Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kreş meselesi

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
benim tecrubem anne tedirgin olursa çocuk bunu hissedip daha çok ağlıyor. Anne ne olup çocukla net konuşursa yavru daha rahat karşılıyor. Ben olsam çocugun gideceği sabah ona neşe içinde bugun kreşe gideceğini, annenin yanında olmayacağını, ama annenin kısa bir süre içinde onun yanına geri döneceğini, annenin hep onun yanına döneceğini, asla onu bırakmayacağını anlatırım. Hatta belki kreşe baba bırakabilir, bu tip şeyler babalarla daha temiz olabiliyor.

Anne dahil olsa daha kolay olur gibi geliyor bana da. Yaşadığınız olumsuz tecrübe için üzüldüm. Ama sonrası güzel olmuş

Eğer emin olduğum bir yer olursa ben de kendinden emin olabileceğim ama içime sinmeyen şeyler olunca ben çocuğumdan daha kaygılı oldum tabii. Bu kısmı aşarsak gerisini daha rahat başarırız sanıyorum.

Bu konularda uzman değilim ama bildiğim kadarını paylaşayım. Buradaki çaresizliği kabullenmenin alt metni şu aslında çocuk için: dünyaya geldiğimden beri en güvendiğim limanım annem, kokusundan bile onu tanıyabilirim. Burada annem yok, yalnızım, ağlarsam gelip beni alır. Bebekler kendilerini ağlayarak ifade ediyor bir süre malum. Fakat ağlama sebebi hala ortalarda yoksa bu defa kaygı başlıyor git gide artmak üzere. Bu da yetişkinlerde bile çeşitli sorunlara sebep olurken bebeklerde, küçük çocuklarda çeşitli problemler olarak karşımıza çıkabiliyor. Korktuğum da bu. Geçen hafta Travmanın Bilgeliği belgeselini izledim ve kendi çocukluğumdan cümleler ve kaygılar buldum orada. Bundan endişe ediyorum.

33 aylık bir kızım var. 3 hafta önce kreşe başladı kresteyken çok mutlu olduğunu biliyorum. Yemeklerini yiyor uykusunu uyuyor öğretmenini sevdi kaliteli zaman geçiriyor. Gel gelelim ki sabahları bırakmak tam bir ölüm bu hafta bir tık daha azaldı ama hala bırakırken ağlıyor. Bizde uzun tutmuyoruz vedalaşmayı öpüp sarılıyoruz sonra ikinciye o çağırıyor bı daha opucem diye by by yapıp çıkıyoruz. 5 dk sonra bı resim geliyor SAnki ağlayan çocuk o değil. Güle oynaya gideceği günleri sabırla bekliyorum...

ben de izlemek istiyordum ama tatilde olduğumdan fırsat yaratamadım.

bence ince bir çizgi olmalı. yani ben bu durumlarda da biraz "her ağladığımda annem gelip çözecek" güveninin de ileride farklı sorunlara yol açabileceğini düşünüyorum.
belki bu çocuğun yaşına göre zamanla şekillendirilebilir bilemiyorum tabi ki.

Benimki epey küçük. Ben de bir an evvel bu aylara gelmek istiyorum Okulu öğretmenini sevdiyse hallolur diye düşünüyorum

Annelik icgudunuzu dinleyin bence. Ki sanirim bi turlu kabullenemiyorsunuz hakli olarak

Annelik icgudunuzu dinleyin bence. Ki sanirim bi turlu kabullenemiyorsunuz hakli olarak
Eşimle de konuştuk, kreşi ertelemeye karar verdik. Ben gelene kadar eşim bakacak, öğleden sonra da ben. En azından iki yaşına kadar böyle idare etmeye çalışalım diye düşündük. Umarım iyi olur

merhaba kreş ücretleri ne aralıklarda acaba benim bebeğim 5 aylık . ilerde bende kreşe vereceğim şimdi mecbur kaynana bakıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…