Kreş sorunum yeni başladı

Yorum yapan dwğerli arkadaşlarım yorumlarınız olumlu olumsuz hepinize tşk ederim.yaptığım gerçekten kaptis değil.sadece tabımadığım insanlar onlar beni nasıl tehdit olarak algılayıp on dakika parkta çocuğumun yanından sepetleniyorsam ben de tam olarak onlara güvenmiyorum belki dr iyi insanlardır ama bulamadığıeşyayı size verdik diyebiliyorlar.can sıkıcı

Bırakın çocuğu ,aracınızı servise bıraktınız diyelim;sağ kapısında çizik olmuş dürüstçe söyleyin kaç taneniz aman ne önemi var der çıkar gider oradan;mala mülke bile bu kadar kıymet verirken bu insanın evladına bu kadar özen göstermesi çok mu absürt?

haklısınız..
ciddi bir durum olsa herhangi bir yerinde sisme, morluk vs.. amenna tabiki aranir, sorulur.
'' birazcık cizik'' icin bu tantana. kapristen baska birsey degil.
Sadece daha çok dikkat etsinler istedim yemin ederim kapris değil

Bi tarafi yara degil farkinda misiniz? Tirnak makasi verin tirnaklarini da keselim isterseniz? Gozaltindaki cizik icin okul muduru ne yapabilir? Aksam olmus evine gitmis herkes veli ariyor ve "ay cizik var" Cocuklar evin icinde kolunu bacagini kiriyor. Siz kendiniz icin o zaman "ben cok kotu bir anneyim. Cocuguma bakamiyorum" diyor musunuz? Para da vermeyin, cocugunuz da yaralanmasin. Koca koca insanlar kapris de cekmesin. Herkes mutlu olur.
anlamak istemiyorsun ama tekrar edeceğim herhangi bir çizik ,kırık,çıkık,morarma neyse bunun tarzı bisey olursa veliye izah edilir.tırnak makası faln çok komik bir örnek olmuş yemek yemesine falan yardım edilmiyor mu veya tuvalete gidilmesi kalemini açması ...insan sevdiği isi yapmalı yoksa nereyi tutturursam orayı okuyumla olmuyo bu is...

Bırakın çocuğu ,aracınızı servise bıraktınız diyelim;sağ kapısında çizik olmuş dürüstçe söyleyin kaç taneniz aman ne önemi var der çıkar gider oradan;mala mülke bile bu kadar kıymet verirken bu insanın evladına bu kadar özen göstermesi çok mu absürt?
Kapris yapmıyorum arkadaşımiçim acıdı daha çok dikkat etsinler canıma istedim

Kapris değil yeminexiyorum.araban çizilince üzülüyorsunda bu evlât can bu

Yok alıntıladığınız ben değilim yanlış anladınız.

Yara bere çocuk elimizden tutarken de oluyor. Ufacık çizik için Müdürü aramam ben, en fazla öğretmene mesaj atarım oda şikayet amaçlı değil bilgi amaçlı.
Ama herşeye kulp bulduğunu düşündükleri için 6 günde telefonlara çıkmıyorlar.

Diğer velilerde aynı problemi yaşamıyorsa -büyük ihtimal- sıkıntı konu sahibinde, pireyi deve yapmasıyla ilgili.
evet benimde anlatmak istediğim bilgi verilmeli kesinlikle.

anlamak istemiyorsun ama tekrar edeceğim herhangi bir çizik ,kırık,çıkık,morarma neyse bunun tarzı bisey olursa veliye izah edilir.tırnak makası faln çok komik bir örnek olmuş yemek yemesine falan yardım edilmiyor mu veya tuvalete gidilmesi kalemini açması ...insan sevdiği isi yapmalı yoksa nereyi tutturursam orayı okuyumla olmuyo bu is...
Cocuk yemek yemeyi hala ogrenemediyse tabi ki yardim ediyoruz. Ellerinden tutup kagitlarini kestiriyoruz, prittlerini surduruyoruz. Bunlar motor becerilerine giriyor cunku. Sizin zannettiginizin aksine orda tsort, panduf konusulmuyor. Egitim veriliyor, becerileri gelistiriliyor. Bakici arayan varsa verir parasini eve getirtir. 40 tane cocuk icinde herkeisn tirnaklarini mi kontrol edelim? Bir yerinde morarma, kizariklik varsa sismemesi ve morarmasi icin once ilaci surulur, ardindan veli aranir, isterse gelir cocugunu alir ve doktra goturur. Yuzundeki o ufak cizigin farkina hicbir ogretmen varamaz.

Benim zoruma giden de bu zihniyete sahip veliler iste. Sizin hizmetinizde olan koleler degildir ogretmenler. Cocuklarinizin altyapisini olusturmaya calisan, saygiyi hakeden bireyleriz. Canimizi tirnagimiza takiyoruz birisinin ayagi haliya takilmasin, tvalete gidince basina bir sey gelmesin diye. Bu minnetsizligin karsisinda insan cileden cikiyor.

Kapris değil yeminexiyorum.araban çizilince üzülüyorsunda bu evlât can bu
Maalesef oyle olmuYor iste siz bu sekilde inanilmaz itici oLuyorsunuz ve belkide ogretmen gosterecegi ilgiyi bile gosteremiyor.yahu.ogretmeniz biz robot degil bizlerinde duygulari hisleri var.bircok kisi sevmeyecegin meslegi Yapma vs demis valla kusura bakmasin kac kisi turkiye sarTlarinda gule oynaya gittigi bir meslege sahip.gecen yil 3 yas grubunda ogretmendim yavrularimin gozlerine bakmaya doyamiyordum ama sizin gibi veliler canimizdan bezdiriyor ve maalesef cocuklarinizada eksi olarak yansiyor bu durum.

Bu ne ya, fanusta yetiştirin madem çocuğunuzu.
Diğer konunuzu da okuyup yorum yapmak istememiştim. Her ağlayan alışamayan çocuğun annesi kreş-okul önüne çadır kursun o zaman. Ben 1-2 gün (1. sınıf için konuşuyorum) sınıf dışında müsaade ediyorum, sonra alışmadı derseniz çocuğunuzu alıp gidebilirsiniz diyorum. Dİğer çocukların suçu ne, bizim annemiz neden gelmiyor derlerse ne cevap vereceksiniz? Ayrıca anne sürekli çocuğun görebileceği yerde olursa zaten alışmaz veya normalden fazla vakit alır.
Çizik konusunda nasıl bir yara var bilemem ama ben ciddi bir şey değilse nasıl müdürü arayabilirsiniz? İyi azarlanmamışsınız, arkadaşınız gibi her minik olayda müdür aranmaz. Öğretmen de ufak bir çizikse aranmamalı.

Çok fazla takintili degil misinizz?
Yani biz evde bir cocugumuz varken dusuyor kalkiyot gayet normal ki orda 1 ogretmem en az 10 ogrenci vardir.
Kendi gosteremediginiz ustun prrformansi baskalarindan beklemeyin bence. Yani 6 gunde muduru kac kez aramissaniz bikyirmayi basarmissiniz.

bende boyle düşünüyorum ama cocuklar savunmasızdır herhangi bir şiddet durumuyla karşılaşırsa korkup anlatamayabilir.eğer herhangi bir fiziksel durumda öğretmenine sorarım ve bence cevap vermeli aman velinin Sorusuyla uğraşamam diyemez
O kucuk cizigin nasil oldugunu ogretmen gormemis olabilir ve hatta cizigi bile fark etmemis olabilir. Cidden bu o kadar kolay degil.
Ilkokul ogretmeniyim ve evet kres ve anasinifi ogret işi cok daha zor. Kastı bir durum yoksa anlayış lutfen.
Orn kuzenim kizi yanimizda koltuktan atladı ve kolunu kirdi. 5 yasinda ustelik. Bi anda oldu. Demem o ki bazi veliler cocuga bir sey olsada ogrt ustune atlasam diye bekliyor.

O kucuk cizigin nasil oldugunu ogretmen gormemis olabilir ve hatta cizigi bile fark etmemis olabilir. Cidden bu o kadar kolay degil.
Ilkokul ogretmeniyim ve evet kres ve anasinifi ogret işi cok daha zor. Kastı bir durum yoksa anlayış lutfen.
Orn kuzenim kizi yanimizda koltuktan atladı ve kolunu kirdi. 5 yasinda ustelik. Bi anda oldu. Demem o ki bazi veliler cocuga bir sey olsada ogrt ustune atlasam diye bekliyor.
gecen yil sinifta serbest zaman etkinliginde cocuklar oyuncaklarla oynarken bir ogrencim Oyuncaga takildi dustu basini vurdu panik oldum hemen taksi cagirip dra goturdum.taksi soforude baska bir ogrencimin velisi adam o kadar laf ettiki nu olay benim kizimin basina gelse yakardim heoinizi tv ye bile cikardim nasil atip tutuyor, aksine yaralanan cocugun aileside o kadar anlayisli karsiladiki.. ertesi gun taksici adamin kizi geldi 2 kolu birden kirilmis ve yuzu yanmis sok oldUm cocuk evde oynarken sobanin yanina cok kotu dusmus kollari kirilmis yuzuNude sobaya degirmis.hocam evde durduramadik illa sizi gorecekmis yarim saat dursunda geri Goturecez dediler icimden cok sey saydimda iste ..

Cocuk yemek yemeyi hala ogrenemediyse tabi ki yardim ediyoruz. Ellerinden tutup kagitlarini kestiriyoruz, prittlerini surduruyoruz. Bunlar motor becerilerine giriyor cunku. Sizin zannettiginizin aksine orda tsort, panduf konusulmuyor. Egitim veriliyor, becerileri gelistiriliyor. Bakici arayan varsa verir parasini eve getirtir. 40 tane cocuk icinde herkeisn tirnaklarini mi kontrol edelim? Bir yerinde morarma, kizariklik varsa sismemesi ve morarmasi icin once ilaci surulur, ardindan veli aranir, isterse gelir cocugunu alir ve doktra goturur. Yuzundeki o ufak cizigin farkina hicbir ogretmen varamaz.

Benim zoruma giden de bu zihniyete sahip veliler iste. Sizin hizmetinizde olan koleler degildir ogretmenler. Cocuklarinizin altyapisini olusturmaya calisan, saygiyi hakeden bireyleriz. Canimizi tirnagimiza takiyoruz birisinin ayagi haliya takilmasin, tvalete gidince basina bir sey gelmesin diye. Bu minnetsizligin karsisinda insan cileden cikiyor.
bu
bazı veliler! ve bazı öğretmenler! yüzünden çocuğumuzla ilgili soru soramıyoruz.öğretmenlerde çok fazla savunma mekanizması geliştiriyor.

bende burdaki cevaplardan tam tersini algıladım.veli bisey desede ağzının paYini versem diyen öğretmenler var.

bu

bazı veliler! ve bazı öğretmenler! yüzünden çocuğumuzla ilgili soru soramıyoruz.öğretmenlerde çok fazla savunma mekanizması geliştiriyor.
Soru sorabilirsiniz. Siz sormadan zaten bir sey olursa bilgilendirme muhakkak yapilir.

Cocuklarla biz ailelerinden daha cok vakit geciriyoruz. Bizim cocuklarimiz gibi oluyor onlar. Hakkini verebiliyor muyuz meslegimizin, bilemeyiz. Ama eminim ki herkes elinden geleni yapiyor. Siz kalkipta "herkes okumasin bunu, neresi tutarsa diye gitmesin, sevenler yapsin" derseniz, mekanizmamiz elbette calisir.

bu

Soru sorulsun. Suclama yapilmasin diyorum ben. Benim cocugum bilir benim cocugum dogru söyler yanlis anlatmaz vs savunmalarini degil. Ogretmene sorulmasi ama guvenle sorulmasi gerekli.

Back
X