kreş mi babanne anneanne dönüşümlü bakması mı

Nehir-derin2

Bal oğlum 🥰Lokum kızım😘🤲
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2015
4.989
5.513
158
34
kızlar bu konu çok açılıyo ama tecrübeli annelerden yardım istiyorum, şimdi ben çalışıyorum oğluma 2 buçuk yaşına gelene kadar ücretsiz izin alarak kendim baktım. annemle kv bana yakına taşındılar bakmak için bakıyolarda saolsunlar, ama sanki yetmiyo çocuğa ve aklımı karıştıran yaşlıların içinde kalacağına kreşe gitmesinden yanayım sizler ne düşünüyorsunuz

Ben de 2 yıl baktım şimdi kreşte. Babaanne ve anneanne çocuğa sadece sevgilerini verirler. Kreşte yaşıtları ile oynar, öğrenir daha çok eğlenir. Eğer imkanınız varsa yarım gün kreş,yarım gün babaanne ve anneanne de düşünebilirsiniz...
bi ara verdim ben işe başlamadan önce alıştırayım diye enfeksiyon olunca havale geçirdi doktor al dedi bende aldım şimdide sanki çocuk asosyal gibi geliyo arkadaşları olsa bile oynamıyo hiçbişey öğrenmiyo bi taraftanda diyorum ömür boyu erken kalkıp gidecek zaten yazık değil mi diye of çok zor anne olmak ya

kızlar bu konu çok açılıyo ama tecrübeli annelerden yardım istiyorum, şimdi ben çalışıyorum oğluma 2 buçuk yaşına gelene kadar ücretsiz izin alarak kendim baktım. annemle kv bana yakına taşındılar bakmak için bakıyolarda saolsunlar, ama sanki yetmiyo çocuğa ve aklımı karıştıran yaşlıların içinde kalacağına kreşe gitmesinden yanayım sizler ne düşünüyorsunuz

Kreş.
Sosyalleşmesi açısından da bölünmemesi açısından da daha iyi bir seçenek.
Hele çocuğunuz biraz kendimi ifade edebilen bir çocuksa kesin kreş...

Yerim sosyallesmesini.Ben verdim 1 donem mahvoldu cocuk hastaliktan dr al cocugu dedi 5,5 a kadar evde tutacam.1 yil anasinifi sonra ilkokul yeter.Bosverin sosyallesmesini vallahi cok pisman oldum verdigime.Evde aktivite yapin komsu cocuklariyla oynasin parka cikarin yeter.

Öğlene kadar büyükanneler baksa öğlenden sonra krese gitse?Zaten çok erken uyanmaz kahvaltı falan derken öğlen olur hem anneleriniz yorulmazlar hem de kendi yaşıtlarıyla daha verimli geçirir günlerini bence

bi ara verdim ben işe başlamadan önce alıştırayım diye enfeksiyon olunca havale geçirdi doktor al dedi bende aldım şimdide sanki çocuk asosyal gibi geliyo arkadaşları olsa bile oynamıyo hiçbişey öğrenmiyo bi taraftanda diyorum ömür boyu erken kalkıp gidecek zaten yazık değil mi diye of çok zor anne olmak ya
Ben de nisanda başlattım az hastalanır diye ama her ay bir antibiyotik bitiyor :işsiz:

Ben de nisanda başlattım az hastalanır diye ama her ay bir antibiyotik bitiyor :işsiz:
Her ay olsa yine iyidi biz her haftasonu ates ve acildeydik.Surekli kapiyordu oksuruk hic kesilmiyordu en son domuz gribinden korktuk allah korudu onun ilaclarini kullandik dr bize soylemedi korkmayalim diye ama cocugum mahvoldu.Aylardir toparlamaya calisiyoruz dr diyor ki bagisiklik oyle surekli enfeksiyon gecirerek guclenmez ya da disardan vitamin vs ile.Zaten 5 6 yas gibi vucut direnc kazanmaya baslarmis yani cocuktan cocuga degisir belki ama benimki cok hastalandi.

ÇocuğunuZun hayatı, bu dünya düzeni içinde neredeyse ömür boyu sabah erken kalkma, sürekli ders çalışma, ev ödevleri, iş hayatı ve sorumluluklarla geçecek.
Kreşe giderken mutsuzlaşan bir çok çocuk tanıyorum. Elbette mutlu olanlar da var. Ama bu onların tercihine bırakılacak bir durum değil. Bu devirde de sokakta akranlarıyla oynayacak yerler yok elbet. Lakin benim şahsi fikrim bu bebeklik-çocukluk dönemlerinde sosyalleşme, sorumluluk alma yükümlülüklerinden ziyade, bol bol sevgi almasından yana. Bir anne ve öğretmen olarak size tavsiyem budur.

İleride farklı karakterleri, bambaşka Aile terbiyesi almış insanları tanıma, arkadaş edinme fırsatı olacak zaten. Maalesef bu eğitim ve ülke şartları altında Yarış atı gibi görüleceği, iş ve sosyal hayata yoğun bir şekilde karışacağı ve alttan almayı, iletişim kurmayı, zorlamayı, mobbingi göreceği uzun bir ömür onu bekliyor olacak. Evinizde anneanne ve babaaanne şevkatini bol bol alsın şimdilik.

ÇocuğunuZun hayatı, bu dünya düzeni içinde neredeyse ömür boyu sabah erken kalkma, sürekli ders çalışma, ev ödevleri, iş hayatı ve sorumluluklarla geçecek.
Kreşe giderken mutsuzlaşan bir çok çocuk tanıyorum. Elbette mutlu olanlar da var. Ama bu onların tercihine bırakılacak bir durum değil. Bu devirde de sokakta akranlarıyla oynayacak yerler yok elbet. Lakin benim şahsi fikrim bu bebeklik-çocukluk dönemlerinde sosyalleşme, sorumluluk alma yükümlülüklerinden ziyade, bol bol sevgi almasından yana. Bir anne ve öğretmen olarak size tavsiyem budur.

İleride farklı karakterleri, bambaşka Aile terbiyesi almış insanları tanıma, arkadaş edinme fırsatı olacak zaten. Maalesef bu eğitim ve ülke şartları altında Yarış atı gibi görüleceği, iş ve sosyal hayata yoğun bir şekilde karışacağı ve alttan almayı, iletişim kurmayı, zorlamayı, mobbingi göreceği uzun bir ömür onu bekliyor olacak. Evinizde anneanne ve babaaanne şevkatini bol bol alsın şimdilik.
Ayni sekilde dusunyorum ogretmen olarak ben de .

Bence biraz daha bekleyin. Benim kızım 2.5 yaşında kreşe başladı. Üç aydır kreşte ama ara ara ağlıyor gitmemek için. Benim de imkanım olsaydı 3.5 yaşına kadar annemin bakmasını isterdim.

Anne değilim ama ; anneanne -babaanne akşama kadar çocuğu TV karşısında oturtarak bakacaksa kreşe gitmesi daha faydalı olur.

Hafta da 3 gün kreş. Geri kalan günler de anane babaanne dönüşümlü baksa daha iyi değil mi

pedogoglar bu yaş grubu için ya oyun grubu ya da yarım gün kreş öneriyor. sonrasında zaten anneane ve babanne yakınmış şanslısınız aslında..

çok şanslıyım aslında bugün karar verdim onada eşim nöbette gitti sabah ben işe giderken annem geldi bu hafta o bakacaktı eşimde benden habersiz o nöbetten gelecek diye annesini çağırmış evde annem var bide kv gelince o dengeyi kuramıyoruz anlayacağınız ikisinin olmasıda kötü gönlüm annemin bakmasından yana ama kv sanki daha öncelik onda gibi davranıyo onada ayrı sinir oluyorum

çok şanslıyım aslında bugün karar verdim onada eşim nöbette gitti sabah ben işe giderken annem geldi bu hafta o bakacaktı eşimde benden habersiz o nöbetten gelecek diye annesini çağırmış evde annem var bide kv gelince o dengeyi kuramıyoruz anlayacağınız ikisinin olmasıda kötü gönlüm annemin bakmasından yana ama kv sanki daha öncelik onda gibi davranıyo onada ayrı sinir oluyorum
Bebeğin annesi sensin. Annen bakıma gönüllüyse, herkese ''anneme emanet etmek istiyprum'' diyeceksin olup bitecek. Ama annen de bu yükü kv ile bölüşme taraftarıysa bebeğinin güvenliği için anneye fazla yük olmadan durumu kv ile aralarında paylaştıracaksın.

Benim şu anki düşüncem oğluma 2 yıl annem bakacak, 3 yaşına geldiğinde kreş denemesi yapacağız, sıkılır veya çok hasta olursa 1 yıl daha tekrar anneme.

Back
X