Kreş ögretmeni nasıl davranmalı?

Azarlamak değilde tabiki kızar yaptığı seye bağlı oda cok Nadirendir siz evde çocuğunuza hiç kızmıyomusunuz suan hiç kızmadan büyütülürse ilerde biri kızdığında ağır çöküntüler yaşayacaktır ceza vermek değil bağırmak değil ama kızmak hani yaptığının yanlış olduğunu ifade eden bi tarz olabilir tabiki

Tabiki ama ben de öğretmenim çocuk yalan söylediği zaman tavır daha farklı olmalı ama başka yanlış bi hareket yaptığında daha farklı olmalı kızmayı asla tasvip etmiyorum ki ben ceza kelimesini kullanan bi öğretmen bile değilim çocuk psikolojisinden dolayı onda bırakacağı etkiden dolayı ama öğretmenin kızması yaptığı harekete bağlı İnan’ın öğretmenlik heleki kreş öğretmenliği kolay değil evde bi çocuğa yetemezken okulda 20 öğrenciyle cok zor oluyo ama sizin ögretmeniniz ne derece de kızmış o da önemli normalde çocuğunuz öğretmenini seviyo mu

Iyi akşamlar bende anasınıfı öğretmeniyim öğrenci yanlış bir hareket yaptığında düşünmen için sana firsat sunuyorum diyorum bir köşede düşünmesini ve bitince düşündüklerini bana anlatmasını istiyorum evet bazen kızıyorum ama asla sana kızdım ya cok kızgınım kelimesini kullanmiyorum bu cocuklari korkutuyor onun yerine sizi bu konuda uyariyorum diyorum cocuklarda artık benim sesim biraz yükselse öğretmenim bize kızmıyor uyariyor diye birbirlerine söylüyor azarlamak diyede birsey bende o yasta normal değil sonuç itibariyle çocuk bunlar ne yapmış olabilir azarlanacak kadar

Kizmanin yada azarlamanin dozu ve şekli ne olursa olsun, çocuğu olumsuz etkiliyor sa ortada yanlış giden birşeyler var bence. Elbetteki çocuklarla ilgilenmek zor. Her çocuk farklı ortamlardan geliyor ve yetistirilme tarzları farklı. Farklı bir etkinliğe gidince mutlu olup ama burdaki ögretmenim bana hiç kizmadi deniyorsa ve sık sık kreş öğretmenim kızıyordu ama deniyorsa soru işaretleri oluyor haliyle. Bence her kreste en azından haftanin bir günüde olsa psikolog olmalı. Çünkü öğretmen çocuğun huzursuzluğun arka planını farkedemeyebiliyor. Çünkü cok sayıda öğrenci ile uğraşıyor. Yada bir çocuk son zamanlarda daha agresif davranıyorsa öğretmen en fazla 10 dakikasını ayirip bunu çocuktan öğrenebilir.Aslında böylece kendi işini kolaylaştırır.

Ortada çocuğun yalan soyleme durumu gibi bir durum yok. Öğretmen bana çok kızıyor niye yaramazlık yapıyorum diye diyor. Öğretmenini gerçekten çok sevse çok isteyerek gitmek isterdi. Aslında çocukların yaramazlık ve agresif davranışlarının altında bile başka nedenler çıkıyor. Bunu ben ogrenebildiysem ogretmen daha kolay ogrenirdi. Böylece çocuğun bu tarz hareketleri düzelir, öğretmende rahatladı. Bunun için bir 10 dakika yeterdi. Kızmak ve azarlamak bir çözüm değil, bunu dışardan eğitim almamış bir insanda yapar. Ki öğretmenin aldığı eğitim gereği çocuklarla iletişimi daha pozitif olmalı.

farkındaysanız ben sürekli olmamasını dile getirdim zaten Nadire’n olabilir Nadire’n tabiki araştırıp öğrenecek öğretmen bunun için orda zaten sürekli azar atıyosa öğretmen tabiki de doğru değil bende bunu dile getirdim zaten değil 10 dakika yarım saatini ayırsın bi kere olmussa dedim o kadar da olur ama süreklilik olmasını kimse savunamaz
Oyle bi durum yoksa siz neden öğretmeniyle suçlamadan konuşmuyorsunuz siz sorun neden kızdığını ki bide sunu söylemeliyim ki İnan’ın üst düzeyde eğitim almış öğretmenin bile kızdığını gördüm hemde daha fazla o yüzden kimsenin kızmayacağı bi yeri bulmanız cok zor muhakkak bi yerde kızan oluyo yani ama tabikiii gene söylüyorum Asla kızmamalı

Tabiki konusulmaz mi ama aramizda kalması gereken konu çocuğa söylenmiş. Çocuk daha çok mahçup olmuş. Ama bence öğretmenlik bir sanat ancak herkesin icra edebileceği bir sanat değil. Elbette insan sinirlenir, eleştirdiğim konu normal bir insanla öğretmenin bu anlamda bir farkı olmalı. Çocuğu anlamaya calismali, çözüm odaklı olmalı. Yoksa mukemmeliyet aramiyorum. Çünkü çocuklar öğretmenlerine daha saygın bir şekilde bağlılar. Onların çocuklar üzerinde etkisi daha fazla.

Aranızda konuştuğunuz şeyi çocuğa söylemesi hiç hoş olmamış bence siz öğretmeniyle görüşmelisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…