Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kreşe giden çocuklar hiç iyileşmez mi???

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

sbtuba

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2007
11
1
86
İstanbul
Selamlar herkese. Eylül 2004 doğumlu bir kızım var. 2007 Mart ayından beri kreşe gidiyor ve çok çok çok sık hasta oluyor:(
kimle konuşsam evet ilk sene olur diyorlar ama bu kadar sık mı anlamıyorum. hasta oluyor, evde kalıyor, iyileşiyor veeee
bir gün gidiyor akşamında ya ateşi çıkıyor ya burnu akıyor.
ben mi kötümserim merak ediyorum.

sbtuba'cım bende cocuk gelişimciyim,okurken staj dönemim boyunca iyileşmedim,sürekli hastaydım....ama bir seneden sonra bagısıklık kazandım...durumunu cok iyi anlıyorum ama yapılabilecek bişey yok çünkü aksama kadar en az 10-12 cocuk biraradalar ve kendilerini koruyamıyolar.Biraz dişini sık....

normal bence tam bu yaşlarda bağışıklık kazanıyorlar benim kızımda zatüre olmuştu ama çok şükür üç yıl oldu ufak tefek öksürükten başka bir hastalığı yok, merak etme düzelir bol bol c vitamini ver

ufff aynı dert bende de var oğlum tam iyileşti ilaçları bitti derken bi bakıyorum akşam yine hasta burun tıkalı yada akıyo yada ateş şaşırdım ne yapıcağımı
şimdide sanırım her veli bu durumdan muzdarip boğaz kültür testi istiyolar okuladan

teşekkürler arkadaşlar.
kızım en son zatürre oldu ve dün arkadaşlardan biri çocuğu zatürre oldu diye işi bırakan birinden bahsetti. Bana bir süre götürme diyorlar ama ben kamuda çalışıyorum ve bir süre gitmeme gii bir lüksüm yok ne yazık ki:( kötü bir anne miyim diye kendimi sorguluyorum hep.hastalığın tekrarlamasından çok korkuyorum.

aaaa aaahhhhh benim kizim krese baslayali iki yil oldu ama bir yillll
cok hastalandi kirestemi evdemi bilmedim cünkü 2gün gitti bir hafta evde yatti ates ates cocuk yandi gitmedigim doktor kalmadi sonunda pskolojik dedi ev doktorumuz cünkü benden ve evden ayrilmak istemiyormus buda kizimda ates yapiyormus hic bir hastaligi olmadigi halde atesleniyorduuu allaha binlerce sükür bu yil iyi gidiyor arada bir hastaliyor ama o kadar deyil ilerde senin kizinda alisir ama iste annelikkk

3 yaşında kızımı ilk kreşe gönderdiğim sene çok sık hastalanıyordu. şimdi ana sınıfına gidiyor ve maşallah nadir hastalanıyor. sanırım kreşte ilk zamanlarında hasta ola ola bağışıklık sistemi kuvvetlendi.maşallah...:nazar:

kızlar benimde oğlum 2.5 yaşında bu sene kreşe vermeyi düşünüyorum böyle hastalık falan laflarını duyunca korkuyorum açıkçası bu zamana kadar babannesi baktı fakat artık başedemiyo canavar gibi bişey oldu zaten evde bile hemen hasta olan bi çocuk kim bilir kreşte nasıl olur senağlama

arkadaşlar kreşlerde yada toplu yaşam alanlarında hastalanmaları normal,buda bağışıklık sistemlerini güçlendiriyor,buda iyi ,ama iyileşmesi için verdiğimiz antibiotiklere ,ilaçlara ne demeli

teşekkürler arkadaşlar.
kızım en son zatürre oldu ve dün arkadaşlardan biri çocuğu zatürre oldu diye işi bırakan birinden bahsetti. Bana bir süre götürme diyorlar ama ben kamuda çalışıyorum ve bir süre gitmeme gii bir lüksüm yok ne yazık ki:( kötü bir anne miyim diye kendimi sorguluyorum hep.hastalığın tekrarlamasından çok korkuyorum.[/QUOTE

hep çocucuğunuz hem de diğer çocukların sağlığı açısından götürmemeni daha iyi olur.ona
bir süre bakacak anneanne babaanne teyze falan yok mu?sonra üzülürsünüz,yapmayın.

kızlar benimde oğlum 2.5 yaşında bu sene kreşe vermeyi düşünüyorum böyle hastalık falan laflarını duyunca korkuyorum açıkçası bu zamana kadar babannesi baktı fakat artık başedemiyo canavar gibi bişey oldu zaten evde bile hemen hasta olan bi çocuk kim bilir kreşte nasıl olur senağlama

3yaşında okula vermenizi tavsiye ediyorum.ayrıca onun bağışıklık kazanması gerekiyor.sürekli steril sağlıklı ortamda onu koruyorsunuz fakat nasılolsa bu çocuklar ilkokula başlayacak.şimdi yaşamazsanız bu zorlukları ilkokulda daha çok çocuk içinde daha büyük problemler yaşayacaksınız.oyüzden gönderin çocuklarınızı bağışıklık kaznsınlar hayatları boyuunca daha sağlıklı olacaklar hastalıkları ağır geçirmeyecekler.

güzelim anasınıfında bu tür şeyler olur tabiki kaç çocuk aynı havayı tenefüs ediyor hadi bu sene ana okulundan aldın bu çocuk okulada gidecek alışır kafana takma hepsi aynı

benim3 yaşında ikizlerim var 5 aydır kreşe gidiyorlar ve hephastalar bu ayın sonunda kreşten alıcam çoçukları her hafta doktora götürüyorum ileşmeleride uzun zaman alıyor

benim de üc cocugum var ücüncü nün bu sene son kres hayati , hepside cok hasta oldular .....doktora gidip danistim oda cocugun vucudunun disaridaki mikroplara karsi koyabilmesi icin bunlarla birtakim ilk tanisma gibi birsey yasiyormus onlara alisip ve sonra vucut bu mikroplari normal karsiliyormus....yani bu tür hastaliklar cogunlukta görülüyor ama okul dönemleri baslayinca azaliyor...tabii dikkate alinmasi gerek eger yüksek ates varsa....
simdiden bütün annelere sabir ve cocuklara gecmis olsun diyorum............

mrb hanımlar bende mecburen cocugunu erkekn krese vermek zorunda kalanlardanım...
aslında krese gonderdgım ıcınde gelısım acısından cok memnununmm ama benımde oglum gecen sene hastalanmmstı bukdr busene hep oksuruk hep grıp sımdıdde gozu sulanıyor akıyor falan. sanırım kres yuzunden dedı doktorumuzz.. yapcak bişey yok umarım bir an önce vucud alısırr.. mıkroplara cok ılac kullanmak ıstemıyorum ama mecburr.. buarada oglum20 aylık:(

herkese merhaba
bnm kızım 3.5 yaşında kreşe başladı ilk yıl çok hasta oldu hatta astıma yakalandı
dr göndermeyelim dedik ama doktrmz hayır tam tersi gönderin kreş çok önemli değil bu yaşlarda alması gereken mikrobu alsın vucudu mikroplara karşı diranci artar dedi
gerçektende geçen yıl astımımız ilerledi ameliyat falan olduk ama maşşalllahh bu yıl hiç bişekilde aşırı hastalanmadı klasik grip öksürük olduk ama evde olan çocuklar bile oluyor
iiki drmuzu dinleyip almamışız kreşten bu 2.yılımız ve çok memnunum şu an 1. sınıf seviyesine geldik matematik soruları çözmeye başladık 1.sınıfa 2yılımız var üstelik

Back
X