Ellerine sağlık enfes görünüyor olsada içsek
Yarın deneyeceğim inşallah tavuğun kokusundan tiksinmezsem tabi
Bide terbiyesine yumurta eklemesek olurmu ben yiyemiyorum:26:
sogan tavugun kokusunu aliyor canim..firinda butun tavuk yapacaksan bile icine sogan koy pistikten sonra al koku hissetmezsinyumurta koymasanda olur tabiki
Teşekkür ederim bu püf noktası için
Yarın pişirip içeceğim minnoşumda gıdalansın şifa olsun ona
tesekkur ederim canimharika olmuş eline sağlık, bayılırım kremalı tavuk çorbasına
Tavuk Suyu Icin Gerekli Malzemeler
2 litre su
1 Adet Butun Tavuk
1 Sogan
2 Orta Boy Havuc
Yarim Sarimsak (Kabuklu)
3 Dal Kereviz Yapragi
2 Dal Taze Kekik
8 Adet Tane Karabiber
Tuz
Eki Görüntüle 607360
Corbamiz icin Gerekli Malzemeler
Yarim Kase Yogurt
3 yemek kasigi un
2 yemek kasigi tereyag
1 Yumurta Sarisi
4 Dis Sarimsak
1 Knorr tavuk bulyon
Eki Görüntüle 607361
uzerine
2 Yemek Kasigi kuru nane
1 tatli kasigi toz kirmizi biber
2 yemek kasigi sivi yag
Yapilisi
Tavugumuzu iyice yikiyoruz.Duduklu Tencereye koyup uzeri gececek kadar su ilave ediyoruz.Soganlari halka halka kesip, havuclari kaziyip ayni sekilde dogruyoruz.Sarimsagi yikayip kabuklariyla beraber ortadan ikiye bolup, kekik, kereviz yapragi ve karabiber ile tavugumuza ekliyoruz. En az 30 dk duduklude pisiriyoruz.
Eki Görüntüle 607363
Haslanan tavugumuzu bir tabaga alip suyunu suzgec ile suzuyoruz
Eki Görüntüle 607365
tenceremize terayagini alip eritiyoruz, eriyince unumuzu ilave edip kokusu cikana kadar kavuruyoruz.
Eki Görüntüle 607367
daha sonra tavuk suyumuzu yavas yavas kavrulan unumuza ekliyoruz,topaklanma olmamasi icin blendar'dan geciriyoruz.
Eki Görüntüle 607369 Eki Görüntüle 607370
ayri bir kapta yogurt,yumurta sarisi ve sarimsagi ekleyip cirpiyoruz.
Eki Görüntüle 607371 Eki Görüntüle 607372
Kaynama baslayan corbamizin suyundan yavas yavas yogurtlu karisima ilave edip corbamiza ekleyip knorr bulyonumuzu ilave ediyoruz.
Eki Görüntüle 607373 Eki Görüntüle 607374
Corbamiz kaynaya kadar tavuk etlimizi didikliyoruz.Corbamiz kaynamaya baslayinca tavuk etlerimizi ilave edip blendirdan geciriyoruz.
Eki Görüntüle 607376 Eki Görüntüle 607379
Corbamiz kaynarken kucuk bir tavada siviyag,nane ve kirmizi biberi yakiyoruz ve corbamiza ilave ediyoruz..5 dk daha kaynatip ocaktan aliyoruz..
Eki Görüntüle 607391 Eki Görüntüle 607392
AFIYET OLSUN
Eki Görüntüle 607362
EN sevdiğim çorbalardan biri görsellik pişirme on numara çok begendim ellerine sağlık
tesekkur ederim canim..dene mutlakaoyumu bu çorbadan yana kullandım çok güzel görünüyor ben de yapacağım ellerinize sağlık
gordum canim cok lezzetli gorunuyordu ellerine saglikdenedim canım tarifini, en güzel çorba başlığına resminide ekledim, teşekkür ederim tarfin için, çok lezzetli oldu:13::13:
cok tesekkur ederimCanım ellerine sağlık çok leziz görünüyor, sunumda hoş, ailemizin marifetli bayanlarına maşallah
tesekkur ederim canimbu çorbada beğendiklerim arasında ellerine sağlık,başarılar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?