Yarışma Krem Karamel - Migros Süt Sponsorluğunda

yenGEnC

Nirvana
Pro Üye
17 Ağustos 2011
26.330
167.608
798
herkese merhabalar
iste geldim dunyanin en kolay ama zormus gibi görünen tarifiyle
bunu yaparsanız sanki ugrastirmis, zahmet vermis ozenmis gibi durursunuz ama aslinda bes dakikalik birsey. inanilmaz basit:)
sadece sunu soyleyeyim sekerin tabakta eriyip akmasi icin biraz zamana ihtiyacınız var. simdi yapayim uc saat sonra ikram edeyim tatlisi degil.
hemen yapimimiza gecelim
İÇİNDEKİLER
Karamel icin;
1 su bardagindan biraz az (¾) şeker
Muhallebi icin;
1 litre süt
1 su bardagi su
1 su bardagindan biraz az (¾) şeker
4 kaşık un
4 kaşık nişasta
vanilin

ilk olarak sekerden baslayalim
bir su bardagi sekeri kısık ateste karistirarak eritelim.
birkac dakika sonra su rengi alacak, dogru yoldasiniz. karistirmaya devam edin

birkac dakika daha gectikten sonra erimis ama boyle biraz pütürlük kalacak hale gelecek. Sakın almayin, dogru yoldasiniz az daha karistirinca hafif yogun kivamli karameliniz hazir olacak:)
karameliniz sıvılaştıginda hic oyalanmadan tabaklara pay edin. biraz beklerseniz katilasir çünkü. ama katilassa da sorun degil, yarim dakika daha isitirsaniz yine kivamini bulacaktir.
yarisi bitti bile :)
simdi muhallebiye gecebiliriz;
1 litre süt, 1 su bardagi su, ¾ su bardagi seker, 4 kasik un ve 4 kasik nisastayi ocaga alip guzelce karistiralim

zaten bir sure sonra kivamini alir.

şoyle muhallebi kivamina gelince ocağı kapatip vanilini ekleyelim, bir fasil daha karistirip karameli doktugumuz cuplara muhallebiyi ekleyip oda sicakliginda biraz bekletip soguyunca dolaba koyalim

ve bittiii
bu kadar basit. dolapta bir sure kaldiktan sonra kati haldeki seker kendini salacak ve kenarlardan kahverengi soslar kendini gösterecek. bunlari gördüyseniz krem karameliniz yenmeye hazir hale gelmis demektir
altina bir tatli tabagi alip krem karamelimizi tersyuz edelim ve
ta ta ta damm

yapmayi düşünen herkese simdiden afiyet olsun

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine emeğine sağlık canım çok güzel olmuş
Yarışmada bol şans diliyorum

Yeni gelin tabağını sevsinler bana göre çok zor bir tatlı, kaseden çıkması bile güzel detay çok güzel olmuş kuzucum eline sağlık

Ayy seneler evvel yemiştim ve çok sevmiştim ama ne zaman yapmaya niyetlensem hep zor gelmiştir.
Karamelli her şeyi çok severim, ellerine sağlık. Sayende denerim ben de

Ellerine sağlık bol şanslar

Bu arada gerçekten tıtturması çok zor bir tarif
bence tek sırri beklemesi.
esimin babasina yapmistim, 4 saat sonra servis ettim donmedi mesela düz muhallebi yedi adam kkda foto cekinmek icin birini kenara ayırmıştım, sabahina aldim onu boyle kolayca döndü:)

Ellerinize sağlık. Daha önce hiç yemedim ve yapmadım. Masterchef te yarışmacılar yapamamıştı bir dönem, o yüzden yapmaya da cesaret edemedim Ama karamel ve muhallebinin biraraya gelip ne derece lezzetli olduğunu tahmin ediyorum. Başarılar dilerim

Karamelden dolayı pas geçtiğim bir tarifti. Denemeye değer kolaylıkta anlatmışsınız. Ellerinize sağlık başarılar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…