• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kronik tembellik ve mutsuzluk hissi

Peripadisahininkizi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2022
926
791
33
Ben yeni memur oldum çalıştım sınavı kazandım. Benim yerimde olmak isteyen de çok kişi vardır. hayatta bir şeyler de başarıyorum aslında ama hiç kendimi başarılı hissedemiyorum. Hep bunalıyorum daha işe gideli 2-3 ay olacak iş yerinde çok bunalıyorum, zaman geçmek bilmiyor. Eve gelir gelmez de uzanıyorum. Hamileyim bu arada ama ondan önce de vardı hep aşırı bir yorgunluk, ben hiçbir şey yapamam hissi. Sağlık sorunlarım da var acaba ben mi büyütüyorum gerçekten yoksa çok mu tembelim diyorum.
Yıllardır geçmeyen kronik bazen hafif bazen şiddetli baş ağrım var, doktorlara da gitmiştim zamanında ama sebebi yok tedavi yok. Bir de omurga bel ağrısı problemim var. Onun dışında aslında çok şükür elim ayağım tutuyor işe gidip geliyorum. Hep şükretmeye çalışıyorum, daha kötü durumlarda olabilirdi diyorum. Ama özellikle başım ağrıdığı zaman tüm vücuduma vuruyor sanki o kadar halsiz hasta hissediyorum ki. Hiçbir şey yapamayacağım düşünceleri basıyor psikolojik olarak yıpratıyor.
Şimdi de ben bebeğime nasıl bakacağım hissi anca eve kendimi atıyorum yemek bile yapmıyorum annem yapıyor hamile olduğum için sağlıklı yemekler yapıyor. Annem olmayınca birkaç kez dışardan yemek söyledim sonra kendimi suçlu hissettim hamilelikte sağlıksız yediğim için.
Mutlu da olmaya çalışıyorum hatta bu aralar eşimde hayattan bıkkın bir hale bürünmüştü çok yoğun çalıştığı için eşime pozitifliğimi veriyorum ki onun neşesi enerjisi yerine geliyor bir süre en azından.
Bize biraz farklılık gerekiyor sanırım burada dışarı çıkıyoruz ama hep aynı şeyler çok açmıyor haftasonu kahvaltıya yemeğe falan gidiyoruz geri eve geliyoruz
bebeğim doğunca iyi hissetmeyi çok istiyorum bu yetersizlik duygusunu hissetmek istemiyorum artık
 
Doktorlar hastalıklarınıza bir çözüm bulamıyorsa psikolojik olabilir mi? Destek almalısınız,iyi gelir diye düşünüyorum.

Bebek gelince sürekli aktif olmak gerekiyor. Şimdiden iyileşmeye çalışmalısınız.

Ama öyle arada bir dışarıdan yemekle suçlu hissetmeye gerek yok bence. Dışarıdaki tüm yemekler de sağlıksız değil ki.

Mutlaka destek almalısınız,önce kendiniz,sonra eşiniz ve tabii ki yavrunuz için.
 
Kan değerleriniz iyi mi bende de kansızlık, d vit eksiliği falan var ilaç kullanıyodum geçen sene o zaman iyiydim ama sonra ilaçlar bitmeden tedaviyi bırakınca yine aynı oldum halsiz çabuk yorulan uykudan uyanamayan enerji düşüklüğü falan. Sizde de bi eksiklik olabilir belki
 
Back
X