Kruger Morfoloji %2

efsanesra

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2015
101
13
18
35
Hocam Merhaba; 3.5 yıllık evliyim.
8 aydır korunmuyorum. Adet düzensizliğim var, doktor pko sendromlu olduğumu söyledi. Adet düzensizliğim var. Bu ay Tharlusal içecektim aslında, adetin 2.günü yumurtalarımı uyaracaktı ancak eşimin spermogram testinde kruger morfolojisi %2 çıktı. Doktor tüp bebek tedavisinden bahsetti ama durumumuz o kadar mı kötü.
Yaşlarımız :28, 26
Ne yapmamız gerek. Konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum Hocam. Syg.

HACİM:5 ml
PH:7.2
Görünüm: Normal
Viskozite: Normal
Likefaksiyon: Normal
Aglütinasyon: ++
Sperm Konsantrasyonu: 31 milyon
Total motilite: %55
%A (ileri hareketli) %16
%B (yavaş hareketli) %26
%C(yerinde hareketli) %13
%D(hareketsiz) %45
TPMSS: 13 MİLYON
Yuvarlak hücre: 1.100 bin/ml
Dominant Anomali: BOYUN ANOMALİSİ

Hocam Merhaba; 3.5 yıllık evliyim.
8 aydır korunmuyorum. Adet düzensizliğim var, doktor pko sendromlu olduğumu söyledi. Adet düzensizliğim var. Bu ay Tharlusal içecektim aslında, adetin 2.günü yumurtalarımı uyaracaktı ancak eşimin spermogram testinde kruger morfolojisi %2 çıktı. Doktor tüp bebek tedavisinden bahsetti ama durumumuz o kadar mı kötü.
Yaşlarımız :28, 26
Ne yapmamız gerek. Konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum Hocam. Syg.

HACİM:5 ml
PH:7.2
Görünüm: Normal
Viskozite: Normal
Likefaksiyon: Normal
Aglütinasyon: ++
Sperm Konsantrasyonu: 31 milyon
Total motilite: %55
%A (ileri hareketli) %16
%B (yavaş hareketli) %26
%C(yerinde hareketli) %13
%D(hareketsiz) %45
TPMSS: 13 MİLYON
Yuvarlak hücre: 1.100 bin/ml
Dominant Anomali: BOYUN ANOMALİSİ

Spermde morfolojik bozukluğun çok ciddi olmadığı sürece tek başına hiçbir önemi bulunmamaktadır. Kaldı ki eşinizin spermlerinin %2’si normal şekilde saptanmış, bu da sizi gebe bırakabilmek için fazlasıyla yeterli olacaktır. Eşinizin sperm sayı ve hareketliliği normal olduğundan size önerim polikistik over sendromunuzu kontrol altına aldırmanızdır. Zamanında yumurtlayamadığınız sürece kendiliğinden gebelik sperm normal olsa bile gerçekleşemeyecektir. Sizde tüp bebek için biraz erken olduğu görüşündeyim ama bir iki kez aşılamayla gebelik olmazsa bizden yardım almanız gerekebilir.

Örnek Semen Perhiz süresi (gün) 3
Semen Analizi
MAKROSKOPİ
Sıvılaşma süresi 20 dakika < 60 dakika
Görünüm gri-opak gri-opak
Hacim 2.6 mL ≥ 1.5 mL
pH 7 > 7.2
MİKROSKOPİ
Sperm sayısı 58.2 mil/mL ≥ 15 mil/mL
Total sperm sayısı 151.3 mil/ejakulat ≥ 39 mil/ejakulat
Lökosit Sayısı < 277 bin/mL < 1 mil/mL
Aglütinasyon negatif negatif
Total Hareketlilik % 68 > % 40
İleri hareketli % 60 % 32
Yerinde hareketli % 8
Hareketsiz % 32
MORFOLOJİ (Kruger kriteri)
Normal % 1 ≥ % 4
Baş anomalisi % 84
Boyun-orta parça a. % 6
Kuyruk anomalisi % 9
Sitoplazmik damlacık % 0
Kaynak : WHO 2010 Semen analysis, Cambridge Univ. Press
Fruktoz 154 mg/dL 120-450 mg/dL

hocam yorumlarsanız çok sevinirim

merhaba,

Bu ay yapılan yumurta takibim sonucunda yumurtam yeterli büyüklüğe ulaşamdığından yumurtlama olmadı. doktor önce operasyonla polipi alacağız. sonra yumurtalalarını buyuteceğiz ilaç tedavisiyle dedi. bu ilaç nedir? benim gibi olup hamile kalan var mı? bir de eşimin sperm testinde krugeri %3 çıktı %4 ve üzeri olması gerekiyormuş.Diğer değerleri normal seviyede. normal yolla hamile kalamazsın dedi.tüp bebek yada aşılama dedi. aşılamada başarı oarnını %10, tüp bebekte %50 olarak bildirdi.ben 29 eşim 34 yaşında. sizce hangi yol denenmeli tüp bebek mi aşılamamı? 3 senelik evliyiz ve 1 senedir bebek istiyoruz.

Back
X