KREŞ-2. GÜN

Bir de çocuğa anlattığım gününü tepki ve yorum yapmadan

Yukarıda anlattım
X Y nin ağzını kanattı dedi

Nasıl oldu dedim

Oyuncak kamyonu vurdu dedi

Sonra ne oldu dedim ağladı hemen öğretmen koştu geldi dedi

Öğretmen koştu geldi yi duyduğu anda herkes öğretmen neredeymiş diye hiddetleniyor değil mi

Sakince devam ettim X öğretmen nereden geldi cevap sarı masanın yanından geldi

Aynı odada üç çocuk iki masa var bitişik nerede ise

Bunlar kırmızıda öğretmen de sarının başında bir sonraki etkinliği hazırlıyor

Çocuk küçük ve koşarak geldi diye anlattığı anda uzaktan geldi sanıyoruz ayrıntılı anlatmayı öğretmek önemli

Bu arada benimki büyüdü artık
Ama hala okul dedikodusu yapar dersine gitmeyen öğretmenleri bile tanır hatta hangi öğretmenle hangi öğretmenin arası iyi onu dahi bilir

Zira gözlemler paylaşır

Müdür doğru olanı yapıyor. Gidebilirsiniz ama görünmeden bakmanızdan fayda var.
Çocuk diğer türlü adabte olamaz, şımarır.
Herkesin annesinin geldiğini düşünsene.
Öğretmenler otorite bile kuramaz çocuk üstünde.

çocuk ufaktan dokundursa vurdu diye anlatır. gidip bunun için müdüre çıkmanın anlamı yok. endişeniz varsa öğretmeni ile konuşun.

Durumlar yasandigi onemli tabi. Ama benveli den yanayim yani.( delibozuk gibi ogretmene cullanircasina konusan veliler haric)
Ben burada ogretmenin ve ozellikle mudurun tavrina daha cok dikkat ederim.velinin dile getirdigi bir durum cocuga bakis acilarini degistirir zira biliyorum

bizim ilk hafta yarım günle başlamıştık ve ben okulda bekliyordum, sınıfa çıkmıyordum tabi, resepsiyondaydım, bir sorun olursa hemen görebilmesi için, 1 haftada sadece 1 kez yanıma getirmeleri gerekecek kadar ağladı.
okulun uygulaması bu şekildeydi.
çocukların kendi aralarında vurma, itme maalesef oluyor. kızım büyük ve geveze olduğu için tüm detayları anlatıyor, gerçekten bazen öğretmenin yapabileceği bir şey olmuyor.
sizinki küçük olduğu için iyi gözlemleyin, çok sık tekrar etmesi öğretmen ihmalini gösterir, ama arada nadiren olması normal.

herşey kusursuz biliyorum, iyi insanlar hissediyorum, ama oraya öğle tatillerinde gelip gitmemi istemiyorlar, eğer sorun olursa onlar ararlarmış.varmı böyle bişi anlamıyotum, bugün 2. gün ve çocuğumu öğle arası göremez miyim

Kesin bir şey saklıyorlar. Velilerin gelmesini istemeyen kreşlerin bir sıkıntısı mutlaka oluyor. Benim çalıştığım yer çocukların ağlamasını bahane ederek velileri almıyorlardı. Ama asıl neden kreşteki problemlerin/sıkıntıların fark edilmesini istememeleriydi. Çocuğa gözükmeniz, çocuk açısından olumlu değil, bu konuda haklılar. Ama yetkili kişi veliyi odasına davet edip de bir çay söyleyebilir bence. Kamera varsa da çocuğun kameradan görülmesini sağlayabilir.

herşey kusursuz biliyorum, iyi insanlar hissediyorum, ama oraya öğle tatillerinde gelip gitmemi istemiyorlar, eğer sorun olursa onlar ararlarmış.varmı böyle bişi anlamıyotum, bugün 2. gün ve çocuğumu öğle arası göremez miyim
Görebilirsin canım ama bide söle düşün çocuk tam adepte oluyo anneyi görüyo ve siz tekrar yanından gidiyorsunuz sil baştan tekrar bu çocuğunuz için sancılı bi durum

eşim ara ara uğrar kreşe mesala kameradan bakar istediğimizde kamera kayıtlarını alıyoruz sizde böle bişey isteyebilirsiniz mesala hem aklınız kalmamış olur

2. gündü, oraya güvenmek istedim, sadece bu, sürekli olmayacak bir durum, belki ilk 5 gün için.Çocuk emanet ediyoruz, doğal değil mi, ben mi yanlış yaptım acaba?
tabiki canım ve canını sıkan bi durum olduğunda öğretmeniyle görüş uyar ben öle yapıyorum hayırdır yani hiç cırlamaya hakları yok nefesinizi sürekli enselerinde hissetsinlerki öle rahat rahat at koşturmasınlar
ama bunu çocuğa gözükmeden yap

Ben oğlumun boynunda tırnak izleri görünce aradım öğretmenini.Hesap sormadım izahat bekliyor insan doğal olarak.Arkalarını döndükleri anda birşeyler olabiliyor hele de sizin yaş grubu çok küçükmüş daha..

siz sürekli giderseniz çocugunuz alışamaz haklılar bence acil bir durum olduğunda zaten arıyorlar velileri.. bu kadar sık gitmeyin bencede..

2. gündü, oraya güvenmek istedim, sadece bu, sürekli olmayacak bir durum, belki ilk 5 gün için.Çocuk emanet ediyoruz, doğal değil mi, ben mi yanlış yaptım acaba?
gidip kameradan izleyebilirsin, benimkide beni görünce ağlıyodu bırakmıyodu ama kameradan iziliyodum gayette güzel oynuyordu

haklısın da arkadaşım, ben bencilce davranmış olabilirim, gittim oğlumu doya doya öptüm bir de.Ama müdüre odasına davet edebilirdi, kameradan izleyebilirdik oğlanı...Çok soğuktu...O an oğlumun mutluluğunu görmesem iki tane söz söylerdim kadına
işte bakın sizi diğer çocuklarda gördüyse etkilenmiş üzülmüşlerdir
birde yukarıda bir arkadaş yazmış öğretmenler de öğle tatili dinleniyor iki sohbet ediyorlardır
vakitlerini çalmak doğru olmaz.. biri benim öğle tatilimi bölse sinir olurum açıkçası

oraya istediğiniz zaman gidebilirsiniz. bu sizin en doğal hakkınız. ayrıca müdürün odasında kamera olmalı ya da başka bir yerde. ordan tüm sınıflar görünmeli ve siz oğlunuzu izleyebilmelisiniz.
vurmaya gelince öğretmene söyleyin. çünkü o sınıftan öğretmen mesul. ama çocuk doğru söylemiyor da olabilir. benim sıpa yapıyor bunu çünkü.

Bu konudaki tecrübemi paylaşayım seninle. ben de kızımı o yaşta kreşe verdim. çok tedirgindim çünkü ilk kez ayrılıyordum. Kızım da kendini ifade etme olayı yaşıtlarına göre bir tık daha öndeydi. O da bana vuran bir arkadaştan bahsetti. Öyle içim yandı ki, biz hiç incitmiyorduk onu çünkü.
Müdüre hanımla görüştüm. Belki de kreşe gelmemek için kendince bi formul bulmuştur dedim. Ama müdire hanım buna karşı çıktı, bu yaşta çocuk yalan söylemez kolay kolay bunu şansa bırakamam dedi.
Bütün gün kamera kayıtlarını izlemiş ve yakalamış olayı. oyuncak yüzünde bi itişme yaşanmış. bu tür olayların onu kreşten soğutabileceği tehlikesine karşı hemen sınıfımızı değiştirdi.
Arada ben de baba da gittik ama hiç tepki almadık, çok iyi karşılandık. ve kameradan izledik kızımızı. mutluluğunu görüyorduk sürekli.
Anlatmaya çalıştığım bu işe bi ticaret gözüyle bakan kreş sahipleri var, bir de gerçekten bu konuda eğitimini tamamlayıp işini hakkıyla yapmak isteyen müdürler var. ki bizim müdüre hanımımız çocuk gelişim uzmanı. karar sizin...

cocugunuz agladihi icin ozellikle alisma doneminde istenmiyor olabilir

ilk hafta kreşe yakın bi yerde yani çocuğun görmeyeceği bir durumda beklenebilir.bizde ilk hafta sıkıntı yoktu. ama her kreş her gün gelen aile istemez bence. çünkü çocuk huzursuzlanabilir diğer çocuklar kıskanabilir düzen bozulur yani.

belki her öğle arası geleceğinizi sanıp tepki vermişlerdir.

evet sorun da bu, daha ikinci gün...Ben haklıyım gibi sanki, hayır mecbur olduğumuzu biliyor, başka seçenek yok, annem evine gitmiş ve uzakta ben bunları net olalım diye anlattım ve bu şekilde oldu

gitmekte tabiki haklsıınız ama oğlunuzun yanına gidip diğer çocukların arasında onu öpücüklere boğmanız büyük hata. diğerleri de annelerini isteyebilir. curcuna çıkar orda.

şahsen bi veli öğlen gelse çocuğunu öpücüklere boğsa benim çocuğum üzülse.ben kreşe tepki gösteririm.

Müdüre çıkacak bişey yok ki evde de düşüyo kalkıyo çocuk,öğretmenine söyle, bizim öğretmenimiz direk arar falanca meteyi ısırdı krem sürdüm vs gibi

Ay ben seni çok velveleci buldum gerildim yani senin tarzından zırt pırt gidilecek bir durum yok başka alternatifin de yokmuş, ölüm kalım bir mesele de yok ortada

Back
X