• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özel okul veli problemi

Merhaba
Kızım ilkokul 2. Sınıfta , 3 yıldır aynı okula devam ediyor.
Okulumuzda yemek çıkıyor ancak kızım yemiyor . Yemiyor derken de öğretmenlerinin bu çocuk hiç yemiyor yemeyen çocuk gördük ama bu kadarını görmedik dediği derecede yemiyor.
Okulda evden yiyecek gıda getirmek serbest . Ben de beslenme kutusu hazırlıyorum. Ancak bir kaç anne kimsenin beslenme göndermemesi için karar almak istediler ben uyamayacağımı göndermek zorunda olduğumu söylesemde kabul etmediler . Sonunda bu konuda karar verici olduğunu düşünen bir veli beslenme göndererek fikir ayrılığı yapmış olduğumu söyleyip beni bu gruptan çıkardı.
daha sonra ise öğretmen kızıma beslenme getirmemesini getirirse de gizli gizli yiyebileceğini söylemiş.
Oysaki bütün sınıflar beslenme getiriyor ve yemekhanede kahvaltı ve ilkindi öğünlerinde yiyorlar.
Bu konuyu öğretmenle görüştüm ancak çözüm bulamadım.
Okul müdürü ve müdür yardımcısı ile görüştüm . Beslenme konusunda sağlıklı gıdalar olması hariç bir kısıtlama olmadığını getirmeye devam edebileceğimizi söylediler. Ancak bir kaç veli kızımın beslenme getirmesine takmış durumda sürekli ve düzenli olarak Whatsap grubunda kızım ve benim hakkımda çirkinleşen konuşmalar yapılıyor .
Bu arada bu gruptan beni çıkaran veli öğretmenimize maalesef okul kuralları gereği yasak olmasına rağmen lüks marka hediyeler pırlanta kolyeler gibi hediyeler alıyor .
Okul yönetimi ile bu durumu da paylaştım ve kesinlikle öğretmenin iş sözleşmesinde yasaklanmış bir durum maddi değeri olan hediye kabul etmek dediler
Ancak öğretmen en son kızımı yemekhanede beslenme kutusunu getirip yememesi konusunda azarlamış .
Ne yapacağımı şaşırdım . Fikirlere ihtiyacım var.
Ben de bir özel kurumda çalışıyorum anlattıklarınızı şaşkınlıkla okudum. Bir öğrenci yemek yiyemiyorsa bile bizler elimizden geleni yapıyoruz. Bizde tamamen yasak getirmek çünkü bilmeden alerjisi olan biriyle paylaşabilir ama özel durumlarda öğretmen çocukları yemekhaneye götürürken o öğrenci sınıfta arkadaşları yokken yiyor yemeğini.
Velinin tavrı hiç hoş değil, muhtemelen diğer velileri de fikir olarak dolduruyor. Böyle veliler gerçekten çok zor. Çocuklarının da zihnimi doldurabilirler. Eğer süreç çok canınız sıkar ise cimer den şikayet edin okula direkt il milli eğitimden yazı gider. Hakkınızı arayın mutlaka

Kime ne beslenmesini gönderirsiniz ya da göndermezsiniz.Kimsenin cebinden gitmiyor sonuçta ve idare de yasak demiyor.Veliler sorunlu.

Kızım şu an 6. Sınıfa gidiyor. Oda yemek yemeyi okulda öğrendi. İlk defa açım dediğinde 2. Sınıfa gidiyordu 😅 hala çok yemek yemez, sevmez ama en azından karnını doyurmayi ve tokluk hissini öğrendi.

Bizim hoca yemek yemeyi zorunlu tutuyordu en azından bir çeşit yemek yemek zorundaydı çocuklar.

Aslında idare beslenme getirmeyi yasaklasa, kızınız da yemek zorunda kalsa bir şekilde karnın doyurmayı öğrenir. Ama herkes getiriyorken sizin sınıftaki birbirinin sizin kızınıza karışma hakkı tabii ki de yok.
Her kelimenize +1000 keşke idare yasaklasa ben de öyle söyledim müdüre . Belki mecbur kalıp açlığını hissetmeyi öğrenir.

Merhaba
Okulumuzda yemek çıkıyor ancak kızım yemiyor . Yemiyor derken de öğretmenlerinin bu çocuk hiç yemiyor yemeyen çocuk gördük ama bu kadarını görmedik dediği derecede yemiyor.
Okulda evden yiyecek gıda getirmek serbest . Ben de beslenme kutusu hazırlıyorum. Ancak bir kaç anne kimsenin beslenme göndermemesi için karar almak istediler ben uyamayacağımı göndermek zorunda olduğumu söylesemde kabul etmediler . Sonunda bu konuda karar verici olduğunu düşünen bir veli beslenme göndererek fikir ayrılığı yapmış olduğumu söyleyip beni bu gruptan çıkardı.
daha sonra ise öğretmen kızıma beslenme getirmemesini getirirse de gizli gizli yiyebileceğini söylemiş.
Oysaki bütün sınıflar beslenme getiriyor ve yemekhanede kahvaltı ve ilkindi öğünlerinde yiyorlar.
Okul müdürü ve müdür yardımcısı ile görüştüm . Beslenme konusunda sağlıklı gıdalar olması hariç bir kısıtlama olmadığını getirmeye devam edebileceğimizi söylediler. Ancak bir kaç veli kızımın beslenme getirmesine takmış durumda sürekli ve düzenli olarak Whatsap grubunda kızım ve benim hakkımda çirkinleşen konuşmalar yapılıyor .
Bu arada bu gruptan beni çıkaran veli öğretmenimize maalesef okul kuralları gereği yasak olmasına rağmen lüks marka hediyeler pırlanta kolyeler gibi hediyeler alıyor .
Okul yönetimi ile bu durumu da paylaştım ve kesinlikle öğretmenin iş sözleşmesinde yasaklanmış bir durum maddi değeri olan hediye kabul etmek dediler
Ancak öğretmen en son kızımı yemekhanede beslenme kutusunu getirip yememesi konusunda azarlamış .
Böyle durumlar için degılmıdır hukuk sistemimiz? Hukuki olarak mucadele edecegınızı bıldırın ..Hakim karar versin bence getirip getirmeyecegınıze ben olsam o veliye bunu soylerdım..

Sizin gönderdiklerinizi diğer çocuklar da görünce canları istiyor ve onlarda evde annelerine "ben okulda yemeyeceğim, bana da evden yemek istediğim şeyleri hazırla" diye sorun çıkartıyor olabilirler. Bu taraftan bakınca onlara da hak verdim.
Amaaa ne olursa olsun bu tavırları, söylemleri hiç hoş değil. Hele rüşvet verir gibi öğretmene pahalı hediyeler alıp vermeleri falan saçmalık. Sizin yerinizde olsam müdürle ciddi şekilde durumu anlatır, ögretmenin ve velilerin bu tavırları devam ederse Milli Eğitim Bakanlığına ve Cimer'e şikayet edeceğimi, çocuğumu da bu okuldan alacağımı söyleyerek tehdit ederdim. Öğretmeni ile de yine aynı şekilde konuşun. Çocuğunuzu beslenme getiriyor diye müdürün bilgisi ve onayı olduğu halde azarlayamaz herkesin içinde.
Ama size de tavsiyem bu yemek konusunda elinizden geleni yapın. Tahminimce en az 3 çeşit yemek çıkıyordum. Birini yemezse elbet diğerini yer, yemeli de. Ne zamana kadar bu devam edecek ki? Siz o zaten yemiyor diye yediği şeyleri verirseniz diğer yemeklere zaten alışamaz. Doktora zaten götürmüşsünüzdür diye düşünüyorum ama iştah açıcı takviyeler verirse doktor belki rahat edersiniz.
Ben de diyorum kızım ne zamana kadar böyle devam edecek diye. Bir de okulun yemek listesinde haftanın 2-3 günü gerçekten yiyebileceği şeyler var en fazla . Misal kurufasulye ve nohut makarna pilav hamburger pizza çıktığında yiyor ama mesela köfte sulu soslu yemekler gibi diğer yemekleri asla ne evde ne okulda yemiyor

Merhaba
Öğretmen o yaştaki çocuğa getirirsen gizli gizli ye dedi yani siz de o öğretmeni topa tutmadiniz öylemi. Heryere sikayet ederdim. O okuldan da alırdım
O salak velilerin yetiştirdiği çocuklar da normal değildir zaten. Başka okula verin. Paranızla rezil.olmusdunuz resmen. Öğretmen bir defa normal değil.

Böyle durumlar için degılmıdır hukuk sistemimiz? Hukuki olarak mucadele edecegınızı bıldırın ..Hakim karar versin bence getirip getirmeyecegınıze ben olsam o veliye bunu soylerdım..
Evet ama ben savcılığa suç duyurusunda bulunmalıyım ki savcılık dosyayı en az 6 ay sonra incelemeye alacak ve büyük ihtimalle de dava yoluna gitmeyecek . Hadi gitti diyelim en az 3 mahkeme olacak ve 1-3 yıl arası sürecek . Bu arada çocuğuma daha başka psikolojik şiddet olursa . Ne yazıkki okul değiştirmek de bir yerde çözüm değil çünkü maalesef çoğu özel okulda bunları duyuyoruz . Ben göndermeye devam edeceğim . Sakin kalarak okul kuralları doğrultusunda devam edeceğim aynı zamanda evde de kızımın damak tadı gelişsin diye uğraşıyorum. Misal bir gün beslenmeye de brokoli koyacağım o da sağlıklı beslenmek zorunda olduğunu hissetsin ama bence en büyük sorunumuz öğretmen . Nasıl bir eğitimci yasak olmayan bir şeyi sırf velinin biri istiyor diye kurak haline getirmeye çalışır. Nasıl yasak olduğu halde pahalı hediyeler kabul ederek o velinin sınıfı yönlendirmesine izin verir

Evet ama ben savcılığa suç duyurusunda bulunmalıyım ki savcılık dosyayı en az 6 ay sonra incelemeye alacak ve büyük ihtimalle de dava yoluna gitmeyecek . Hadi gitti diyelim en az 3 mahkeme olacak ve 1-3 yıl arası sürecek . Bu arada çocuğuma daha başka psikolojik şiddet olursa . Ne yazıkki okul değiştirmek de bir yerde çözüm değil çünkü maalesef çoğu özel okulda bunları duyuyoruz . Ben göndermeye devam edeceğim . Sakin kalarak okul kuralları doğrultusunda devam edeceğim aynı zamanda evde de kızımın damak tadı gelişsin diye uğraşıyorum. Misal bir gün beslenmeye de brokoli koyacağım o da sağlıklı beslenmek zorunda olduğunu hissetsin ama bence en büyük sorunumuz öğretmen . Nasıl bir eğitimci yasak olmayan bir şeyi sırf velinin biri istiyor diye kurak haline getirmeye çalışır. Nasıl yasak olduğu halde pahalı hediyeler kabul ederek o velinin sınıfı yönlendirmesine izin verir
Davalik birşey yok. Takipsizlik çıkar. Cimere yazın müdüre deyin ve tabiki alın okuldan. Hızlı gizli ye diyen öğretmenden ders almasin. Tuvalette mı yiyecek çocuk ne kadar saçma. Evde konuşulan konu diye okulda da bu konuda hem zorbalaniyir hem de annelerine şikayet etmek adına çocuklar kızımızı gozlemliyor dikizliyor sürekli baya zorbalık yaşıyor. Kesinlikle başka okula gecin

Okul yönetimi böyle bir yasak koymuyorsa onların karışma hakkı yok. Öğretmenin kızınıza yaptığı muameleyi idareye bildirebilirsiniz.

Böyle öğretmen mi olur? Özel okul olduğu için mi bu kadar korkak? Bu kadın sizin çocuğunuza ne öğretebilir? Disiplinsiz, çocuksu bir insana benziyor. Sınıfta ne kadar öğreniyor, başka okul veya sınıftan çocuklarla kızınızı kıyaslayın.

Bizim okulda yasak bende yasak olmasını destekliyorum. Raporlu hastalık olur o durum ayrı ama serbest olunca herkes kafasına göre bir şeyler koyuyor.. Eski okulda kışın böğürtlen gönderen vardı . Yada kurabiye koyuyorlar diğer çocukların canı istiyor bu sefer. Çocuğunuz da mutlaka yiyecek bir şey bulur kimse açlıktan ölmez
Konuya üzüldüm fakat diğer çocukların sorun çıkarması asıl belirleyici olan sanırım rapor vs alabilirseniz belki işinize yarar fakat unutmayın ki arkadaşlarından farklı şeyler yemesi onların ondan bunu istemesi kızının arkadaşlari tarafından dışlanması ilede neticelenebilir sizin başınıza gelende bu olmuş sanırım .Haklı haksız aramamakla beraber dilerim kızınızın bu yemek problemi düzelir

Niye tüm cocuklar ayni yemegi yemek zorunda anlamadim yani olay nedir? Cani ceken oluyosa ertesi gun o da getirsin yesin. Ögretmene pirlanta almayi biliyorlar cocugun canini cektigini yapmak/yaptirmak mi zor?
Hala neyi dert ettiklerini anlamadim yani.
Ahçı belli bir yemek sıralamasına sağlığa ve denetime uygun yemekler yapıyor bir amacı da çocuklaraı sağlıklı ve çeşitli dengeli yemek yeme alışkanlığı kazandırmak tadı güzel diyerek tek tip karbonhidrat yada sadece protein alımını engellemek yani böyle diyorlar .Tabi pırlanta konusunu bilemem onu ispatlamak gerekiyor öğretmen beğendim onların dükkanından sipariş ettim parasını ödedim vs de diyebilir tabi yani bunada bisey uydurmak mümkün

Çocuğunuza iyilik etmiyorsunuz. Oğlum özel okulda 5 yaşından beri 4 senedir tam gün okul yemekhanesinde sevmediği yemekler de oluyor. Ama ben gerekirse aç gezer akşam çok yer mantığında hareket ettim. 8 saat yemese ölmez 7 yaşında çocuk. Bir gün yemez bir hafta yemez sonra mecbur yer.
Böyle yaparak çocuğun yemek seçmesini teşvik ediyorsunuz

Ahçı belli bir yemek sıralamasına sağlığa ve denetime uygun yemekler yapıyor bir amacı da çocuklaraı sağlıklı ve çeşitli dengeli yemek yeme alışkanlığı kazandırmak tadı güzel diyerek tek tip karbonhidrat yada sadece protein alımını engellemek yani böyle diyorlar .Tabi pırlanta konusunu bilemem onu ispatlamak gerekiyor öğretmen beğendim onların dükkanından sipariş ettim parasını ödedim vs de diyebilir tabi yani bunada bisey uydurmak mümkün

Bu zorla olacak bi sey değil ki zaten müdür de istege bağlı olduğunu söylemiş ve başka siniflar getiriyormuş. Bu velilerin bu kadar zorlamalarinin nedeni cocugun beslenmesi olduğunu düşünmüyorum.

Ben de diyorum kızım ne zamana kadar böyle devam edecek diye. Bir de okulun yemek listesinde haftanın 2-3 günü gerçekten yiyebileceği şeyler var en fazla . Misal kurufasulye ve nohut makarna pilav hamburger pizza çıktığında yiyor ama mesela köfte sulu soslu yemekler gibi diğer yemekleri asla ne evde ne okulda yemiyor
Benim oğlum dolma yemezdi. Aç kala aç kala denemiş. O günden beri bana arada dolma yap anne diyor. Kadınbudu köfte yemezdi mesela okulda çıkınca bir arkadaşı kızarmış dolma içi işte demiş çok lezzetli diyor.
Yani siz böyle yumuşak ve kuralsız davranırsanız yetişkin olduğunda da aynı şekilde devam eder.
Bizim geçen hafta okulda tavuk yemeği bulgur pilavı vardı. İkisinden de hiç hoşlanmaz. Sadece çorba içtim anne dedi. E yapacak bir şey yok. Böyle böyle öğrenecek.
Bebek değiller artık

Bu zorla olacak bi sey değil ki zaten müdür de istege bağlı olduğunu söylemiş ve başka siniflar getiriyormuş. Bu velilerin bu kadar zorlamalarinin nedeni cocugun beslenmesi olduğunu düşünmüyorum.
Evet yasak ise kimse getirmemeli getirenler varsa konu sahibide yollayabilir o zaman evden yemek getiren çocuklar için ayrı bir masa ayarlanabilir böylece diğer çocukların o yemeği istemesi olayida engellenebilir .

O nasıl veli gurubu öyle 2 kız okutuyorum daha hiç denk gelmedim.
Doktora gidin rapor alın,öğretmen velilere özel raporu var der,velişerde çocuklarına söyler bu iş böylece taylıya bağlanır.

Öğretmen haksız, o veliler de bir mal ama olaya diğer taraftan bakın ve krizi fırsata çevirin bence.

Hem okul yemeğine para ödüyorsunuz hem de her gün beslenme hazırlıyorsunuz, size de yazık. Çocuğa da iyilik yapmıyorsunuz, herkes okul yemeğini yerken siz o çocuğu nazlıyorsunuz, bu şekilde hayyata her istediğinin olacağını sanan şımarık, mızmız bir çocuk yetiştirirsiniz. Okulda yemek çıkıyor sen de herkes gibi yiyeceksin, kusura bakma beslenmeye falan da vaktim yok diyeceksiniz. Birinci gün yemez, ikinci gün yemez 3.gün açlıktan bitince yer merak etmeyin.

Back
X