KROMOZOM TESTİ

OREM

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2014
227
195
63
35
arkadaşlar trombofili paneli (6 test) MTHFR mutasyon analizi HETEROZİGOT 677 CT çıkmış. ne anlama geliyor. Dr.kan pıhtılaşması var dedi. durumu böyle olan var mı? neler yapılması gerekiyor?

benimde aynı canım önemli bir durum yok.Kan pıhtılaşma eğilimi var. Ama bu tek başına önemli değil. B12 ve folik asit değerlerin normalse sorun yok. Tüp bebek tedavisinde coraspin yeterli. Homozigot olsaydı sorun olurdu oda tedavi de coraspin ve kan sulandırıcı iğne ile giderilir.

kusura bakmayın başlık yanlış olmuş GENETİK TEST

b12 eksikliğim var canım her ay iğne vuruluyorum. bir de vinalac hapı içerisinde tüm vitaminler var onu kullanıyorum.kasım ---aralık gibi 3.tüp bebek yaptırmayı düşünüyorum.ya siz bebeğiniz var mı?

meraba arkadaşım, benimde kan pıhtılaşmam var hemde 3 testimde şuan dondurulmuş 3. tedavimdeyim şimdi kan sulandırıcı hap kullanıyorum transferden itibaren de kan sulandırıcı iğne kullanıcam. önemli olan tutunmayı engelleyen bi problem olmaması eğer hamile kalırsak iğneğle Allahın izniyle gebelik sağlıklı ilerler diye biliyorum

Merhaba,
10 gün önce yeğenim dünyaya geldi. Malesef yüzümüz bir kere gülemeden doktorun söylediklerini duyduk. Hamilelik boyunca risk görülmemesine rağmen, doğdugu gün çocuk doktoru down sendromundan şüphelendi, vucudunda hiiçbir belirti göremediğini sadece yüz olarak olabilir dedi. Daha sonra anne ve babaya çok benzediğini gördüler. Yinede dogumdan birgun sonra bebekten kan alındı vev kromozom testine gönderildi. Sonuç down çıktı. Dün farklı bir doktora gittiğimizde hiçbirşey olmadıgını söyledi ve çok hareketli oldugunu çok saglıklı oldugunu söyledi. Şimdi bu testlerin 2 ay sonrasında yapılmasını gerektiğini söyleyenler var, dünkü doktorda bu şekilde söledi. Sizce bu testin/sonucun yanlış çıkma ihtimali var mıdır, aha önce bunu yaşayanlar var mı? Doktorun dediği gibi 2 ay sonra mı yapılmalı?
Yardımınızı beklerim arkadaşlar..

bir başka doktora daha gidin bence..2 doktor söyledikleri %50 ihtimal vermiş biri var demiş biri yok demiş.ben olsam öyle yapardım canım..

Test bizi korkutuyor kesin dogru mudur diye başka doktora gitmedik. Yoksa 2. doktorun söylediği gibi ilk gün alınan kandan bakılmamalı ve 2 aylık gibi yine yaptırmalı mıyız, birtane belirti olmaması yanlış sonuç olabilir mi diye düşündürüyor. Hiç yanlış test sonucu yaşayan oldu mu acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…