• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kreş vakasi

Yani koşarken düştü değilki. Çocuğun burnu 5 dk kanamış. Yüzünden darbe almış. Bilemedim. Ben herhalde 3. Dk da bunun burun kanaması durmuyor diye hastaneye koşardım

Çocuk bunlar düşe kalka büyır diye boşa dememişler her çocuğu her an takip etmek sanmıyorum ki olsun o_O

Çocuk bunlar düşe kalka büyır diye boşa dememişler her çocuğu her an takip etmek sanmıyorum ki olsun o_O
Tabii ki ama çocuk başından darbe almış dudağı patlamış burnu 5 dk boyunca kanarken ne yapmışlar izlemişler mi merak ettim doğrusu. Haber vermeleri gerekirdi durumun ciddi olup olmadığına doktor karar verir.

Oğlum iki yıl ozel krese yolladıktan sonra bu yıl devlet anaokuluna verdim.İki ay önce spor kulübünde arkadaşı bacağını tırnağı ile çizmiş.İki tane 3-4 cm belli belirsiz çizgi vardı.Öğretmeni bu olayı müdüre anlatmış.Müdür de beni aradı oğlum eve gelince.Olay bu şekilde olmuş diye.Müdür beyin hassaslığı memnun oldum tabi.
Özelde ise bir kere kafasında şişlikle geldi ben aradım sordum.Herkes aynı hassasiyette olmuyor ama olmalı İhmalkarlık var bence.Kaza kacınılmaz olabilir.Aile mutlaka bilgilendirilmeli kapının neresine çarptı, ne kadar kanadı vs vs.
Ben ortaokulda öğretmenim, inanın çoğu zaman böyle durumlarda aileye bilgilendirme yapıyoruz.

Kazalar olabilir elbette çocukların bulunduğu her yerde olduğu gibi. Bende anaokulundayken bir arkadaşım itmişti gözümün kenarı sıranın sivri yerine girmişti ve dakikalarca kanamıştı. Öğretmenim hemen lavaboya götürüp yıkamış sonra kan durunca yarabandı yapıştırıp eve götürüp anneme durumu anlatmıştı. Ortaokuldayken de erkekler futbol oynarken top yüzüme gelmişti ve kafam demir kapıya çarpmıştı hemen aileme haber verdiler babam hastaneye götürdü beni. Çok büyük ihmalkarlık var, hemen annesine haber vermeli ve çocuk hastaneye vs götürülmeliydi kafanın şişmesinden bahsediyorsunuz çocuğun beynine bir şey olmadığı ne malum allah korusun?

arayıp haber vermelilerdi.. kaza bu olabilir de
öğretmenin bişey yok diyip geçiştirmesi olmamış

eger dis kapiysa cok buyuk ihmal war demektir. egee sinif kapisi gibi icerdeki bi kapi ve ornegin baska arki sebep olduysa kaza. her iki durumda da derhal hbr werilmesi gerek. cocuklarimizi emanet ediyoruz diye bizim adimiza karar verme haklari da nerden var?

Kazalar olabilir elbet ama bu geçiştirilecek bir şey değil.Alelade bir öğretmen bir şey olmadığına karar veremez. biz kafasına pencere çarptı diye tomografi çektirdik bir ortaokul öğrencisine. Yani kafaya alınan darbeler önemlidir. Kapının hangi kapı olduğu, cam kırılığ kırılmadığı zart zurt önemli değil. Bu çocuk kafaya darbe almış. Burnu da kanamış üstelik.
Küçücük çocuğu bir şey yok diyerek aileden habersiz kreşte tutmak bana göre suç. Benim çocuğuma yapsalar orayı dağıtırım. Çocuğu gözümden sakınıyorum, ne zorluklarla büyüyorlar.

Okul da çocukların başına gelen yaralanmalı kazlarda öğretmen ilk tedaviyi yapar durumu inceler Veli yi arayıp durumu anlatır
Ben hemen arıyorum mesela çocuğunuzun burnu kanadı ya da düştü hafif bi kızarıklık var bence merak edilecek bir durum yok ama gelip almak isterseniz haberiniz olsun diye
Bir keresinde Veli yi yine paniklemesin durumu ciddi değil ama illa sizi istiyor demiştim. Çocuk halıya takılıp düşmüş ve yüzünün yarısı halı tanığı olmuştu. Veli gelince beni baya bir payladı bu durum mu ciddi değil diye. Halbuki ciddi olduğunu biliyordum ama kadın panikle gelmesin demiştim.
Yaniiii her durumda çocuğun ailesi aranmalı ve net bi şekilde olay anlatılmalı

haber vermelilerdi. önemli olup olmadığına öğretmen karar veremez. ben olsam art niyet arardım. kamera vs var mı?

Merhaba hanımlar. Konuyu ablamin oğlu için açıyorum. Bugün kreste kapıdan cikan birinin arkasından koşarken kapı yegenimin suratına çarpmis kafası ve dudakları sis olarak eve gelmiş akşam.öğretmenini aramislar hemen. fakat öğretmeni ablama önemli bişey olmadığını burnunun 5 dk kadar kanadigini panik yapmaması için aramadiklarını söylemiş. Sorumuz şu sizce bu ihmal mi kresten almalı mi siz olsanız ne yapardınız?

benim oğlum da kreşe gidiyor ve çocuklar kolaycacık açamasın diye o kapılar cidden ağır oluyor. kafa ve dudakları şişirecek cinste bir çarpma ise veliye kesinlikle haber verilmeli ve o sürede bir doktora yönlendirilmeliydi. kesinlikle kreşteki öğretmenin ve yönetimin çok büyük hatası var. özel kreş az para da değildir. ben olsam hemen almasam da yönetime ciddi bir gözdağı verir, eğer çocuk kreşinden ve aile de eğitiminden memnunsa biraz gözlemler baktım sorumsuzluklar devam o zaman derhal değiştirirdim.

Merhaba hanımlar. Konuyu ablamin oğlu için açıyorum. Bugün kreste kapıdan cikan birinin arkasından koşarken kapı yegenimin suratına çarpmis kafası ve dudakları sis olarak eve gelmiş akşam.öğretmenini aramislar hemen. fakat öğretmeni ablama önemli bişey olmadığını burnunun 5 dk kadar kanadigini panik yapmaması için aramadiklarını söylemiş. Sorumuz şu sizce bu ihmal mi kresten almalı mi siz olsanız ne yapardınız?
Yani kazalar her an olabilir de haber vermemeleri çok yanlış olmuş. Sanki önemsenmemiş gibi.Hatalılar..

Benim kızım kreşte düşmüştü beni hemen aradılar. Okula gittiğimde düşme videosunu hemen gösterdiler. Ben gidene kadarda gayet iyi ilgilenmişlerdi, ilkyardımını yapmışlardı. Çocuktur elbet düşer, çarpar. Ama haber vermemeleri, birşey olmaz demeleri çok sinir bozucu. Böyle bir durumda kreşten genel olarak memnunsanız bir kalaylayıp devam edin, beklentilerinizi tekrar anlatın yönetime. Başka sıkıntılarda varsa alın çocuğu.

Kazalar olabilir tabi ki ama kesinlikle veli aranmalıydı.

Kafasını vurmuş sonuçta bir doktora gitmesinde zarar yoktu . Herşey olabilir.

Back
X