Kreş sorunum yeni başladı

Kurumun kuralları varsa sözleşöesine yaczacak sözel de söylicek.veli parka geleöez çocuğunu bekleyemez güvenlik dolayısıyla denilecek.ama drnilöedi her zaman gelin denildi müdürn odasındân kaöeradan görwbilirmişiz drnildi hepsi yalanmış

Ben bir okulonceci olarak size son kez sunu soylemek istiyorum. Ben 4 yilimi boyle veli kaprisi cekmek icin vermiyorum. Cocugunuzun gozaltindaki ufak cizik sizin cok onemliyse evinizde oturun ve cocugunza bakin lutfen. Kimseyi mesleginden sogutmayin.
Ne alakası var .insanlarda kaç yildir emek verdiği cocugunu üstüne para vererek bi tarafi yara olsun çizilsin diye emanet etmiyor size.tAbiki özenli olmasını bekler.bu zihniyetle nasıl öğretmen olursun tartışılır.madem çocuklarla veliyle uğraşmak istemiyorsun git evinde otur.

Şimdi bana kimse ilgi de göstermiyor sanki yokum gibi davrânıyorlâr.madem pandufları size verdik diye direttiler ben de almadım dedim o halde bu panduflatir nerden çıktı.bir özür dilenebilinirdi
Yahu altı üstü karıştırılmış olan bi panduf. Ne için özür dileyecekler çocuk işte hepsi olabilir. Sanki ortada büyük bi hırsızlık olayı var gibi davranmayın. Çocuğu aç mı bıraktılar açıkta mı bıraktılar. Hem Dileyecekleri varsa da üstlerine gide gide umursamıcaklar.

Geçen sene kızımın botu karıştı 2 numara büyük bi botla aynısıydı. İnan diğer çocuk için üzüldüm 2 numara küçük ayakkabıyı nasıl giydi yavrucak diye.

Ne için yani bu panik.

Bugün ilkokul 1 e başladı kızım, aldılar sınıfa çıkardılar. Ağlasa bile çocuğa sizi göstermicez, güvenle ayrılamaz çocuk bundan sonra burda olacak kendi sorunlarını kendileri halletmeyi öğrenecekler dediler pedagogları.
Ok dedik, gözleri dolu dolu gitti suluğu unuttu. Onu götürmek istedim merdivenden dahi çıkarmadılar düşünün. Buna siz olsanız kovulma derdiniz belki.
Ki 2 saat sonra iki kızla elele geldi.

Ya çocuğa kendiniz bakın, ya okulu değiştirin, yada işleyişe müdahil olmayın.

Ne alakası var .insanlarda kaç yildir emek verdiği cocugunu üstüne para vererek bi tarafi yara olsun çizilsin diye emanet etmiyor size.tAbiki özenli olmasını bekler.bu zihniyetle nasıl öğretmen olursun tartışılır.madem çocuklarla veliyle uğraşmak istemiyorsun git evinde otur.
Ozaman madem bi panduf bu kadar önemli, çocuğunu göndermesin.
Yine aynı sonuca çıkmıyor musunuz sizde?

Ogretmenlerin işi veliyi memnun etmek degil cocuga gerekli kazanimlari davranis haline dönüşmesine rehberlik etmektir.
Cocuklar gözümüzün önünde düşüyor dizi kaniyor,kafasi kaniyor, kasi yariliyor vs. Bu ogretmenin ozensiz oldugu ankamina gelmiyor.
Her cocuk kiymetlidir. Öğretmenler de kiymetlidir.

Konu sahibine gore cevap vermedim sizin yazdıklarınıza karşılık söyledim.panduf veya başka eşyalar kaRisabiliyor bunu anlaYisla karşılarım ama çocuğumda yara çizik görürsem sorarım neden oldu diye
Ozaman madem bi panduf bu kadar önemli, çocuğunu göndermesin.
Yine aynı sonuca çıkmıyor musunuz sizde?

müdürü illallah ettirdiniz.
çok gereksiz yerlere takılıp çok itici tepkiler veriyorsunuz.
ılımlı olun sakin olun dedik kimseyi dinlememissiniz gitmis mudure hanimin odasinda tartisma cikarmissiniz. herseyin uslubu var. çok fevrisiniz.

birdaha konulariniza bakmicam zira kimseyi dinlemeden dikine dikine gidiyorsunuz.

Sizin probleminiz kreş sorumlularının önünüzde el pençe divan durmaması. O yüzden coştunuz böyle. Ilk haftalar da karışıklık olması normal hepimiz insanız.
Sonra düzene girecektir.

Ayrıca çocuk bu yüzü de çizilir, dizi de kanar. Sanki bizim yanımızda olmuyor.

Sizin gibi her veli çocuğunu beklemeye kalksa panayıra döner orası.

Ogretmenlerin işi veliyi memnun etmek degil cocuga gerekli kazanimlari davranis haline dönüşmesine rehberlik etmektir.
Cocuklar gözümüzün önünde düşüyor dizi kaniyor,kafasi kaniyor, kasi yariliyor vs. Bu ogretmenin ozensiz oldugu ankamina gelmiyor.
bende boyle düşünüyorum ama cocuklar savunmasızdır herhangi bir şiddet durumuyla karşılaşırsa korkup anlatamayabilir.eğer herhangi bir fiziksel durumda öğretmenine sorarım ve bence cevap vermeli aman velinin Sorusuyla uğraşamam diyemez

Ve bu yorumu yapanda bir öğretmen .... Bu söylediğiniz aynı"doktorlara söylenen benim vergimle burdasın "demek gibi bir şey oldu para verildi diye karşıdaki kisiyi köle sanmayalim

Her öğretmen bu tarz veliyle uğraşmak zorunda mı ? Sürekli bir şekilde taciz ediliyorlar.Cocuklar arasında bu tarz şeyler olabiliyor bu bazen gozumuzun onunde oluyor engellenemiyor

Haklısınız

Bir örnek de benden

Biraz önce sitenin bahçesinde annelerle oynayan çocuklarımız vardı

Okul öncesi öğretmeni hatta şu an müdür yardımcısı olan komşumuzun oğlu duvarın tepesinden yere uçtu burnu dahil her yeri yere sürttü

Dur demeye kalmadı düştü

Kadın kendi çocuğunu dahi sakınamadı okulda olsa Nasıl baktı mı diyeceğiz yüzü annesine dönüktü hem de ama düştü işte

Öğretmenler çocuğu her an koruyamayacağı gibi zorla görülen çizik de her şeyle olur plastik oyuncak bile çizer her çizginin çetelesini tutacaksanız Cidden işiniz zor

Ve bu yorumu yapanda bir öğretmen .... Bu söylediğiniz aynı"doktorlara söylenen benim vergimle burdasın "demek gibi bir şey oldu para verildi diye karşıdaki kisiyi köle sanmayalim

Her öğretmen bu tarz veliyle uğraşmak zorunda mı ? Sürekli bir şekilde taciz ediliyorlar.Cocuklar arasında bu tarz şeyler olabiliyor bu bazen gozumuzun onunde oluyor engellenemiyor
bende sizin gibilerle çok karşılaştım ben ne yaparsam odur kimse karışamaz.malesef öyle olmuyor emanet ediliyor kreşe dadi ya herneyse.aman bir çizik ne önemi var bunu bana soramaz tutumu yanlış bence.sizin dediğinize karşılık söyledim çocuğu okadar kıymetleyse evde otur bak demek ne kadar mantıklı.tabiki kıymetli...

tamam olabiliyor öğretmen de açıklar durumu veli öğrenciyi alırken durum izah edilir mutlaka.

Kurumun kuralları varsa sözleşöesine yaczacak sözel de söylicek.veli parka geleöez çocuğunu bekleyemez güvenlik dolayısıyla denilecek.ama drnilöedi her zaman gelin denildi müdürn odasındân kaöeradan görwbilirmişiz drnildi hepsi yalanmış
ya sizi kovan yok.
bakin ayni surecten gectik kızım ağlıyordu ilk 1 hafta benide sabahlari beklettiler. etrafta oluyordum, cocuk duzelince telefon acip suan iyi kahvaltiya gectik gidebilirsiniz diyordu ve gidiyordum.
mudure hanim 1 saat misal soylemis, öğretmen cocuk uyumlu diye size gidebilirsiniz artik demis bu kadar.. cocuk iyiyse durmaniz kadar sacma bir durum yok. bir başka veli kameradan izlerken rahatsiz oluyordur belki. 1 saat farzi misal soylemis dakika tutun diye değil.

Söz konusu insanın evladıysa konu sahibi dediklerinde haklı;daha temmuzda gördük azıcık boş bırakıldığında neler döndüğünü ,minicik çocuğun başına neler geldiğini...Daha dün bi kreşin önünden geçerken çocuklar feryat figan ağlıyorlardı,içim gitti.Diyecektim ki başka bir yere gönderin ama alternatif yok demişsiniz sanırım,bakıcı bulamaz mısınız??

Bi tarafi yara degil farkinda misiniz? Tirnak makasi verin tirnaklarini da keselim isterseniz? Gozaltindaki cizik icin okul muduru ne yapabilir? Aksam olmus evine gitmis herkes veli ariyor ve "ay cizik var" Cocuklar evin icinde kolunu bacagini kiriyor. Siz kendiniz icin o zaman "ben cok kotu bir anneyim. Cocuguma bakamiyorum" diyor musunuz? Para da vermeyin, cocugunuz da yaralanmasin. Koca koca insanlar kapris de cekmesin. Herkes mutlu olur.

Konu sahibine gore cevap vermedim sizin yazdıklarınıza karşılık söyledim.panduf veya başka eşyalar kaRisabiliyor bunu anlaYisla karşılarım ama çocuğumda yara çizik görürsem sorarım neden oldu diye
Yok alıntıladığınız ben değilim yanlış anladınız.

Yara bere çocuk elimizden tutarken de oluyor. Ufacık çizik için Müdürü aramam ben, en fazla öğretmene mesaj atarım oda şikayet amaçlı değil bilgi amaçlı.
Ama herşeye kulp bulduğunu düşündükleri için 6 günde telefonlara çıkmıyorlar.

Diğer velilerde aynı problemi yaşamıyorsa -büyük ihtimal- sıkıntı konu sahibinde, pireyi deve yapmasıyla ilgili.

Bi tarafi yara degil farkinda misiniz? Tirnak makasi verin tirnaklarini da keselim isterseniz? Gozaltindaki cizik icin okul muduru ne yapabilir? Aksam olmus evine gitmis herkes veli ariyor ve "ay cizik var" Cocuklar evin icinde kolunu bacagini kiriyor. Siz kendiniz icin o zaman "ben cok kotu bir anneyim. Cocuguma bakamiyorum" diyor musunuz? Para da vermeyin, cocugunuz da yaralanmasin. Koca koca insanlar kapris de cekmesin. Herkes mutlu olur.
haklısınız..
ciddi bir durum olsa herhangi bir yerinde sisme, morluk vs.. amenna tabiki aranir, sorulur.
'' birazcık cizik'' icin bu tantana. kapristen baska birsey degil.

Back
X