Benimde kardeşim doğdu annem beni kreşe yazdırdı bende hiç yemek yiyen bir çocuk değildim 4 yaşındaydım . Sabah babam bırakıyordu öğleden sonra alıyordu iş yerine götürürdü akşama kadar da odada tek başına duruyordum sonra akşam eve gidiyorduk . Kreşte hiç yemek yemiyordumKreş yemekleri konusunu görünce çocukluk travmalarım canlandı gözümde..
5 yaşında kreşe gidiyordum ve yeşil mercimek yemeğini çok sık yapıyorlardı zorla yediriyorlardı yıllarca yesil mercimek fobim oldu..yakın zamana kadar da yiyemedim 30 yaşındayım hala unutmadım canlandı gözümde çocukluk ne kadar önemliymiş meğer…
Kreşi beğenmedim alternatif arayın derim.Liste asla yok hic oyle bir seyden bahsetmediler. Bir tanidigim gonderiyor daha uzun suredir her seferinde gondereceklerini soyleyip gondermiyorlarmis. Ben bugun sordum yok biz normalde cikariyoruz da hastalik salgin var diye sebze yesinler dedik diye soyledi. Bana pek inandirici gelmedicunku tanidigimiz kisi de menu zayif hep dedi.
Evet mesela bulgur sağlıksız değil kiYanında bence de kesinlikle bulgur/pirinç ve yoğurt olmalıydı.
Liste paylaşmaması çok saçma benim kızımda kreşe gidiyor her ay liste gönderiyorlar hatta bazen yemeklerde değişiklik oluyor onu da Watsap tan yazıp gönderiyorlarAyri koyulamaz ki orda butun cocuklar yemek yerken ben cocuga farkli bir yemek mi yedirticem. Yemek menusunu de paylasmiyorlar. Ben sorunca soylediler. Yani isci degil tabi de diyete de degik cocuklar belki yogurt olsa dedginiz gibi bi nebze icim rahat olurdu ama sadece corba fasulye. Ben ac kalmasini istemiyorum cocugumun
Corba karbonhidrat grubu zaten. Menu gayet yeterliymis aslinda hatta yogurt da olsa super dengeli olurmus.Çocugum krese basladi daha oryantasyon surecindeyiz bugun ogle yemeginde cikan yemek corba taze fasulye. Benim cocugum yemedigi icin ac kaldi. Ogle yemeginde 2 cesit yemek ve hic karbonhidratli bir besin olmamasi normal mi sizce ?cok icime de sinmedi kres mecburen basladik. Ben sormasam hic bir sey soylenmiyor. Vasat bir yer evime yakin diye sectim. Cok ucuz da degil verdikleri hizmeye gore. Sizden fikir almak istiyorum cocuklari krese gidenler yemek menuleri fiyatlar hakkinda beni bilgilendirirse sevinirim.
Çok doyurucu bir menü olmuş, ev yemeği tadında ve sağlıklı.Kızımın dünkü menüsüne baktım.çorba,tas kebabı,pilav ve salata var.
Bugün de çorba etli fasulye,bulgur ve ayran varmış.
Benimki ortaokul ama kreş,ilkokul,ortaokul aynı binada yemekler aynı yani.
Böyle bakınca az geldi ama kendim düşününce iyi.
Evde olsam mesela öğle için bana yeterli gelirdi bu yemek.( bana derken küçük çocuğum olsa)
İşte sıkıntı sevmediği yemek olunca çıkıyor.
Ama zamanla arkadaşlarından görerek yemeye başlayabilir.
İçinize sinmedi ise çocuğunuz iyice alışmadan değiştirin kreşi derim
Cocuguma ekmek var miydi diye sordum yok dedi. Ogretmen bana elma verdim yemek istemedi dedi benim cocugum elma canavari sordum evde elma verdi mi sana diye hayir dedi. Benimki belki unutmustur diye komsumun kizina da sordurdum elma yoktu dedi. Artik is yalana da donmeye basladi sanki. Emin degilim. Menu fln yok karambole cocuklar ne cikiyirsa onu yiyor.Karbonhidratı ekmekle alabileceğini düşünmüş olabilirler.
Çocuk fasulye yemezse çorba içebilir.
Yoğurt olsa hiç fena olmazdı ama.
İlk gün böyle olur ama alışacak işte dışarıdaki yemeklere de.
Anaokullarının çocuklara katkılarından biride yemek alışkanlıklarının düzenlenmesi.
Aylık menü en azından haftalık menülerinin olması gerekir, isteyin.
Cocuguma ekmek var miydi diye sordum yok dedi. Ogretmen bana elma verdim yemek istemedi dedi benim cocugum elma canavari sordum evde elma verdi mi sana diye hayir dedi. Benimki belki unutmustur diye komsumun kizina da sordurdum elma yoktu dedi. Artik is yalana da donmeye basladi sanki. Emin degilim. Menu fln yok karambole cocuklar ne cikiyirsa onu yiyor.
ben seni hakli buldum ne alakaymis bu taze fasulye corba.. yanina pilav olabilirdiÇocugum krese basladi daha oryantasyon surecindeyiz bugun ogle yemeginde cikan yemek corba taze fasulye. Benim cocugum yemedigi icin ac kaldi. Ogle yemeginde 2 cesit yemek ve hic karbonhidratli bir besin olmamasi normal mi sizce ?cok icime de sinmedi kres mecburen basladik. Ben sormasam hic bir sey soylenmiyor. Vasat bir yer evime yakin diye sectim. Cok ucuz da degil verdikleri hizmeye gore. Sizden fikir almak istiyorum cocuklari krese gidenler yemek menuleri fiyatlar hakkinda beni bilgilendirirse sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?