Kreş konusu -Öğretmen arkadaşlar bakabilir mi lütfen ?

Günaydın Kızlar ;

çok uzatmadan hemen konuya gireyim .20 aylık oğlumu kreşe başlattım ,öncelikle bir süre yarım gün deneyip sonra tam güne geçecek ve ben işe döneceğim .
Sorum şu ki normalde yemek yemeyen ,yemek seçen oğlum için orda herseyi yediğini ,bir sorun olmadığını söylüyorlar .orda çocukları birbirine bakıp yermiş .bu doğru mu ?
Diğer bir sorum da biz öğretmeninden çok memnunduk ama sanırım öğretmen değişikliği olacakmış .Kreşelrde bu değişiklikler çok olur mu ?çocuk çok etkilenir mi ?
Not:Bakacak kimsem olmadığı ve bakıcıyı da kontrol edecek kimsem olmadığından mecbur kreşe veriyorum .Yani bakıcı alternatifim yok .
Teşekkürler .
ben inanmiyorum açıkçası yemeyen çocuk yemez. Ama merak etmeyin çok acıkınca illa yer biseyle. Bı de ozel yerler herşey yolunda gibi davranabiliyo müşteri kaybetmemek için bı nevi

Öğretmen değilim, 2 yaşında kreşe başlamış, şuan 4 yaşında olan ve yemek konusunda dehşet derecede burnumdan getiren bir zibidi kız annesiyim. Aynen dediğiniz gibi, evde yemediği ne varsa kreşte silip süpürüyormuş. Bir de gelip anlatıyor, anne bugün çorba içtim, bezelye yedim diye. Evde olsa ağzına sürmez. Öğretmenler yalan söyleyecek değil, ee kızım da yemediği şeye yedim demez ve kilosunda da hiç azalma olmadı. Kanıtlar, bu tezi kesinlikle doğrular nitelikte kısaca. İçiniz ferah olsun. Kreşte yiyorlar, evde yemiyorlar. Çünkü neden? Çünkü çocukluğun ilk prensibi anneyi delirtmektir. :KK53:
Delirtmekten ziyade rekabete giriyolar birbirleriyle😁

Günaydın Kızlar ;

çok uzatmadan hemen konuya gireyim .20 aylık oğlumu kreşe başlattım ,öncelikle bir süre yarım gün deneyip sonra tam güne geçecek ve ben işe döneceğim .
Sorum şu ki normalde yemek yemeyen ,yemek seçen oğlum için orda herseyi yediğini ,bir sorun olmadığını söylüyorlar .orda çocukları birbirine bakıp yermiş .bu doğru mu ?
Diğer bir sorum da biz öğretmeninden çok memnunduk ama sanırım öğretmen değişikliği olacakmış .Kreşelrde bu değişiklikler çok olur mu ?çocuk çok etkilenir mi ?
Not:Bakacak kimsem olmadığı ve bakıcıyı da kontrol edecek kimsem olmadığından mecbur kreşe veriyorum .Yani bakıcı alternatifim yok .
Teşekkürler .
Kesinlikle doğru benim kızım evde yemediği şeyleri kreste yemek için sıraya giriyor. Kreste o kadar çok yiyorki eve gelince tok geliyor. Bizim üçüncü senemiz ve öğretmenimiz hiç değişmedi.

Evet çakım özel kreş.bu bir haftada uykusunda hafif düzelme oldu mesela ,öğlen çok güzel uyuyor ,akşam da 21 de uyuyup kalmaya başladı .eskiden burnumdan getire getire 23 te zor uyurdu .sanırım çocuktan çok benim oryantasyona ihtiyacım var :)
Ah iste,annelik soz konusu oldugunda hepimiz akil mantiktan once duygusalliga bagliyoruz,gayet normal. Sadece sabir ve takip diyorum ben. Cocugunu cok saglam takip et,nasil davraniyor,ne yapiyor diye. İstenmeyen bir durumu cok kolay analiz edebilecek bir kadinsin sen.

Günaydın Kızlar ;

Teşekkürler .
Kuzenimde cocukları alıştırmak için yarım gün gönderiyordu,daha 1 ay bile olmadı üç öğretmen değişti.Cocuklar alışamadığı için bıraktılar kreşi

Evet benim kizimda evde fazla yemez ama kreşte çok iyi yiyordu. Hatta evde 1 tabak zor yerken, kreşte ikinci tabağini yiyordu.

Kreşe bu konuda güvenmen çok önemli. Güvenmediğin kreşe yollama. Ve orda yemeseydi, eve aç gelirdi zaten.

Ve personel değişikliğinden korkma, çocuklar çabuk alişiyor. Her gün farkli biri olsa dediğin doğru, ancak biri işten istifa edebilir. Kreş buna karşi birşey yapamaz ki.

Öğretmen değilim, 2 yaşında kreşe başlamış, şuan 4 yaşında olan ve yemek konusunda dehşet derecede burnumdan getiren bir zibidi kız annesiyim. Aynen dediğiniz gibi, evde yemediği ne varsa kreşte silip süpürüyormuş. Bir de gelip anlatıyor, anne bugün çorba içtim, bezelye yedim diye. Evde olsa ağzına sürmez. Öğretmenler yalan söyleyecek değil, ee kızım da yemediği şeye yedim demez ve kilosunda da hiç azalma olmadı. Kanıtlar, bu tezi kesinlikle doğrular nitelikte kısaca. İçiniz ferah olsun. Kreşte yiyorlar, evde yemiyorlar. Çünkü neden? Çünkü çocukluğun ilk prensibi anneyi delirtmektir. :KK53:

Hahaha bende evde mesela hafta sonu kreşte yapilan bir yemek yapardim. Yarim tabak ancak yerdi. Yemin ile kafayi yemelik bu çocuklar.

Eğer öğretmenlerine kötü davranmıyorlarsa, çok fazla öğretmen değiştirmiyorlarsa fena bir yer değildir. Çalışanları her yıl hatta yılda bi kaç defa değişen bir yer ise güvenmeyin. İnternetten sağdan soldan soruşturmuşsunuzdur bu okul nasıl bir yermiş sahipleri kimmiş neymiş diye. Ara sıra sosyal hizmetler denetler, sıkıntı varsa ceza yiyorlardır. Arada yemek saatlerine rastlayacak şekilde gidip görün.
Çocuklar birlikteyken kurala düzene uymayı öğreniyorlar genelde, öğretmene bağlılık geliştirdiyse onu üzmemek için yiyorlar içiyorlar. Burda devreye tatlı dil Güler yüz bolca vicdan giriyor. Allah vicdanlı insanlarla karşılaştırsın.
Kötü beslenirse, iyi bakılmazsa, soğukta bırakırlarsa zayıflar ve hastalıktan asla kurtulamaz. Bunlar da size yol gösterecektir
A bir de çalıştırdıkları kişilerin öğretmen olup olmaması da çok önemli. 3 kuruşu zor verdikleri için öğretmen olmayan kişileri çalıştırmaya kalkabilirler, deneme süresi deyip ödeme yapmayıp öğretmeni gitmek zorunda bırakabilirler

Son düzenleme:
Yiyorlar gercekten 😁 Hem de oyle bir yiyorlar ki sasarsin.
Benim miniklerden biri 3.5 yildir agzina domates vurmamis. Annesi diyordu ki hocam gorunce bile masaya oturmaz. Sen koy annesi yiyecek o dedim. Kadin inanmadi bana :)
Kahvalti saatinde dedim ki cocuklara "bakalim kimler yemis domates salataligini bir goreyim bakayim. " Bende karsilarinda yedim o sirada. Baktim cocuk lop lop yedi domatesi 😁 Bir tane bile kalmadi. Bana da diyor ki "ogretmenim aslinda domates cok guzelmis." 😊 Annesi inansin diye videoya aldim. Kadin almaya gelince hayretle izledi 😂 bu sabah annesi aradi. Kahvaltida kendine bi tabak domates dogratmis cocuk. 😂

Kuzenimde cocukları alıştırmak için yarım gün gönderiyordu,daha 1 ay bile olmadı üç öğretmen değişti.Cocuklar alışamadığı için bıraktılar kreşi
Evet işte öğretmen değişikliği beni endişelendirdi ilk aşamada .bundan sonra da takip edeceğim.

Yiyorlar gercekten 😁 Hem de oyle bir yiyorlar ki sasarsin.
Benim miniklerden biri 3.5 yildir agzina domates vurmamis. Annesi diyordu ki hocam gorunce bile masaya oturmaz. Sen koy annesi yiyecek o dedim. Kadin inanmadi bana :)
Kahvalti saatinde dedim ki cocuklara "bakalim kimler yemis domates salataligini bir goreyim bakayim. " Bende karsilarinda yedim o sirada. Baktim cocuk lop lop yedi domatesi 😁 Bir tane bile kalmadi. Bana da diyor ki "ogretmenim aslinda domates cok guzelmis." 😊 Annesi inansin diye videoya aldim. Kadin almaya gelince hayretle izledi 😂 bu sabah annesi aradi. Kahvaltida kendine bi tabak domates dogratmis cocuk. 😂
Ben de geçen gün rica ettim ,yemek yerken foto çekin merak ediyorum dedim :) siz öğretmenlerin işi de ayrı bir zor ,hem çocuk hem Veli ile uğraşıyorsunuz :)

Ah iste,annelik soz konusu oldugunda hepimiz akil mantiktan once duygusalliga bagliyoruz,gayet normal. Sadece sabir ve takip diyorum ben. Cocugunu cok saglam takip et,nasil davraniyor,ne yapiyor diye. İstenmeyen bir durumu cok kolay analiz edebilecek bir kadinsin sen.
Evet çok haklısın canım ,sabır ve takip çok önemli ..bunu da 1 ay geçince anlamaya başlarım herhalde ..desteğin için çok teşekkür ederim canım

Ben de geçen gün rica ettim ,yemek yerken foto çekin merak ediyorum dedim :) siz öğretmenlerin işi de ayrı bir zor ,hem çocuk hem Veli ile uğraşıyorsunuz :)
Guven vermek onemli :) Devlette calisiyorum ben. Ozeldeki gibi ekstra bir ilgi durumu tabiki de olmuyor. Ama beslenme konusunda hepsinin ne yedigiyle ilgilenmeye calisiyorum. Cunku oyun cagindalar ve surekli hareket halindeler. Iyi beslensinler ve mutlaka doysunlar istiyorum. Hepsinin beslenmesini kontrol etmeden toplatmam mesela. Ne kadar yemisler bakarim. Yeteri kadar yemedigini gorursem biraz daha yemesini saglarim. Kendi kizim da bakicida mesela.. daha 10 aylik. Bakicisi bu konudaki titizligimi biliyor. Bana her sabah kahvaltisinin fotografini atar. Oncesi ve sonrasi seklinde 😂 Oglen de ayni sekilde corbasinin fotografini atiyor 😊 Bakicisi benim eski bir velim. Biliyor bu beslenme konusuna verdigim onemi. Ben at demeden atiyor kadin 1 aydir 😁

Guven vermek onemli :) Devlette calisiyorum ben. Ozeldeki gibi ekstra bir ilgi durumu tabiki de olmuyor. Ama beslenme konusunda hepsinin ne yedigiyle ilgilenmeye calisiyorum. Cunku oyun cagindalar ve surekli hareket halindeler. Iyi beslensinler ve mutlaka doysunlar istiyorum. Hepsinin beslenmesini kontrol etmeden toplatmam mesela. Ne kadar yemisler bakarim. Yeteri kadar yemedigini gorursem biraz daha yemesini saglarim. Kendi kizim da bakicida mesela.. daha 10 aylik. Bakicisi bu konudaki titizligimi biliyor. Bana her sabah kahvaltisinin fotografini atar. Oncesi ve sonrasi seklinde 😂 Oglen de ayni sekilde corbasinin fotografini atiyor 😊 Bakicisi benim eski bir velim. Biliyor bu beslenme konusuna verdigim onemi. Ben at demeden atiyor kadin 1 aydir 😁
Kreşten öncesi sonrası istesem ayıp olur mu acaba ,

Kreşten öncesi sonrası istesem ayıp olur mu acaba ,
Yemekler ordan veriliyorsa biraz garip olur tabi 😁 Benimkiler kendi getirdigi icin anneler ne kadar koydugunu biliyor beslenmeye.
Bi seferlik kibarca isteyebilirsiniz. Guvenmedigimden degil yanlis anlamayin sadece icimi rahatlatmak adina istiyorum deyin mesela. Bi kerelik atsinlar size. Ogretmeni anlayisli biriyse bence sorun olmaz 🤷‍♀️

Bir şey sormak istiyorum ben de şu an öğretmenliğe ara verdim ve bir taraftan yavaş yavaş kreş arayışındayım. Şu an onun mutlu olacağı iyi besleneceği bir yer olsa 2 yaş sonrası belki verebilirdim diyorum yakınlarımda yok ama merak ediyorum menüleri nasıl bir de sınıfları kaç kişilik 20 ay küçük bir yaş çünkü mevcutlar 4-5 kişilik mi? 3 yaş öncesi kreşe de pek sıcak bakmıyordum ama kızımın yaşıtlarıyla çok iyi vakit geçirdiğini görüyorum ve günlük 5 saat çalışacağım için acaba nasıl olurdu diyorum. Bir de tabi benden okulda ayrılamazsa aklına gelip ağlarsa diyorum. Bazen babasıyla kalınca da ağlıyor aklına gelince. Sizinki nasıl alıştı ?

Evet aklıma takılan diğer bir konu da porsiyon meselesi .diyorum acaba tabağa ne kadar koyuyorlar da hepsini yedi diyorlar .herseyi kontrol etme gibi bir durumum da olmuyor maalesef .
Daha tam güne geçmedik ama dediğiniz gibi ikindi kahvaltısı varmış .uyanınca yiyorlarmış .

Bu hafta oğlum kreşe başladı, 27 aylık. Evde çok çok daha iyi beslenebiliyordu. 3 ara öğün 4 ana öğün şeklinde. Kreşte verilen öğünler bana da az geldi. O yüzden okula götürmeden önce kahvaltısını yaptırıyorum. Öğlen yemeleri için de kurabiye vs yapmaya karar verdim. Ama öte yandan evde yemediği şeyleri okulda yemiş. Yemezse söylüyorlar çünkü. Fırında sebze yemeği yemiş, çorba içmiş. Ağzım açık kaldı :) evde binbir niyaz.

Ben kreşte çalışırken de evde yemeyip kreşte her şeyi silip süpüren çocuklar çoktu :)

Delirtmekten ziyade rekabete giriyolar birbirleriyle😁
Şunları bana savunmayın ya. Melek görünümlü canavar hepsi. :63: Neyse, şimdi bu zırtapoza kardeş yaptık biz.
Hahaha bende evde mesela hafta sonu kreşte yapilan bir yemek yapardim. Yarim tabak ancak yerdi. Yemin ile kafayi yemelik bu çocuklar.
Ya diyorum acaba benim yemeklerim mi lezzetli değil diye... Ama övünmek gibi olmasın, elimin lezzetli olduğunu söylerler. Çocuk patlıcanlı zeytinyağlı yaz türlüsü bile yemiş okulda. Öğretmen anlatırken gözüm seyirdi valla.
İçime nasıl su serptiniz anlatamam .Gecen gün dediler ki yemekte kereviz yedi .Tabi ben şoklarda.Neyse dedim dün ben de yapayım ,ağzına dahi sürmedi fırlatıp attı .E dedim hani yiyordu bu .Bende stres iyice arttı noluyor diye ..Dediğiniz çok doğru ,kilosunu takip ediyorum .
Bizim kız ilk bir hafta sadece makarna yoğurt yemiş kreşte, sonradan açıldı. Çevremde aynı şeyi yapan çok çocuk var.

Bir şey sormak istiyorum ben de şu an öğretmenliğe ara verdim ve bir taraftan yavaş yavaş kreş arayışındayım. Şu an onun mutlu olacağı iyi besleneceği bir yer olsa 2 yaş sonrası belki verebilirdim diyorum yakınlarımda yok ama merak ediyorum menüleri nasıl bir de sınıfları kaç kişilik 20 ay küçük bir yaş çünkü mevcutlar 4-5 kişilik mi? 3 yaş öncesi kreşe de pek sıcak bakmıyordum ama kızımın yaşıtlarıyla çok iyi vakit geçirdiğini görüyorum ve günlük 5 saat çalışacağım için acaba nasıl olurdu diyorum. Bir de tabi benden okulda ayrılamazsa aklına gelip ağlarsa diyorum. Bazen babasıyla kalınca da ağlıyor aklına gelince. Sizinki nasıl alıştı ?
Canım bizim grubumuzda 5 çocuk var .parkta falan çocukların peşinden hep koşuyordu ,biz de dedik herhalde iyi vakit geçirir .şimdi gözlemlediğim kadarıyla alışma konusunda sıkıntı yok ,mesela sabah götürüyorum arkasına bakmadan koşarak gidiyor .

Şunları bana savunmayın ya. Melek görünümlü canavar hepsi. :63: Neyse, şimdi bu zırtapoza kardeş yaptık biz.

Ya diyorum acaba benim yemeklerim mi lezzetli değil diye... Ama övünmek gibi olmasın, elimin lezzetli olduğunu söylerler. Çocuk patlıcanlı zeytinyağlı yaz türlüsü bile yemiş okulda. Öğretmen anlatırken gözüm seyirdi valla.

Bizim kız ilk bir hafta sadece makarna yoğurt yemiş kreşte, sonradan açıldı. Çevremde aynı şeyi yapan çok çocuk var.
Ben de deli gibi soruyorum ,bakın emin misiniz ,kereviz diyorsunuz ,ıspanak diyorsunuz .bizimki evde onları görünce ağlamaya başlıyor .yok diyorlar yiyor burda .gözlerim doluyor böyle anlatıldıkça:)

Back
X