kucakta laptop kullanmanın bebeğe zararı var mı ben saatlerce kullanıyorum :(

yasamayiseviyorum

şansınla gel miniğim
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2012
1.457
4
46
Amasya
kızlar bilgisayarın kucakta kullanılması zararlı diyenler var zarasrı yok diyenler var ben saatlerce kullanıyorum 10 haftalık hamileyim sizce ne yapmalıyım siz neler yapıyorsunzu tedbir olarak

kızlar bilgisayarın kucakta kullanılması zararlı diyenler var zarasrı yok diyenler var ben saatlerce kullanıyorum 10 haftalık hamileyim sizce ne yapmalıyım siz neler yapıyorsunzu tedbir olarak

Bilgisayarın zararlı ışınları ekranın arka kısmından yayılır.Yani ekranın arkasında durmadığın sürece ışın açısından sorun yok.Ancak uzun saatler kucakta taşımak ısı artışına neden olabilir.Hamilelikte vücut ısısının artması iyi birşey değil.Kullanırken altına kitap yada minder koyabilirsin.Ekrana da uzak olmaya çalış.Dizlerine doğru it bilgisayarı.Ben genelde altına birşeyler koyarım.
Ya da bilgisayarcılarda laptop altlığı bulabilirsin.Onlar da pratik oluyor.

Bilgisayar önde de Elektro manyetik dalgalar yayabilir sadece arkadan değil. Önden gelenlerden korunmak için filtreler var bilgisayarın önüne takıyosunuz. Önceden satılırdı her yerde ama şimdi varmıdır bilmiyorum. Bilgisayarı kullanıyosanız da şarjdayken kullanmamaya özen gösterin. En çok o zaman yayıyo çünkü. Yine ne kadar uzakta tutabilirseniz o kadar iyi. Ama 2 metre kadar uzağa gitmediğiniz sürece alırsınız ister istemez radyasyon.. Aynı şey cep telefonları içinde geçerli. En azından hamile olduğunuz dönemde kulaklıkla konuşmaya özen gösterirseniz daha iyi olur..

kesinlikle kucağında kullanma bence.. zaten hayatımız zararlı ışınlarla dolu.. birde bunu tam bebeğinin üzerine koyman doğru olmaz. pc ekranına uzun süre bakınca bile gözlerimiz başımız ağrıyor ki biz koca insanlarız ..bende laptop kullanıyordum kucağımda ama bıraktım..

Back
X