Kreşimizin iflası 😔

Devlet anaokulu ile görüşeyim diyorum yarın ama oğlumu da alıştığı ortamdan ayırasim gelmiyor.Babasiyla ayrıyız 800 nafakayi vermeye nazlaniyor ilk kez ona kreşe destek vermen gerekiyor durumlar böyle diye yazdım cevap yok henüz
Iyiymiş 800 lirayla babalik yapiyor 15 de bir de görür neymiş baba.

Iyiymiş 800 lirayla babalik yapiyor 15 de bir de görür neymiş baba.
O 800 e de itiraz eden, mahkemeden indirim isteyen bir baba !
Mesajıma hele cevap vermesin biliyorum yapacağımı diyeceğim yok bir şey de yapamıyorum çocuğa kıyamıyorum

Zamlar katlana katlana dev dalgalara dönüsüyor.nolacak bu halimiz .
bu nasıl bi caresizliktir ya.ülkemin böyle olacagi 40yıl düsunsem aklıma gelmezdi
Aynen,4 yıl öncesine dönmek istiyorum.Secimden sonra bu zam oranlarını da göremeyiz artık bence sadece seçim yatırımı her ne kadar verdikleri zamlar eriyor olsa da seçim yatırımı bunlar, bunları da arayacak bu gözler

Öyle mi? Neden? Lisedeyken kendi kreşimi açma fikrim vardı, yapmadığım için kızarım kendime.

Eski öğretmen açtı battı, bi tanıdığın karısı açtı battı ( kreşi devreden tüm öğrencileri 1 ay sonra kendi kreşine aldırmış ) kreş işleri sanıldığı gibi kolay değil, veliler de çocuklar da değişik davranabiliyor, bazı veliler çocuklarını arşa çıkarıyor acayip özel muamele istiyorlar, çocuklar düşüp yaralanabiliyor,bazı şiddet gören çocuklar diğer cocukları yaralayabiliyor,kızmayın kendinize borca batacaktınız belki de

Çok üzüldüm. Eşim de işyerini kapatmıştı böyle. Gerçekten yıkıcı bir durum. O kadar emek, yatırım ve ceketini alıp çıkmak zorunda kalmak. Umarım başka bir şekilde devam edebilirler yollarına. Ama ücret gerçekten çok düşük. Oğlum devlet anaokuluna gidiyor. 1100 kulüp, 125 anaokulu aidatı, toplu ödediğimiz temizlik ücretini de eklersek1400-1500 civarı yapıyor ortalama. Bunlar kulüp öğretmenleri ve temizlik görevlilerinin ödemeleri için. Anaokulu öğretmenlerimiz, müdürümüz devletten alıyor maaşını. Ya da okul için kira da ödenmiyor. Dolayısıyla ücret gerçekten çok düşük kalmış.

Etrafımdaki herkese soylerim asgari ucretin, emekli maasinin, bayram promosyonlarinin artmasina sevinmeyin diye. Onemli olan ucret artisi degil fiyat istikraridir. Yilin 2.ceyreginden sonra 8500tl asgari ucret yine yetersiz gelecek. Allah herkesin yardimcisi olsun
Geçtiğimiz senelerde İsviçre'de referandum yapıldı. Herkese her ay 2.500 CHF verilsin mi diye sordular. %77 hayır dedi. Orada 12 sene yaşadım ve iki defa otobüs tren biletine zam geldi. Mesela 2.70 olan 2.80 oldu. Ekmeğin fiyatı yıllardır kuruş artmadı.
İnsanlar çok bilinçli, havadan gelen paranın başka yerlerden çıkacağını biliyor. Biz yokuş aşağı son sürat gidiyoruz, sadece ekonomide değil. Cehalet oranı hiç olmadığı kadar yüksek.

Geçtiğimiz senelerde İsviçre'de referandum yapıldı. Herkese her ay 2.500 CHF verilsin mi diye sordular. %77 hayır dedi. Orada 12 sene yaşadım ve iki defa otobüs tren biletine zam geldi. Mesela 2.70 olan 2.80 oldu. Ekmeğin fiyatı yıllardır kuruş artmadı.
İnsanlar çok bilinçli, havadan gelen paranın başka yerlerden çıkacağını biliyor. Biz yokuş aşağı son sürat gidiyoruz, sadece ekonomide değil. Cehalet oranı hiç olmadığı kadar yüksek.
Bizim otobüslere artan maliyetlerden dolayi yilda ikinin ustunde zam gelmesi şoku 😂. Buralar gercekten cok sıkıntılı. Insanlara fakirligi ve cehaleti pazarladilar. Cogu insanin hatta son yillarda ben dahil hobilerine ayiracak butcesi yok. Hepimizin elinde telefon, baskalarinin hayatlarini izliyoruz. Buna sukretmeyi ogrettiler, karnimiz doyuyor daha ne isteyelim ki? Karin doymasi demisken Yakin yillarda oecd verileri aciklandi, yanılmıyorsam kisi basi ortalama et tuketimi yillik 7 ya da 8 kilo gibi birseydi. Insanlar beslenme yetersizligi cekerken ekmegi, makarnayi kutsallastirdilar. Isin daha da kotusu ne biliyor musunuz? Insan herseyi bilmeyebilir ama oyle bir kesim var ki oecd nin gelir esitsizligi, okudugunu anlamayla ilgili verilerini ya da dunyada maas zammini kabul etmeyen bir ulke oldugunu falan anlatsan asla inanmazlar.

Çok üzüldüm. Eşim de işyerini kapatmıştı böyle. Gerçekten yıkıcı bir durum. O kadar emek, yatırım ve ceketini alıp çıkmak zorunda kalmak. Umarım başka bir şekilde devam edebilirler yollarına. Ama ücret gerçekten çok düşük. Oğlum devlet anaokuluna gidiyor. 1100 kulüp, 125 anaokulu aidatı, toplu ödediğimiz temizlik ücretini de eklersek1400-1500 civarı yapıyor ortalama. Bunlar kulüp öğretmenleri ve temizlik görevlilerinin ödemeleri için. Anaokulu öğretmenlerimiz, müdürümüz devletten alıyor maaşını. Ya da okul için kira da ödenmiyor. Dolayısıyla ücret gerçekten çok düşük kalmış.
Özel Kreş öğretmenlerinin de işi kolay değil gerçekten,küçükler geldiğinden bezini bile değiştiriyorlar, asgari ücretliler bir de sigortalarını yapmıyorlar, ya da geç yapıyorlar..Ben iyi bir semtte kreşe vermiştim, gerçekten zor çalışıyorlar..okul cağına kadar devletin annelere destek olması lazım, anne de çaresiz iş hayatından uzak kalıyor, artık hayatta zor ekonomik olarak..annelere erken emeklilik falan verseler keşke..

Ülkece geldiğimiz durum yazık oluyor,asgari ücrete zam yapılsa ne olacak gelen yağmur gibi zamlara hazır olalım.
Sevinen o kadar bir kesim var ki,zam alacağız diye.
Asgari ücrete bir zam= her şeye 3 kat zam demek oysaki,bu bir döngü,sadece paranın değeri düşüyor

Back
X