• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuaförlerin gelinleri yolması

Kaktusveportakal

Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2025
359
451
18
Nikahım için normal mahalle kuaförlerinden fiyat almak istedim saç 10.000 (saçlarım kısa ve maşa istiyorum) makyaj için de günlük makyaja 3 Bin gibi rakam verdiler ona da takma kirpik dahil değil :) . Gerçekten insanın zoruna gidiyor. Nikahım olduğunu söylememeyi düşündüm ama duvağımı takamam diye gelin olarak belirttim. Gerçekten yazık ya tamam kendileri gelinleri geçim kapısı olarak görüyor ama normalde 2 bine yaptıkları saçı da 10 bin istemesinler ya. Duvağı takmanın bir yolu yok mudur
Anneme söyledim evde taksak diye bu kadar tutumlu olma düğün yapmıyorsunuz zaten hiç masraf yapmadınız (benim evimde yaşayacağız eşya almadık kendi eşyalarımı kullanacağım sadece yatak odasını yeniden aldım onu da ödemesini ailem yaptı) erkeği böyle alıştırmak o kadar iyi değil falan diyor ama yazık yani 5 bin falan olsa neyse sadece saça dümdüz maşaya gelin olduğum için 10 istediler. Ben mi çok pintilik yapıyorum

Son düzenleme:
Arkadasin falan takamaz mi 10 bin cok ya gerci piyasayi bilmiyorum
Anneme söyledim evde taksak diye bu kadar tutumlu olma zaten hiç masraf yapmadınız (benim evimde yaşayacağız eşya almadık kendi eşyalarımı kullanacağım sadece yatak odasını yeniden aldım onu da ödemesini ailem yaptı) erkeği böyle alıştırmak o kadar iyi değil falan diyor ama yazık yani 5 bin falan olsa neyse sadece saça dümdüz maşaya gelin olduğum için 10 istediler.

Nikahım için normal mahalle kuaförlerinden fiyat almak istedim saç 10.000 (saçlarım kısa ve maşa istiyorum) makyaj için de günlük makyaja 3 Bin gibi rakam verdiler ona da takma kirpik dahil değil :) . Gerçekten insanın zoruna gidiyor. Nikahım olduğunu söylememeyi düşündüm ama duvağımı takamam diye gelin olarak belirttim. Gerçekten yazık ya tamam kendileri gelinleri geçim kapısı olarak görüyor ama normalde 2 bine yaptıkları saçı da 10 bin istemesinler ya. Duvağı takmanın bir yolu yok mudur
Eğer maşanı makyajını becerebiliyorsan duvak takma en kolay kısım tel tokayla sabitlersin eğer duvağın ve saç modelin belli nasıl takacağını kafanda kuramazsan bana dm den at bakayım

Anneme söyledim evde taksak diye bu kadar tutumlu olma zaten hiç masraf yapmadınız (benim evimde yaşayacağız eşya almadık kendi eşyalarımı kullanacağım sadece yatak odasını yeniden aldım onu da ödemesini ailem yaptı) erkeği böyle alıştırmak o kadar iyi değil falan diyor ama yazık yani 5 bin falan olsa neyse sadece saça dümdüz maşaya gelin olduğum için 10 istediler.
Siz zaten çok masrafsız evleniyosunuz bir kere olan şey yaptırın ne olacak 10 bin fazla değil bu arada
Bende gelin saç makyaj fiyatlarını araştırıyorum birçok yere sordum ordan biliyorum

Eğer maşanı makyajını becerebiliyorsan duvak takma en kolay kısım tel tokayla sabitlersin eğer duvağın ve saç modelin belli nasıl takacağını kafanda kuramazsan bana dm den at bakayım
Kuaföre gideceğim ama kuzenimin düğünü derim. Duvak kafamı kurcalıyor teyzemden takmasını isteyebilirim akrabalar kınama modunda

Anneme söyledim evde taksak diye bu kadar tutumlu olma düğün yapmıyorsunuz zaten hiç masraf yapmadınız (benim evimde yaşayacağız eşya almadık kendi eşyalarımı kullanacağım sadece yatak odasını yeniden aldım onu da ödemesini ailem yaptı) erkeği böyle alıştırmak o kadar iyi değil falan diyor ama yazık yani 5 bin falan olsa neyse sadece saça dümdüz maşaya gelin olduğum için 10 istediler. Ben mi çok pintilik yapıyorum
kocan olacak kişi ne yaptı ? bu arada kuaför konusunda haklısın.

Annenin var işte bildiği kadın haklı sen sevdiğin için kıyamazsın ama hiçbir erkek bunun değerini asla bilmez aksine bedavaya ödüllendirilmiş gibi hisseder bari yatak odasını adama aldırsaydın adam cidden hazır eve eşe konmuş olcak bazı şeyleri romantize etmeyi doğru bulmuyorum bu erkolar bedel ödemediği şeyin kıymetini kolay bilmiyor + kişiye göre değişmekle birlikte adam gibi bir saç makyaj yapacak olsalar 10 sudan bile ucuz ama mahalle arası kuaför için çok fazla muhtemelen bilmem kaç yıllık malzemelerle yapılacak saç makyaja değmez

O kadar haklısınız ki keşke yapay zeka gibi kuaför mesleğine yeni bir devrim gelse de kuaför ve berberlerin devri kapansa. Bir kesime bile dünyanın parasını alıyorlar.
Enayilik gibi geliyor ekonomi zaten çok kötü para olmadığından değil ama 1 saatlik nikah için çok ciddi bir rakam bence bilmiyorum ben pek düğüncü bir insan değilim ya ama bunda da istemezsem iyice akrabalarım beni kınayacak gibi geliyor çevreden çekiniyorum sanırım

Geçici bir süre benim evimde yaşayacağız böyle karar verdik onun evinde kalmayı ben istemedim. Evlendikten birkaç ay sonra kendi evimize geçeceğiz. Açıkçası benim evime bir çöp dahi almadı ihityaç da olmadı
tamam da ne yaptı bu eş adayı ? yatak odasını bile senin ailen almışken bohçasını alıp sana kaçmış gibi mi evlenecek ? yeni ev derken ortak mı alacaksınız orda mı eşya düzeceksiniz. (cevaplamak zorunda değilsin sadece çok merak ettim😂)

tamam da ne yaptı bu eş adayı ? yatak odasını bile senin ailen almışken bohçasını alıp sana kaçmış gibi mi evlenecek ? yeni ev derken ortak mı alacaksınız orda mı eşya düzeceksiniz. (cevaplamak zorunda değilsin sadece çok merak ettim😂)
Orada salon takımı ve buzdolabı alınacak onun haricinde mevcut çamaşır makinesi bulaşık makinesi ve tabak çanaklarım gidecek. Her şeyi sıfırdan almayacağız. Açıkçası benim de zoruma gidiyor artık rahata alıştıkça alıştı. geçen gün benim evime eve tv sehpası lazım oldu onu da kendi evinden getirmeye kalktı. Ben ona konfor alanı açtıkça öğrenci evi kafasına büründü. Trendyoldan alırız uygun bir tane ama onu da yeni eve götürmem dedim

Orada salon takımı ve buzdolabı alınacak onun haricinde mevcut çamaşır makinesi bulaşık makinesi ve tabak çanaklarım gidecek. Her şeyi sıfırdan almayacağız
kim alacak onları ? yani yanlış anlama da adam seni kullanmasın diye diyorum.

duvak zor birsey degil aslinda biz nikahtan önce sabah koştuk esimle, duvqk takmak istedim. instagramdan ogrendigim sekilde taktim (tarakli) duvagimi.
sacin gorunen kismini gecici olarak tokayla tuttur altta kalan kismini da minik minik tutamlar halinde kucuk siyah lastiklerle tuttur orada bir potluk olusacak iste ona girerse duvak asla düşmez.
benimkini iki dakikada esim yapti, 3 km kostum dusmedi, düşün😂😂
atla deve degil yani
evde yapsin nikahta yaninda olacak ablan mi kuzenin mk kimse , pratik yap kalsin oyle sacinda.
alisir zaten eli

Duvak takmak da ne var bol tel toka alın takılması eli yatkın iki arkadaşa bakar..

Anneniz de bir garip kocayı alıştırma diye diye sizi ev yuva bark sahibi yaptırmayacak..

Back
X