• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kreş

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Bende kendi deneyimlerimi paylaşayım.
300 ün üzerinde anaokulu varmış yaşadığım semtte ve ben netten iyi yorumları olan yerleri listeleyip gezmiştim o dönem.
Bir okul vardı mesela çok met edilen ama okulda tek öğretmen 20 çocuk,yeterli masa sandalye dahi yoktu. Çocukların bir kısmı yerde,bir kısmı masada,ellerinde paylaşamadıkları kırık dökük oyuncaklar. Tuvalete merdiven inip gidiyorlardı mesela ama eşlik edecek kimse yok. Öğretmen onca çocuğu bırakıp nasıl gidiyor dedim,mutfakta yemek yapan aynı zamanda,okulun temizliği ile ilgilenen kadının yardımcı olduğunu söylediler ki bu işleri yapan tek bir kadın,hangi birine yetsin ki.
Tek avantaji diğer okullardan ucuzdu.
O kadar övülecek bir durumu asla yoktu hatta kötü bir okuldu.
Bir başka övülen,önerilen okula gittim. Okulu dahi gezdirmediler. Veli kapıdan giremez dediler. Bunu söyleyen kadına çocuğunuz var mı dedim,yok ama hepsi benim çocuklarım cevabını verdi. Duvarda süsler vardı mum şeklinde "aa ne güzel taşırmadan boyamıslar benim kızım pek iyi değil "diye laf açtım,kadın döndü dedi ki tabiki taşırdılar biz güzelce kestik. Aileler düzgün etkinlik istiyor vs diye.
Buradan koşarak uzaklaştım zaten.
Bir başka nispetende pahali okula gittim,yine sohbet açtım ve dedim bir günü nasıl geçiriyor. Bizde 3 yaş yok,abileriyle ablalarıyla oynar dedi. Sormasam demeyecek bunu,sınıf acmayada niyeti yok. Ama kayit yapalım kafasında. Ki bu insanlar kendilerini,eğitimlerini öve öve bitiremiyordu.
Listeniz güzel. Ama oturup konuşur gibi sorun çaktırmadan. Öyle ipuçları alacaksınız,öyle şeyler görüp duyacaksınız ki oluru olmayan şeyler.
Ben kızımın okulunu seçerken.
Birden fazla öğretmen olması ilk tercihimdi zira o yaşlarda ne sınıftakiler yanlız kalmalı nede tuvalete giden çocuk. Üst baş değiştirilmesi zaten ütopya,hangi birini değiştirsin.
Okulu gezerken yeterli masa sandalye,materyal olması önemliydi. Ve temiz kırık dökük olmaması.
Yemek listesi tatmin edici olmalıydı.
Milli eğitime bağlı olmalıydı.
Veli kapıdan giremez demediler. Buda önemliydi. Tabiki sınıfın ortasında oturacak değilim ama alısana kadar ayri bir yerde vakit geçirmek önemliydi.
Okulu gezerken cocuklar düzen içerisinde duruyorlar mi,o düzen saglanabilmiş mi vb şeylere baktım.
Güzel güzel etkinlik yapıyorlardı. Kakafoni yoktu.
Hakkınızda hayırlısı olsun,umarım iyi bir yer bulursunuz

Merhaba
Oğluma kreş bakacagım. Kafamda bazı sorular var ancak mesela keşke başlatmadan öğrenseydim dediğiniz şeyler olabilir. Tecrübeli anneler, nelere özellikle dikkat etmemi önerirsiniz?
Kasım 2014 doğumlu

Soru seti hazırladım kabaca
Kreş adı
Kreş çalışma saatleri
Kreş ücreti
Kreş yöneticisinin eğitimi
Öğretmen eğitimi
Kreşin ideolojisi/viZyonu
Öğretmen başına çocuk sayısı
Benımsedıklerı eğitim metodları
Beslenme duzenı
Beslenme içeriği
Uyku düzeni
Tuvalet eğitimi
Alternatif aktiviteler
Kreş veli ilişkileri
Kreş geri bildirimleri
Kreş hijyeni
Kreş güvenliği
Kreş ısınması
Kreşe gidemediği günlerde telafi
Merdiven olup olmadığı
Etkinlik alanları
Bahçe

Hayirlisi olsun oncelikle yas gruplarida onemli kac sinif oldugu ve yas gruplarina gore olup olmadigina onem gostermelisiniz. 3 yil kres öğretmenliği yaptim. Bircok sey donuyor iceride hemen hemen bir cok kurumda. Sizin cocugunuz ile iyi iletisimde olmaniz gerek. Kendini iyi ifade edebilen bir cocuktur dilerim. Hergun sormalisiniz bugun ne yaptiniz gununuz nasil geciyor egleniyor musun yemekte ne vardi hangi oyunlari oynadiniz birseyi yapamadigin takdirde ogretmenin yardimci oldumu gibi..

Yoksa her gittiginz kurum sizin sorulariniza olumlu cevaplar verecektir.

Servislerle ilgili çok olay oldu bu sene biliyorsunuz. Servisi iyi araştırın

Evet bir de kreşdeki tüm çocuklar e-okuldan kayıtlı oluyormuş. Mesela o İzmirde ki olayda rahmetli yavruyu yaşı küçük olduğu için kayıt etmemişler. Yani çocuk 3 yaşından küçükmüş ve kreş 3 yaş altı çocuklara uygun değilmiş bu sebeple çocuğu gerçekte MEB sistemine kaydetmemisler.

Bu arada şimdi aklıma geldi

Biz okul gezerken bir sınıfa girdik

Su içme saati dediler tüm çocuklar oturup su içiyor

Suyun da saati mi olur deyip kaçmıştım valla

Oğlumu tek şarkı söylediklerini duyduğum okula kaydettirdim zira 2 yaş alan okul azdı eve uzaktı ama hem mevcut az hem eğlenceli idi

Hayirlisi olsun oncelikle yas gruplarida onemli kac sinif oldugu ve yas gruplarina gore olup olmadigina onem gostermelisiniz. 3 yil kres öğretmenliği yaptim. Bircok sey donuyor iceride hemen hemen bir cok kurumda. Sizin cocugunuz ile iyi iletisimde olmaniz gerek. Kendini iyi ifade edebilen bir cocuktur dilerim. Hergun sormalisiniz bugun ne yaptiniz gununuz nasil geciyor egleniyor musun yemekte ne vardi hangi oyunlari oynadiniz birseyi yapamadigin takdirde ogretmenin yardimci oldumu gibi..

Yoksa her gittiginz kurum sizin sorulariniza olumlu cevaplar verecektir.
Cok tesekkur ederım
Pekı sınıf kategorilerı nasıl olursa uygun
Bı kres bana telefonda 2014 sınıfı dedı
Mesela ocakta doganla kasımda dogan aynı sınıftamı oluyor arada cok fark vardır dıye dusunuyrm

Cok tesekkur ederım
Pekı sınıf kategorilerı nasıl olursa uygun
Bı kres bana telefonda 2014 sınıfı dedı
Mesela ocakta doganla kasımda dogan aynı sınıftamı oluyor arada cok fark vardır dıye dusunuyrm

Genelde ayni sinifta olurlar. 2-3 yas grubu oluyor birde 4-5 yas.

Selam kızlar bizde 15 gün oldu kreşe başladık. Aralık 2015 doğumluyuz. Erken konuşmaya başladığı her derdini anlattığı için rahattım açıkcası. Çok ilginç ama Kreş gezerken sizin içinize sinmiyor gerçeten birşeyler ve anlıyorsunuz. Mesela biz bir okula karar verdik sözde eşimle ertesi gün gittik kapıdan döndük. Çocuklar boş boş sınıfta oturuyor du o geldi gözümün önüne burda körelir oğlumuz dedik. Aynı gün 1 sokak arkada başka bir yere gittik ve burda başladık. Önce 3 gün kahvaltı sonrası sadece oyun için gittik. Sonra öğle yemeği yedi uyku saatine kadar durduk ertesi hafta tam güne döndük. Ama sıkıntımız başladı
Biraz rahatsızlık yaşayınca 3 gün gitmedi. Şimdi geceden başlıyor okula gitmiyorum diye. Sabah ağlayarak bırakıyorum. Sonra kameradan bakıyorum gayet güzel oynuyor uyuyor. Mutlu görünüyor. Sabah ağlamalar nasıl bitecek buda benim derdim.

Back
X