• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası KREŞ SORUNU RİCA ETSEM BİR FİKİRRRR

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

ESMERSIRINE

Guru
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2012
5.339
396
363
Selam kızlar kafam karışık dünyanın en zor işi anne olmakmış :KK14:insan kendi için kararları 5 dk verirken evladı için 50 kez düşünüyor :kahve:3 yasını 4 ay gecmiş bir oglum var tuvalet eğitimine başladık :KK49:yaklasık bir ay oldu önceden çiş yaptıgını hissetmezken şimdi soyluyor fakat okulda söylemiyomuş :eek:hafta sonu evde cok iyi ama okula gidince geliyo unutuyor okul hep beni arıyo alıstırma kilodunu ters giydiriyolar soledim sınıf 20 kişilik simdi beni aradılar yeni sınıf acmıslar 9 kişi varmıs ona alalım diyolar ama ogretmenine cok alıstı gule oynaya gidiyo düzenini bozarmıyım tuavalet dısında ogretmenınden cok memnunuz .diğer öğretmen nasıl olur ne yapayım kızlar şimdiden tesekuurler :KK54:

orayada alışır merak etme ,buarada alıştırma külodunu nasıl ters giydirirler onu anlamadım ,
demek ilgilenmıyorlar çocuklarla , diğer sınıfta az kışı olması daha ıyı

20kisiden 9unu mu ayirdilar acaba yoksa 20 kisi bir sinif,9 kisi bir sinif mi? Kalabalik olmasindansa az olmasi daha iyi, alisamazsa geri donmesi sartiyla kbul ederdim sanirim. Tuvalet konusunda da bir kac gun ogretmenler goturseler olmaz MI? Bizimki kres oncesi 1 ay kadar,bir iki damla altina kaciriyordu. Sordugumda 'kardesimde yapiyor bende bebek oldum' diyordu yani kiskancliktan. Ogretmeni durumu bildigi icin bir kac gun bizimki soylemeden wcye goturmus. Cabucak duzelmisti.

2 yaş 5 aylık kizim 1 ay oldu tuvalet eğitimi için ve kızimda dışarda söylemiyor hatta yapmıyor sıkıyor kendini .evde farklı tuvaletlere yaptiriyorum birkac gundur alissin diye .alaturka klozet lazimlik. Öyle durum olabilir o yüzden öğretmenden ayirmayin bu sebeple

20kisiden 9unu mu ayirdilar acaba yoksa 20 kisi bir sinif,9 kisi bir sinif mi? Kalabalik olmasindansa az olmasi daha iyi, alisamazsa geri donmesi sartiyla kbul ederdim sanirim. Tuvalet konusunda da bir kac gun ogretmenler goturseler olmaz MI? Bizimki kres oncesi 1 ay kadar,bir iki damla altina kaciriyordu. Sordugumda 'kardesimde yapiyor bende bebek oldum' diyordu yani kiskancliktan. Ogretmeni durumu bildigi icin bir kac gun bizimki soylemeden wcye goturmus. Cabucak duzelmisti.
canım yeni sınıf acmıslar az kişi 9 kişi olmuş yarı döneme kadar anca 12,13 olur diyolar

yeni öğretmene de alışır, değişik kişilere alışabilecek yaşta, çok endişelenmeyin.

Benzer durumdayız. Benim oğlum da 3,5 yaşında bu sene başladı kreşe. Ay ne kadar zor bu işler çok iyi anlıyorum seni. Benim oğlum tuvalet eģitimini almıştı evde hiçbir sorun yok ama okulda nerdeyse hergün kaçırıyor. Dün iki kere altına kaçırmış. Öğretmeni ilgili sinif da kalabalık değil. Ama oyuna dalıyor galiba. Ama ben de başka sebeplerle kresi değiştirmeyi düşünüyorum. Seninle aynı kaygıları yaşıyorum. Bu okula alıştı acaba yenisine alışır mi diye. Çok zor karar vermek. Çok kişiye öğretmenlere danıstim. Bu yaşta kolay alışır diyorlar. Ama emin olamıyorum. Seninki en azından aynı okula gidecek sınıfını deģistirirsen. Baktın olmuyor alışamiyor eski sınıfına alırsın. Bu süreçte okul ortamına da alışmış olur. Az kişi olan sınıfta sık sık tuvalete götürürler kendi söylemeden. Zaten kreşlerde çocuklar genelde bir aradalar. Yani sınıf arkadaşlarından çok da ayrılmış olmuyor. Oyun odalarında falan birlikte olurlar. Kolaylıklar diliyorum.

Az kişi olan sınıfta sık sık tuvalete götürürler kendi söylemeden.

demişsiniz de bu tuvalet eğitiminde doğru bir yöntem değil ki

yani farkındalık azalıyor nereye kadar tutabileceğini bilemiyor

mesela oğlunuzla konuştunuz mu neden söylememiş çişinin geldiğini

oyuncağı diğer arkadaşı almasın diye mi, onlar duyacak çişi geldiğini diye mi

ya da öğretmenin konuşmasını kesmemek için mi

oğlum bir sefer çişi gelmiş ama öğretmen bir şey anlatıyormuş

tutarım konuşması bitinceye kadar demiş ve tutamamış

bunu sonra öğretmene söylemiş

öğretmen de çişi gelen gösterip çıksın demiş sıkıntı çözülmüştü

demişsiniz de bu tuvalet eğitiminde doğru bir yöntem değil ki

yani farkındalık azalıyor nereye kadar tutabileceğini bilemiyor

mesela oğlunuzla konuştunuz mu neden söylememiş çişinin geldiğini

oyuncağı diğer arkadaşı almasın diye mi, onlar duyacak çişi geldiğini diye mi

ya da öğretmenin konuşmasını kesmemek için mi

oğlum bir sefer çişi gelmiş ama öğretmen bir şey anlatıyormuş

tutarım konuşması bitinceye kadar demiş ve tutamamış

bunu sonra öğretmene söylemiş

öğretmen de çişi gelen gösterip çıksın demiş sıkıntı çözülmüştü
Oğlumun normalde tuvalet sorunu yok yani tutabiliyor ama okulda yeni ortam yeni bir hayat şaşkınlık süreci var. Yani bunlara alışirken dalgınlık olabilir diye düşünüyorum. Ama dediğiniz de doğru. Farkindalik azalabilir ama bu tuvalet eğitiminin başlangıcında olsa daha büyük sorun olabilir ama dediğim gibi tuvalet eğitimini alali çok oldu. Konu sahibinin çocuğu da tuvalet eğitimini tamamlamış. Yani günlük hayatlarında böyle sorunları yok. Okula alışma devresinde unutuyorlar. Okula ve yeni düzenine alışana kadar bu şekilde yardımcı olunabilir tuvalete gitmesi konusunda hatirlatma yapılabilir bence.

Back
X