Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası KREŞ PROBLEMİ

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

hkk35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2012
108
12
48
İzmir
merhaba kızlar.eşimde bende çalışıyoruz.2,5 yaşında bir çocuğum var.bu yaşına kadar evde yardımcımız vardı o bakıyuordu fakat sorunlar yaşadık çocuk konusunda.işten çıkardım.yaklaşık 1 aydır kreşe başladı,hatta bu 1 ay ıcınde 2.kreşi.ama oğlum çok mutsuz.ilk kreşten çok memnunduk,öğretmeni falan cok ilgiliydi ama kamerayla izleme imkanı yoktu orda.kameralı tek kreş var burda ve oraya verdım şimdi.ama oranında öğretmenlerinden ve düzeninden memnun değilim.kamerada izliyorum çok ilgisizler.ama tek avantajı görüyorum sürekli.bişey olsa hemen arayıp müdahale edıyorum.oteki tarafta haberim olmuyodu hiçbişeyden.öğretmenler ne dese ona inanmak zorunda kalıyodum.ama allah var cok ilgililerdi çocuğa karşı.şimdi size sorum şu; siz olsanız beğendiğiniz ama kameralı olmayan ilk kreşe gerimi verirsiniz,yoksa sistemini çok beğenmediğiniz ama çocugunuzu sürekli izleyebildiğiniz kameralı kreşemi yollarsınız? yada eve tekrar bakıcımı alırsınız? ( ki o konuda cok dilim yandı.eve gelen kız,çocugu kendi haline bırakıp uyuyomuş gündüzleri.ki bikezde ben yakaladım uyurken)noolur bana bir fikir verin,çok kafama takıyorum.kreş çocugun sosyalleşmesi açısından daha ıyı gıbı gelıyor,evde akşama kadar tv nin karsısında aptallaşıyor çocuklar.ama evde olmak daha rahat o yaşta bir cocuk için.çıkamadım ıcınden :(

Oglum 2 yasinda ve krese gidiyor. Kamera ile izleme mevcut ama mutsuz olsaydu ve ogretmenleri ilgisiz olsaydi sirf kamerali diye o krese yollamazdim. Kendin diyorsun onceki kreste daha ilgiliydiler diye.. zaten olumsuz bir sey olsa cocuk diger tarafta da mutsuz olurdu.
bakiciyi hic dusunme.. artik bakici yasi degil. Kendi yasitlariyla sosyallesmesi lazim.

Oglum 2 yasinda ve krese gidiyor. Kamera ile izleme mevcut ama mutsuz olsaydu ve ogretmenleri ilgisiz olsaydi sirf kamerali diye o krese yollamazdim. Kendin diyorsun onceki kreste daha ilgiliydiler diye.. zaten olumsuz bir sey olsa cocuk diger tarafta da mutsuz olurdu.
bakiciyi hic dusunme.. artik bakici yasi degil. Kendi yasitlariyla sosyallesmesi lazim.
bende böyle düşünüyorum aslında ama sanırım düşüncemi onaylatmaya ihtiyacım vardı :) cok teşekkürler.ama tabi yinede birilerinden fikir almak ıstıyorum

Etrafa sorarım hangisinden memnuniyet fazla ise ona gönderirim
Oğlum kamerası olmayan bir kreşe gitti ve çokta memnunduk ama güvenmiyorsanız kreşe ozaman idare edin kameralı kreşle
Birde Çocuğunuz alışma döneminde 2.kreş değiştirmiş oyüzden çocuğunuzun verdiği tepkiler bence gayet normal.

Kızım 2 yaşına yaklaştı. Ben sizin yerinizde olsam çocuğumun mutlu olduğu yeri seçerdim.

cok pipirikli anneler isterlerse şifre ile izlenebiliyor.
benim gönderdiğim anaokulundada kamera var ama ben izmeleye gerek görmüyorum.

kendi hallerinde kalıyor dediğinden kastın ne emin ol diğer taraftada kamera olsa aynı şeyleri düşünürdün diye tahmin ediyorum ayrıca 2.5 yasında ne yapabilirki daha cok oyun oynayacaklar elbette

Gönderdiğiniz ilk kreşten mutlu geliyorsa demek ki orada mutlu.
Kameraya rağmen ilgisizlik varsa kimbilir kamera olmasa ne olacaktı?

Etrafa sorarım hangisinden memnuniyet fazla ise ona gönderirim
Oğlum kamerası olmayan bir kreşe gitti ve çokta memnunduk ama güvenmiyorsanız kreşe ozaman idare edin kameralı kreşle
Birde Çocuğunuz alışma döneminde 2.kreş değiştirmiş oyüzden çocuğunuzun verdiği tepkiler bence gayet normal.
ya zaten benı encok düşündürende bu. çocuk bidaha kreş değişirse allak bullak olur dıye korkuyorum.zaten alışamadı gitti.kreş konusunda hep sıkıntılı ılkgunden beri.gitmek ıstemıyor ıkı tarafada. ama ben ılk kresı daha cok begenıyodum.çünkü düzenli,sistematık hersey.mesela ogle uykusuna yatırıyolar cocugu.ama kameralı kreşte uyutmuyolar cocukları.cocuk eve bi gelıyo aptal gıbı olmus uykusuzluktan :(

cok pipirikli anneler isterlerse şifre ile izlenebiliyor.
benim gönderdiğim anaokulundada kamera var ama ben izmeleye gerek görmüyorum.

kendi hallerinde kalıyor dediğinden kastın ne emin ol diğer taraftada kamera olsa aynı şeyleri düşünürdün diye tahmin ediyorum ayrıca 2.5 yasında ne yapabilirki daha cok oyun oynayacaklar elbette
yok canım oyle değil,mesela cocuklar kavga edıyor goruyorum kamerada,ama hıckımse sız napıyosunuz demıyor.veya oglum gıdıyor bi köşeye 20-25 dk. oyle duruyor boş bi sınıfta.ama ogretmenı yoklugunun farkına bıle varmıyor.bide onu cok merak edıyordum ıyı oldu soyledıgın.kamera sıstemı var ama netten vermıyorlar.acaba ısteseler bana sıfre verebılırlermı?

neden kamera ile izleme gereği duyuyorsunuz ki? bırakın kendi haline biraz, çocuğunuz sizin her durumda müdahale edeceğinizi bilmesin.. ben sizin yerinizde olsam ilk kreşe verirdim.. her dakika izlemek yerine, izlemenizi gerektirmeyecek kalitede bir okul daha güvenilir olur..

benim oğlumda erken yaşta başladı kreşe 3 yaşındaydı.ama bütün gün yaptıklarını tek tek anlatıyordu.konuşması gayet iyiydi.kamera yoktu.ömür boyu çocuklarımızı takip edemiyeceğimize göre bazen rahat olmak gerekiyor. her defasında bişey olunca okulu aramanızda hoş olmaz.şimdi 5 yaşında hala aynı okula devam ediyor.bence ilk kreşinize geri dönün derim

neden kamera ile izleme gereği duyuyorsunuz ki? bırakın kendi haline biraz, çocuğunuz sizin her durumda müdahale edeceğinizi bilmesin.. ben sizin yerinizde olsam ilk kreşe verirdim.. her dakika izlemek yerine, izlemenizi gerektirmeyecek kalitede bir okul daha güvenilir olur..
ya canım benım bızım oldugumuz yer guneydogunun sacma sapan bir yerı.ve ben burdakı egıtımewde ınsanlarada cok guvenemıyorum acıkcası cocuk konusunda.oyuzden ızlemek ıstıyorum.bıde özluyorum :)

benim oğlumda erken yaşta başladı kreşe 3 yaşındaydı.ama bütün gün yaptıklarını tek tek anlatıyordu.konuşması gayet iyiydi.kamera yoktu.ömür boyu çocuklarımızı takip edemiyeceğimize göre bazen rahat olmak gerekiyor. her defasında bişey olunca okulu aramanızda hoş olmaz.şimdi 5 yaşında hala aynı okula devam ediyor.bence ilk kreşinize geri dönün derim
benım oglumunda konusması cok cok ıyı.hatta 1 yasından berı herseyı cok rahat anlatabılen,cok zekı bır cocuk.yaşıtlarından onde her konuda.2-3 yaş sınıfta yapamadı,4-5 yaş sınıfına verdıler 2.5 yasında olmasına ragmen.o konuda suphem yok anlatır zaten bişey olsa.ama ne bılıym gormek bılmek ıstıyo ınsan herseyı.bide mesela kıs geldı buralar buz gıbı ama hala kalorıferlerı yanmıyor okulun.15 ınden sonra yakacakmıs bına yonetımı karar almıs,cocuk 3 gundur hasta.encokta ona kızdıgım ıcın almak ıstıyorum zaten

yok canım oyle değil,mesela cocuklar kavga edıyor goruyorum kamerada,ama hıckımse sız napıyosunuz demıyor.veya oglum gıdıyor bi köşeye 20-25 dk. oyle duruyor boş bi sınıfta.ama ogretmenı yoklugunun farkına bıle varmıyor.bide onu cok merak edıyordum ıyı oldu soyledıgın.kamera sıstemı var ama netten vermıyorlar.acaba ısteseler bana sıfre verebılırlermı?
anladım ama bence bu her okulda her okulda var ınankı
cocukların kavga etmesınıa yrı tutuyorum ama ben gecenlerde 2 saat kadar mduur odasından kameradan ızledım okulu komple
yanı herkez masada bır kacı yerde oyun oynuyor bıle gordum yanı üstelik benımkı 2010 sınıfında, 2009 lularda bıle vardı daha kucuk sınıflarda ıse masada oturmuyorlardı bıle.
ama genede haklısın ama dıger okuluda ızlesen ben emınım goreceksın bunları

benım oglumunda konusması cok cok ıyı.hatta 1 yasından berı herseyı cok rahat anlatabılen,cok zekı bır cocuk.yaşıtlarından onde her konuda.2-3 yaş sınıfta yapamadı,4-5 yaş sınıfına verdıler 2.5 yasında olmasına ragmen.o konuda suphem yok anlatır zaten bişey olsa.ama ne bılıym gormek bılmek ıstıyo ınsan herseyı.bide mesela kıs geldı buralar buz gıbı ama hala kalorıferlerı yanmıyor okulun.15 ınden sonra yakacakmıs bına yonetımı karar almıs,cocuk 3 gundur hasta.encokta ona kızdıgım ıcın almak ıstıyorum zaten
kalorıferlerı nasıl yakmazlar ya ben ıstanbuldayım , bızım ekım 10'dan berı kalorıflerlerımız yanıyor .
ayrıca 2.5 yasındakı ufak bır cocugun 2010 gruplarında asla olmamalı kesınlıkle

bence 4-5 yaş sınıfına vermemeleri gerekir.sonuçta benimoğlum 5 yaşında seneye ilkokul ona göre yetiştiriyorlar.ev ödevi kesme-yapıştırma basit sayılar sizinki henüz 2.5 yaşında şimdiden bunları öğrenirse ilerde yapmak istemez.hasta oluyorlar buna engel olamıyorsunuz.3 gün okul 2 gün evdeyiz nerdeyse.sizde ona göre giydirin.öğr.söleyin terleyince faln değiştirsin üstünü.çok da evham yapmayın.

Back
X