• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçücük şeyleri kafaya dert etmek,Dost kazığı, yalnızlık... ?

yalnizlikcaa

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2017
593
399
33
Az önce üniversitedeki arkadaşlarımın açtığı bir watsap grubuna mesaj yazdım (sadece kızlara özel grup atamalarla ve kpss ile ilgili konular konuşuluyor) grup mayıs ayından beri var ve ben şimdi mesaj yazdım çünkü ders çalışıyordum. Sorduğum şey yine derslerle ilgiliydi. Aranızda çalışan varmı diye? İşte bana zaten atama olacak, seninde sıralaman gerilerde olduğu için etkinliklere destekte bulunmadın gibi şeyler söylendi(atama sayısı belli belirsizdi). Bende evet kabul ediyorum dedim.. Bazen özellikle moral bozmak için yaptıklarını düşünüyorum. Ben evde bomboş oturmuyorum ki.. evet sıralamam geride onların önde ama gerçekten benim hakkımda geçmişimde kimse iyi düşünemiyor herhalde.Başka olaylar ise bir işyerinde staj yaptım gözümde mavi lensler vardı orada ki bir kız diğer arkadaşlarının yanında işte başka bir kızı göstererek senin gözlerin gibi yapay değil baksana burada orjinali var diyor. Ben yinede tüm bu olanlara gülümsüyorum çünkü karşı cevap vermek ne bilmiyorum. geçen arkadaşım oturmaya çağırdı hamileydi bende kalkacağımı söyledim diyor ki senide ne zaman çağırsak hep işin çıkıyor diyor gözlerini yana kaydırarak zaten 2 ayda 1 kez davet ediyor , 5 senelik arkadaşım vardı sadece derdini anlatır ağlamak için beni arardı tam 5 yıl derdini dinledim ve onuda hayatımdan çıkarttım. Benden 2 yaş büyük halam var oda aklına eserse arayıp soruyor ki sormuyor bile.. Ya şu hayatta o kadar iyi düşünüyorum insanlara karşı ama beni kıskanıyorlar mı yoksa beni iticimi buluyorlar. Ondan mı böyle bir gün yüzüme gülen ertesi gün laf sokuyor bana.. Ya da rahatlıkla laf söyleyebiliyor. Gerçekten darlandım ve bunun çözümü için ne yapabilirim. Az önceki watsap konusuna çok alınıp yine dertlendim. Gerçekten arkadaşlarımın hissettikleri neler bana karşı ? Bir çok örnek var ama aklıma gelen bunlar olduğu için paylaştım .Çok güler yüzlü bir insanım bilmiyorum bundan mı kaynaklanıyor.

Siz de o gruptaki arkadaşa canım benim sıralamam ile size sorduğum sorunun alakası nedir? Ben zaten geride olan sıralamamı düzeltmek için katılamadım etkinliklere falan gömüldüm ders çalışıyorum bu yüzden yani sessizliğim eee durumlar nedir deyip bir de hafif gülücük atsaydınız hem onun gibi lafınızı sokar hem de gruba dahil olmuş olurdunuz. Evine ayda yılda 1 kere çağıran arkadaşınıza gittiğinizde de yarım saat ya da 1 saat oturup kalkıyorsanız ve her seferinde bu böyleyse az oturduğunuz için isteyerek gitmediğinizi düşünmüş de öyle demiş olabilir. Lens konusuna gelince orjinal olana bakabilirsin öyleyse ben canım istedi ve mavi lens taktım yarın canım ister mor takarım kalkıp onu da orjinali olmadığı için orjinaliyle karşılaştıramayacağına göre görmek istediğin yerlere bak seni rahatsız ediyorsa benim lenslerime bakmak zorunda değilsin tatlım deseydiniz o da sizinle dalga geçtiğini sanmak yerine bir daha aptal aptal şakalar yapmaması gerektiğini düşünürdü.

Kötü insanlara susar, tepkisiz kalır veya sadece güler geçerseniz üzülen siz olursunuz. Çünkü böyle insan içinde başkasını ezmeye çalışan veya başkalarıyla dalga geçen seviyesiz insanlara katlanmak mümkün değil. Susmayın ki en azından içinizde kalmasın.

Bunlar kimisi iyi kimisi de kötü laf sokmalar. Kimse size eh mek demesin diye umarsaniz mutsuz olursunuz. Siz de bilerek ya da bilmeyerek böyle laflar ediyosunuzdur. Böyle ufak şeylerden kinlenmeyin madem dert edeceksiniz karşılık verin

Dert anlatan, sürekli eleştiren insanlar sadece hayat enerjinizi sömürür. Laf sokarak rahatlayan karşısındaki söylediği lafa bozulup cevap veremedikçe keyiflenen insanlar var. Hatta sizin yanınızdan ayrılınca ya da whatsappta özelde bak nasıl soktum lafı, sinir oldum vs diyip yanına da insan toplar böyleleri. Bu tamamen bir manipülasyon tekniği, istediğini size yaptırmak, kabul ettirmek ya da kendi üstünlüğünü kanıtlamaya çalışmak için sizi manipüle ediyor. Çıkarın hayatınızdan gitsin hepsini.

Bazen insanlar günün stresini atmak için saldırabiliyorlar bazen de insan kendi yaptığı hatanın farkında olmuyor. Bazende fazla yumuşak yüzlü olmak insanı şamar oğlanına döndürüyor.

Sorunun fazla Güleryüz olduğundan eminseniz sınır koyun. Bir de aylarca gruba yazmayıp takip etmeyip alakasız ya da çok bilinen bir şey soruluyorsa bilgi kirliliği olur ve insanlar tepki vermekte çokta haksız sayılmazlar.

Dert anlatan, sürekli eleştiren insanlar sadece hayat enerjinizi sömürür. Laf sokarak rahatlayan karşısındaki söylediği lafa bozulup cevap veremedikçe keyiflenen insanlar var. Hatta sizin yanınızdan ayrılınca ya da whatsappta özelde bak nasıl soktum lafı, sinir oldum vs diyip yanına da insan toplar böyleleri. Bu tamamen bir manipülasyon tekniği, istediğini size yaptırmak, kabul ettirmek ya da kendi üstünlüğünü kanıtlamaya çalışmak için sizi manipüle ediyor. Çıkarın hayatınızdan gitsin hepsini.
o kadar haklısınızki çevreme bakıyorum hep böyle insanlar var. Yani doğru düzgün karşısındaki anlamaya çalışan biriine daha denk gelemiyorum. Güleryüzlü olmak bunu etkilermi sizce. Yani çok iyi niyetli olunca insanlar saf mı buluyor ?

Bazen insanlar günün stresini atmak için saldırabiliyorlar bazen de insan kendi yaptığı hatanın farkında olmuyor. Bazende fazla yumuşak yüzlü olmak insanı şamar oğlanına döndürüyor.

Sorunun fazla Güleryüz olduğundan eminseniz sınır koyun. Bir de aylarca gruba yazmayıp takip etmeyip alakasız ya da çok bilinen bir şey soruluyorsa bilgi kirliliği olur ve insanlar tepki vermekte çokta haksız sayılmazlar.
aynen bende arkadaşlarıma hak verdim zaten. Biraz destek olabilirdim . Ama diğer çevremdeki insanlara karşı çok güleryüzlüyüm ve bana önüne geleni rahatlıkla söyleyebiliyorlar tavır alabiliyorlar. Gerçekten buna bir çözüm bulmam lazım teşekkür ederim

Siz de o gruptaki arkadaşa canım benim sıralamam ile size sorduğum sorunun alakası nedir? Ben zaten geride olan sıralamamı düzeltmek için katılamadım etkinliklere falan gömüldüm ders çalışıyorum bu yüzden yani sessizliğim eee durumlar nedir deyip bir de hafif gülücük atsaydınız hem onun gibi lafınızı sokar hem de gruba dahil olmuş olurdunuz. Evine ayda yılda 1 kere çağıran arkadaşınıza gittiğinizde de yarım saat ya da 1 saat oturup kalkıyorsanız ve her seferinde bu böyleyse az oturduğunuz için isteyerek gitmediğinizi düşünmüş de öyle demiş olabilir. Lens konusuna gelince orjinal olana bakabilirsin öyleyse ben canım istedi ve mavi lens taktım yarın canım ister mor takarım kalkıp onu da orjinali olmadığı için orjinaliyle karşılaştıramayacağına göre görmek istediğin yerlere bak seni rahatsız ediyorsa benim lenslerime bakmak zorunda değilsin tatlım deseydiniz o da sizinle dalga geçtiğini sanmak yerine bir daha aptal aptal şakalar yapmaması gerektiğini düşünürdü.

Kötü insanlara susar, tepkisiz kalır veya sadece güler geçerseniz üzülen siz olursunuz. Çünkü böyle insan içinde başkasını ezmeye çalışan veya başkalarıyla dalga geçen seviyesiz insanlara katlanmak mümkün değil. Susmayın ki en azından içinizde kalmasın.
gerçekten ben bunları demek aklıma bile gelmiyor gülümseyerek okudum inanki. Gerçekten nasıl bu kelimeleri kullanmayı öğreneceğim kitap okuyormusunuz peki . Ben hep susarım sonrada böyle takıyorum kafaya . Yani acaba kitap mı okumam gerekir resmen kelime hazinem çok dar . Ya da ben neden bu cümleleri aklıma getiremiyorum o ann :(

Bunlar kimisi iyi kimisi de kötü laf sokmalar. Kimse size eh mek demesin diye umarsaniz mutsuz olursunuz. Siz de bilerek ya da bilmeyerek böyle laflar ediyosunuzdur. Böyle ufak şeylerden kinlenmeyin madem dert edeceksiniz karşılık verin
teşekkür ederim cevabınız için . :)

o kadar haklısınızki çevreme bakıyorum hep böyle insanlar var. Yani doğru düzgün karşısındaki anlamaya çalışan biriine daha denk gelemiyorum. Güleryüzlü olmak bunu etkilermi sizce. Yani çok iyi niyetli olunca insanlar saf mı buluyor ?
Ben de çok güler yüzlüyümdür ama aniden ciddileşip tepkimi koyabilirim ve beni rahatsız eden şeyleri söylemeden duramam. Onlar size bunları söylerken gülmeyin tabii ki. Sizin yapınızda birkaç kişi tanıyorum herkes istediği gibi davranıyor sonra da diyor ki "Aman, o zaten alınmaz". Sizin tabiatınızda insanları kırmaktan kimse çekinmiyor yani

Başlık ilgimi çekti. Bu aralar ben de çok yalnız hissediyorum.

Ben de çok güler yüzlüyümdür ama aniden ciddileşip tepkimi koyabilirim ve beni rahatsız eden şeyleri söylemeden duramam. Onlar size bunları söylerken gülmeyin tabii ki. Sizin yapınızda birkaç kişi tanıyorum herkes istediği gibi davranıyor sonra da diyor ki "Aman, o zaten alınmaz". Sizin tabiatınızda insanları kırmaktan kimse çekinmiyor yani
eğer bir meslek sahibi olursam gerçekten tepkimi orada koyacagım yoksa üzülen hep ben olacagım

eğer bir meslek sahibi olursam gerçekten tepkimi orada koyacagım yoksa üzülen hep ben olacagım
Bunun meslek sahibi olmakla bir ilgisi yok yapı ve alışkanlıklarla alakalı. İnanın işiniz de olsa ilerde huyunuz ve alışkanlıklarınız sizi sessiz biri yapıyorsa bu değişmez

sizin yalnızlığınız neden peki ?
Benimde nikahım var yakında. Ama ailemin desteğini hissetmiyorum. Hani maddi anlamda değil. Nişanlımı da çok seviyorlar sadece hani hazırlıklardır vs tek başımayım. Sanki çok sıradan bir olaymış gibi kimsesiz gibi

Benimde nikahım var yakında. Ama ailemin desteğini hissetmiyorum. Hani maddi anlamda değil. Nişanlımı da çok seviyorlar sadece hani hazırlıklardır vs tek başımayım. Sanki çok sıradan bir olaymış gibi kimsesiz gibi
Bence sorun sizde değil,arkadaş çevrenizde. Tanıyamamışsınız... bu yüzden üzülüyorsunuz.

İnsanlar kötüyse siz neden kendinizi yıpratıyor, üzüyorsunuz. Bırakın herkes istediği gibi olsun kimseyi takmayın, hayatınızı yaşayın dünyaya bir daha gelmeyecek siniz. Onların dedikleri değil sizin düşünceleriniz önemli olsun.

gerçekten ben bunları demek aklıma bile gelmiyor gülümseyerek okudum inanki. Gerçekten nasıl bu kelimeleri kullanmayı öğreneceğim kitap okuyormusunuz peki . Ben hep susarım sonrada böyle takıyorum kafaya . Yani acaba kitap mı okumam gerekir resmen kelime hazinem çok dar . Ya da ben neden bu cümleleri aklıma getiremiyorum o ann :KK43:

Kitap okurum evet çok severim :) ama kitaplardan öğrenmedim tabii ki bu kelimeleri sadece ben biraz fazla cazgırım sanırım :KK53: ay ben susamıyorum ya yapıştırıveriyorum valla lafımı ondan sanırım bu hazırcevaplılığım :KK59:

Back
X