksa tavsiye etmiyorum boş bıraksanız evinizde yangın cıksa,su patlasa yada nasılsa boş diye eve dadananlar olsa anında cıkıp gidemeyeceksiniz.

Kiraya verdiniz diyelim kiracı sizi arasa evde surası bozuldu bilmem ne oldu dese gidip kontrol edemeyeceksiniz kontrol etmeniz gerekirse gidemeyeceksiniz.

Back
X