Kreşte fiziksel donanımmı önemlidir?İlgi alaka,güleryüz mü?

ask2009

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2011
636
4
66
Diğer
Oğlum 3 yaşında bugün 3 tane farklı kreş ve devlet anaokulu gezdim.Çok güzel bir donanıma sahip bir devletanaokulu vardı.Çok beğendim tam anlamıyla mükemmeldi her yönüyle.Ama yaklaşım hiç iyi değildi.Gelsede olur gelmesede der gibi.Müdüre hanım soğuktu kapıdan girdik kimse güleryüz göstermedi hoşgeldiniz bile diyen olmadı.Ama okulun bahçesi ve içerisi mükemmeldi.Fiyat olarak 160 lira.
Diğer bir devlete bağlı anaokulu ise yaklaşım yönünden iyiydi sorularıma gayet güzel cevaplar aldım.Okulun içide diğer yer kadar olmasada yine kötü değildi.haftada bir gün yüzmeye götürmeleri,okulun bahçesi,gayet güzeldi.Burasıda 175 lira.
Gelelim özel kreşe.Buraya tanıdığım birkaç aile çocuğunu gönderiyor ve memnun.Fiyatı 350 lira.ilgi alaka karşılama ikram süperdi.Çok sıcakkanlı güleryüzlüydü hepside.Okul 3 katlı.Öğretmenler müdire hanım çok tatlıydı.Memnun ayrıldık.Ancak fiziken okul çok donanımlı değil.Sınıflar dar,bahçede oyun alanı var ama çok eski. 3 katlı olduğu için merdivenden inip çıkıyor çocuklar.Merdiven biraz dik.Ama sadece kahvaltıya indiklerini ve yardımcılarla beraber inip çıktıklarını söylediler.Diğer öğünleri sınıflarında yiyorlarmış.Sürekli inip çıkma oolmuyormuş sadece günde 1 defa öğretmenleriyle kahvaltıya iniliyormuş.Yine yüzme,jimnastik var haftada 1 gün.Müdire hanım zaten kendiside tadilat yapılacağını ellerindeki imkanların bu olduğunu ama gösterilen ilginin sevginin tam olduğunu söyledi.zaten hepsininde gözlerinin içi gülüyordu.Şu an çok kafam karıştı.Siz olsanız ne yaparsınız?İçim rahat olarak bırakabileceğime inandığım bu kreş oldu.Ama diğer yerlere göre daha eski ve donanımsız sınıfların dar olması ve o merdiven aklıma takılıyor.

aslında görüşmede ilgi alaka güleryüz göstermeleri sınıfın içinde de öyle olduğunu göstermez.bazıları ne yazıkki sadece para için yapıyor böyle işleri.öğretmenleri de gördünüz mü çocuklar vaktinin çoğunu öğretmenle geçirecek sonuçta.hatta ordaki yardımcı abla oluor ya.o ve onun tavırları bile önemli.

Benim için çocuğuma yaklaşımları çok önemli. İlgi alaka yani. Ama donanımda önemli. Bence bir kaç eyre daha bakın.

bence 2. daha mantıklı çünkü üçüncü sizi müşteri gözüyle görüyor.

aslında görüşmede ilgi alaka güleryüz göstermeleri sınıfın içinde de öyle olduğunu göstermez.bazıları ne yazıkki sadece para için yapıyor böyle işleri.öğretmenleri de gördünüz mü çocuklar vaktinin çoğunu öğretmenle geçirecek sonuçta.hatta ordaki yardımcı abla oluor ya.o ve onun tavırları bile önemli.

Göz boyamak amacıylamı bu kadar ilgi gösterdiler acaba?Bu da aklımdan geçti tabiki.Olursa oğlumla ilgilenecek öğretmen çok iyiydi herşeyi konuştuk.Aşçıyla,yardımcılarla,müdürle hepsiyle konuştuk..Bize güven verdiler.Ayrıca aynı işyerimden 2 arkadaşımda buraya gönderiyor çocuklarını.Fiziken çok yeterli değil ama ilgi alaka yönünden çok iyi biz çok memnunuz diyorlar.Hiçbir sorun yaşamamışlar.Öğretmen içinde tanıdığı için çok olumlu konuştu.

2. gittiğimiz devlete bağlı anaokulu fiziken iyiydi bahçesi güzeldi.Sınıflar genişti.Müdire hanımda güleryüzlü sorularımıza iyi cevaplar verdi ama özel kreş gibi çok candan değildi.Beni kapılarda karşılasınlar pohpohlasınlar aşırı güleryüz göstersinler demiyorum yanlış anlamayın ama genel anlamda devlete bağlı anaokulları daha rahatlar.Özeller ise biraz daha yakın davranıyor..Burada önemli olan oğlumun öğretmeni tabiki.Öğretmenini görüp konuşma fırsatı bulamadım ikinci gittiğimiz anaokulunda ama müdire hanımla 2 sferdir görüşüuyorum mantıklı bir bayan.

yemeğini yapanlara kadar konuşmanız çok güzel.öğretmenin yeterlilikleri sorgulanmaz ama bunu yaptığınızı belli etmeden yemeğini yemeyen çocukalr oluyor mu paylaşımcılık konusunda kavga oluyor mu vb sorular sorup siz bu durumlarda ne yapıyrsnz vb diye sorabilrsnz. ilgi alaka önemli donanım o kadar önemli değil bence şu an çocuğun yaşı gereği ince ve kaba motor hareketleri gelişiyr bunları makasla bişeyler keserek boyayarak yapıştırarak bişeyler başardığına şnanarak pekala geliştirebilir.benim kuzenim kreşe giderken ilk gittiği yeri hiç sevmemişti ağlıyrdu gitmeyeceğim diye sonra başka yere gitti hiç sorun çıkmadı demmeki öğretmenle alakalı dedik bizde:)yani tutum çok önemli.

Hepsi çok önemli arkadaşım hepsi,hiçbirini kıyaslayamıyorum ben,
çocuk fiziksel donanımı eksik bir yerde olacaksa evimde dursun daha iyi,
ayrıca şu eğitimci demeye bin şahit karakterlere şaşıyorum,birincideki devlet bünyesinde çizdiğin profil beni çıldırttı şuan mesela..

fiziksel donanımda önemli, güleryüzde.. ikisi bütündür ..
özel kreşte öğrenci sayılarını daha kısıtlı tuttukları için, öğrenciyle kişisel olarak daha fazla vakit geçirebiliyor öğretmen..verimli oluyor yani çocuk için..
bende önce özele göndermiştim, bahsettiğiniz tüm durumlar, kıstaslar bende de geçerliydi.. oğlum 3 yaşındaydı o zaman..
şimdi devlet anaokuluna gidiyor.. ilk defa gidecekse oğlunuz; eğer mecburi durumunuz yoksa yaşından dolayı yarım günle başlayın..
bu arada çok katlı yerlerde , merdivenlerden inerken onlara eşlik ediliyor.. bizde aynı durumu düşünmüştük.. günde 1 kere zemin katta yemekhaneye iniliyor.. havanın güzel olduğu zamanlarda da bahçeye çıkılıyor.. yani sürekli iniş çıkış olmuyor güniçinde.alternatifleriniz varsa araştırın ama yaşı itibariyle bence kreş daha uygun sizin için:34:

işine karışmak gibi olacak ama eğer imkanın varsa; oğlun 3 yaşını doldurup 4 ten gün almadan göndermemeni tavsiye ederim.

her iki faktör de önemli.

2.olabilir.

3.de merdiven var demişsin. bende ona takıldım....

işine karışmak gibi olacak ama eğer imkanın varsa; oğlun 3 yaşını doldurup 4 ten gün almadan göndermemeni tavsiye ederim.

her iki faktör de önemli.

2.olabilir.

3.de merdiven var demişsin. bende ona takıldım....

Oğlum temmuzda 3 yaşını dolduruyor canım.Benimde ikinci devlete bağlı anaokulu aklıma yatıyor ama orada öğretmenle falan konuşmadım yoktu o esnada.Sadece yardımcı bayanla ve müdürle konuştum..

fiziksel donanımda önemli, güleryüzde.. ikisi bütündür ..
özel kreşte öğrenci sayılarını daha kısıtlı tuttukları için, öğrenciyle kişisel olarak daha fazla vakit geçirebiliyor öğretmen..verimli oluyor yani çocuk için..
bende önce özele göndermiştim, bahsettiğiniz tüm durumlar, kıstaslar bende de geçerliydi.. oğlum 3 yaşındaydı o zaman..
şimdi devlet anaokuluna gidiyor.. ilk defa gidecekse oğlunuz; eğer mecburi durumunuz yoksa yaşından dolayı yarım günle başlayın..
bu arada çok katlı yerlerde , merdivenlerden inerken onlara eşlik ediliyor.. bizde aynı durumu düşünmüştük.. günde 1 kere zemin katta yemekhaneye iniliyor.. havanın güzel olduğu zamanlarda da bahçeye çıkılıyor.. yani sürekli iniş çıkış olmuyor güniçinde.alternatifleriniz varsa araştırın ama yaşı itibariyle bence kreş daha uygun sizin için:34:

Onlarda günde 1 defa kahvaltı için indiklerini ve yardımcılarla öğretmeniyle beraber inip çıktıklarını söylediler.

Hepsi çok önemli arkadaşım hepsi,hiçbirini kıyaslayamıyorum ben,
çocuk fiziksel donanımı eksik bir yerde olacaksa evimde dursun daha iyi,
ayrıca şu eğitimci demeye bin şahit karakterlere şaşıyorum,birincideki devlet bünyesinde çizdiğin profil beni çıldırttı şuan mesela..

ilk gittiğimiz yer o kadar güzeldiki çok beğendim.Eğer yaklaşım iyi olsaydı hiç düşünmez verirdim.Ama hoşgeldiniz bile denmedi kapıda.Müdire hanımda mecburen görevi icabı sorularımızı cevaplayıp okulu gezdirdi.Zaten tek sınıf yaz okulu açacaklarmış.5 yaş 4 yaş 3 yaş hepsi aynı sınıfta olacakmış..Orada kararımı verdim zaten olmaz diye..

ben çocuk gelişimciyim, lisede ve üniversitede kreş ve anaokullarında çook stajlar yaptım, özellikle özel anaokullarındaki yapmacık güleryüzlere hiiç kanmayın... Ben çok gördüm velinin yanında canım cicimler, veli gidince arkasından konuşuyolardı... Ayrıca sınıfta yemek yenmesi çok büyük EKSİ. Orda sanat çalışmaları yapılıyor aynı masada yemek yenmesi hiç hijyenik değil. 3 katlı olması da eksi, En az 12 öğrenci olacak 2 tane öğretmen olsa, 3 yaş çocukları dik merdivenlerde mutlaka yardıma ihtiyaç duyuyor, öğretmen 4 üne yetişse 8 i kalıyor :( 1 kere çıkılıyor demiş ama, sınıfa girerken çıkılcak, bahçe etkinlikleri için sınıftan çıkılacak ve dönüşte o merdiven çıkılacak, eve dönüşte inilecek...

Devlet okulundaki müdür çok ilgilenmez çünkü kayıt dertleri yok ki. Onun alacağı maaş aynı her durumda... Müdürlerinse gösterdikleri kayıt performansı çok önemli.

Bana sorunuz olursa seve seve yanıtlarım, devlet okulundaki fiziksel donanımı neye göre değerlendirdiniz de iyi dediniz anlayamadığımdan yorum yapamıyorum.

bağımsız anaokullarını araştırdınız mı??

bu okullar hem devlete bağlıdır hemde fiziksel donanım olarak oldukça iyidir. ilköğretim ya da lise bünyelerindeki anasınıflarından çok daha iyidir hatta özel okullardan da iyi olduklarını düşünüyorum.