krep yapmak istiyorum....

ankara_ankara

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2009
447
67
643
kızlar şu krep tariflerini bi tutturamadım gitti :5: sizin tariflerinizi denemek istiyorum,nettekiler tarifler hep uydurma benceee eksik yada fazla yazıyolar göründüğü gibi olmuyo işte

ben göz kararı yapıyorum açıkçası...

ama oktay usta'nın tarifini tavsiye ederim.. eğer çok tatlı olmasını istemiyorsan şekeri azalt hatta hiç koyma..

ben hiç şeker koymuyorum.

Canım krepe şeker kunulmaz.Ben bu tarifle yapıyorum
1 Su bardağı un
1 Su bardağı süt
0.5 Su bardağı su
2 Yumurta
0.5 Çay kaşığı tuz

Ben de şeker koymuyorum. Koyanı da duymadım. 2-3 kişi için 2 yumurta, 4-5 kişi için 4 yumurta kullan. 2 yumurtaya 1 su bardağı süt ve yumuşak olması için de 2-3 kaşık yoğurt. Su koymuyorum. Tuzu 1 çay kaşığı. Unu kekten daha akışkan bir hale kadar atıyorum. İçine peynir ezip koyarsan da güzel olur. Tavaya akıtırken kepçenin altıyla ya da tavayı sağa sola eğip hamuru inceltirsen hamur olmaz. Pişirirken kuruyorsa pişirdiklerini koyduğun krepleri tabağıyla bir poşedin içine koy. Hem sıcak kalıyor hem yumuşak. Denemeni öneririm. Afiyet olsun :16:
not: 2 yumurta için verdiğim ölçüden 6 tane çıkıyor.

Son düzenleme:
Ben de şeker koymuyorum. Koyanı da duymadım. 2-3 kişi için 2 yumurta, 4-5 kişi için 4 yumurta kullan. 2 yumurtaya 1 su bardağı süt ve yumuşak olması için de 2-3 kaşık yoğurt. Su koymuyorum. Tuzu 1 çay kaşığı. Unu kekten daha akışkan bir hale kadar atıyorum. İçine peynir ezip koyarsan da güzel olur. Tavaya akıtırken kepçenin altıyla ya da tavayı sağa sola eğip hamuru inceltirsen hamur olmaz. Pişirirken kuruyorsa pişirdiklerini koyduğun krepleri tabağıyla bir poşedin içine koy. Hem sıcak kalıyor hem yumuşak. Denemeni öneririm. Afiyet olsun :16:
not: 2 yumurta için verdiğim ölçüden 6 tane çıkıyor.

bunuda deneyim canım hangisi güzel olursa devmlı onu yaparım artık :9: çok teşekkür ederim canımm

Back
X