KREŞ VE İSTANBULDA GEÇİNME NASIL OLUCAK YARDIMCI OLUN

Benzer durumda yaşıyorum şuan. 1100 tl kira ödüyoruz. 16 aylık bebeğim var. İşim çok iyiydi. Fakay anne kv falan yok. Ben hamileliğimin sonunda çıktım işten. Üç yaşından önce kreşe vermeyi düşünmüyorum. Açıkçası böyle bebeğimin daha iyi yetiştiğini düşünüyorum. Eşinizle konuşun ona göre kara verin. Ama kreş için çok erken. Kolaylıklar dilerim.

kreş fiyatları çok da ucuz değil

Bursa da devlet anaokuluna gidiyor komşu çocukları 700 liraya maloluyor

tüm gün olunca ekstra ücret ve servisle

tabii seninki daha bebek bu nedenle devlet anaokulu da almıyor

annene 500 veriyorsan ve sizinle yiyip içip kaldığına göre yaklaşık 750 gibi bir masraf oluyor

oturduğunuz semt nasıl bir yer

komşu teyze vs bulma ihtimali var mı bebeğe bakacak

zira iş saatleri istanbul gibi bir şehirde iyi

kreş zor olabilir ama yakında oturan bir bakıcı ile bir süre idare edilebilir anneannesi ile eş özelliklerde bir bakıcı yani öyle eğitimli bakıcı bulunmaz o paralara belki ama komşu teyzelerden birileri olabilir

arkadaşımın çocuklarına onun sitede komşusu bakmıştı

kadın daha önce çocuk bakmamış ama kendi çocukları vardı bu süreçte kızı nişanlanmıştı

kadın arkadaşa çocuk baktı kızı da ev işlerini yaptı böylelikle kıza çeyiz parası çıkardılar

arkadaşımın komşusu 500 e ikiz bakarken benim bakıcım 900 alıyordu o zamanki asgari ücretten fazla alıyordu

kreş fiyatları çok da ucuz değil

Bursa da devlet anaokuluna gidiyor komşu çocukları 700 liraya maloluyor

tüm gün olunca ekstra ücret ve servisle

tabii seninki daha bebek bu nedenle devlet anaokulu da almıyor

annene 500 veriyorsan ve sizinle yiyip içip kaldığına göre yaklaşık 750 gibi bir masraf oluyor

oturduğunuz semt nasıl bir yer

komşu teyze vs bulma ihtimali var mı bebeğe bakacak

zira iş saatleri istanbul gibi bir şehirde iyi

kreş zor olabilir ama yakında oturan bir bakıcı ile bir süre idare edilebilir anneannesi ile eş özelliklerde bir bakıcı yani öyle eğitimli bakıcı bulunmaz o paralara belki ama komşu teyzelerden birileri olabilir

arkadaşımın çocuklarına onun sitede komşusu bakmıştı

kadın daha önce çocuk bakmamış ama kendi çocukları vardı bu süreçte kızı nişanlanmıştı

kadın arkadaşa çocuk baktı kızı da ev işlerini yaptı böylelikle kıza çeyiz parası çıkardılar

arkadaşımın komşusu 500 e ikiz bakarken benim bakıcım 900 alıyordu o zamanki asgari ücretten fazla alıyordu
annem gelmeden önce araştırdım ve komşular 900tl istediler benim evime getir dediler ben de onu kabul etmedim

Benzer durumda yaşıyorum şuan. 1100 tl kira ödüyoruz. 16 aylık bebeğim var. İşim çok iyiydi. Fakay anne kv falan yok. Ben hamileliğimin sonunda çıktım işten. Üç yaşından önce kreşe vermeyi düşünmüyorum. Açıkçası böyle bebeğimin daha iyi yetiştiğini düşünüyorum. Eşinizle konuşun ona göre kara verin. Ama kreş için çok erken. Kolaylıklar dilerim.
eşimle konuştum sen bilirsin diyor Allah hepimizin yardımcısı olsun

Canım sadece kreş degıl ki bunun servısı var bılmem ne. Benım bebegım küçük daha bılmıyorum kreşler kaç para ama bu saatlerde sanırım sende alamazsın servıs getırıp götürecek. Daha ucuza acaba evde bı tanıdık abla bısey bulsan onların ücreti nedir ki bilenler yazsın. Ama 1000 tl yse otur evınde kendın bak çocuğa çünkü sana kalacak para 400 tl bunun ıcın çalışmana değmez

Bir de kayınvalıden falan var mı o bakmaz mı

Annenize de yazık ama kadını Mayıstan beri oyalıyorsunuz resmen. Kadın mayıstan beri artık bakmak istemediğini söylüyor. Bir çözüm bulmuyorsunuz. Kalkıp evine dönmek yerine siz çözüm bulun diye beklemeye devam ediyor. Üstüne adı hem para alıyor hem beni bunaltıyor oluyor. 500 tlye gündüzlü bakıcı bile bulamazsınız siz de biliyorsunuz zaten, şuan verdiğiniz emeğinin karşılığı değil cep harçlığı. Artık ev bütçesinden bir -500 daha azalmasına razı olun. Bakıcı ya da kreş ayarlayın çocuğunuza.

o paraya kreş mi kalmış bacım ben kamu kurumundayım buranın kreşi bile 3+ yas alıyor ve ucretı 500 tl..
özellerde fiyatlar minimum 750 ortalama 1100-1200 den başlıyor..
selam ben yazdırdım 100 tl ye 2 ay gitti ama alışamadı ve sık hastalandı diye cıkarmak durumunda kaldık.

Annenize de yazık ama kadını Mayıstan beri oyalıyorsunuz resmen. Kadın mayıstan beri artık bakmak istemediğini söylüyor. Bir çözüm bulmuyorsunuz. Kalkıp evine dönmek yerine siz çözüm bulun diye beklemeye devam ediyor. Üstüne adı hem para alıyor hem beni bunaltıyor oluyor. 500 tlye gündüzlü bakıcı bile bulamazsınız siz de biliyorsunuz zaten, şuan verdiğiniz emeğinin karşılığı değil cep harçlığı. Artık ev bütçesinden bir -500 daha azalmasına razı olun. Bakıcı ya da kreş ayarlayın çocuğunuza.
çözüm bulamıyorum ben de isterim bulmayı ama olmuyor bir türlü tek çare çıkmak kalıyor

Kres icin kucuk. Isten ayrilsan 1 sene duruma gore 2 sene idare edemezmisiniz? Ben dogum izninden sonra istifa ettim suan bebegim 10aylik. 5 yasindaki kizim da kreste. Nerede ikamet ediyorsunuz bilmiyorum ama krese yol ucretiyle beraber 1000tl veriyoruz.Sizin durum icin hem yas hem elde kalacak para itibariyle kres mantiksiz

Ben işten ayrılmayın ve krese verin derim. Bugün için düşündüğümüzde evet geriye pek bir para kalmıyor ama sigortanız yatıyor hem bir iki sene idare ederseniz anaokulu yaşı gelir gelmez Anaokuluna yollarsiniz kreş sonsuza kadar sürmeyecek sonuçta.

yardım eder her Babaanne Ve Anneanne ama devamlı bakmalarını beklemeneiz sacma.. cocuk sizin cocugunuz. İllerde 2 olunca ne yapcan?

Işten çıkmayın kreşe verin alışıp alismayacagini gözlemleyin alışırsa devam edin bu sene böyle gider sıkarsınız ama bir müddet sonra devlet anaokulu var teşvik var hem maaşınız da yükselir size daha çok kalir

denemeden bilemezsiniz,
çevrenizde düzgün, güvenilir kreşler varsa görüşün, yine bakıcı alternatifleri varsa onları da değerlendirin,
baktınız olmuyor işten ayrılmaktan başka alternatifiniz kalmaz zaten.

bence kreşleri bir soruşturun,
içinize sinen bir yerle anlaşmaya çalışın.

ben olsam bu kadar çalışmışken işten ayrılmazdım, hani ilk anneniz geleceği aman işten ayrılsanız olurmuş da, çok kreş yaşına gelmiş neredeyse.

denemeden bilemezsiniz,
çevrenizde düzgün, güvenilir kreşler varsa görüşün, yine bakıcı alternatifleri varsa onları da değerlendirin,
baktınız olmuyor işten ayrılmaktan başka alternatifiniz kalmaz zaten.
1 hafta kreşi denersem aylık ücret alırlar mı acaba

Ben işten ayrılmayın ve krese verin derim. Bugün için düşündüğümüzde evet geriye pek bir para kalmıyor ama sigortanız yatıyor hem bir iki sene idare ederseniz anaokulu yaşı gelir gelmez Anaokuluna yollarsiniz kreş sonsuza kadar sürmeyecek sonuçta.
bende çok istiyorum çalışmayı

Back
X