Küçük ayrılıklar...

raiin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2012
1.437
1.150
123
35
Kızlar yani özellikle uzun ilişkisi olanlara bi'sorum var:44:

Mesela senenizi doldurdunuz ilerlerken hiç ayrılık veya ara verme gibi bi'şey yaşadınız mı? Küçük ayrılıklar yani...

Yaşadıysanız olumlu olumsuz kısacak anlatır mısınız?

Geri eskisi gibi olduk, eskisinden daha iyi-kötü olduk, arada gerekiyor bu nefes almalar ya da eskisi gibi olmaz gibi...

He bi'de ben çok güçlü bi'kızım kendi düşen ağlamaz ki ne ağlıycam ya:14::14:

benim 4 yillik iliskim var..
iliskimiz basladigindan bi sene snra ayrildim ama sorunlarimiz yuzunden degil ailelerimiz yuzunden. bir ay ayri kaldik sonra yapamadim onsuz..

ekim ayinda besinci senemiz dolacak ve allaha sukur hic oyle kavgalarimiz tartismalarimiz olmadi.. saygimiz sevgimiz ilk gunden daha cok !

bence bi iliskiye ara vermek insanlari daha cok.uzaklastirir birbirinden. sorunlariniz varsa oturup konusmak ve ortak bi karar almak en dogrusudur.

önce kendi yaşadığımı anlatayım sonra da fikrimi beyan edeyim:

2 yılı aşkın süredir sevgilimle beraberiz. geçen yaz,yaz tatilinde ayrı olacağımız bir döneme girdik. normalde sevgilim ilgiyi seven,benimle benim istediğimden bile fazla ilgilenen biridir. sevgilimde bir ilgi azalması fark ettim önceleri, ben aramasam aramıyor morali hep bozuk gibi. zor bir yıl geçirdik ve bi çöküntü içinde. bir nevi depresyon geçiriyordu sanki. neyse ben de yanında olmaya çalışıyorum ama ancak telefondan. bir akşam mesaj attı biraz ara verelim diye. benim kafamdan aşağı kaynarsular indi tabii. ama istifimi bozmadan tamam dedim. o zaman içimden bir daha geri dönmeyeceğini düşündüm,zaman zaman ağladım,yıprandım. ama kalabalık ortamlarda olduğumdan o kadar da dayanılmaz değildi.

10 gün sonra seni çok özledim özür dilerim mesajı geldi. yolumuza devam ettik, daha aşk doluyuz ve daha mutluyuz.

yaşadığımız o kısa ayrılık(ayrılık bile denemez bana göre) onun ruhsal sıkıntılarından kaynaklanıyordu,ilişkimizden değildi bunu ayırdık ilk önce. sonra da anlaştık ne olursa olsun bunu tekrarlamayacağız, birbirimize kızıp sinirlensek dahi birbirimizden uzak durarak bunu çözmeyeceğiz,bilakis birlikte devam edeceğiz nasıl mutluyken birlikteysek,mutsuzken de birlikte olacağız.

velhasıl kelam; ne olursa olsun(aldatma,şiddet gibi ağır sebepler dışında) bu kısa ayrılıklara gerek yok,insanın güzel zamanından çalıyor resmen.

Biz de ilişkinin başlarında sorunlar yaşadık.
Ama benimle alakalı sorunlar,bi ilişkim bitmişken hemen akabinde başka bi ilişkiye başlamıştım.Kafa olarak sorunluydum.
Yaşadağım başka sorunlar da üstüne binince çok bunalımlı bi döneme girdim.Haliyle bu ilişkime yansıdı.
Ara vermek değilde,bana biraz zaman tanımasını istemiştim,
Sonucu değiştirmedi,zaten dumanlı bi kafada verilen uzaklaşma kararı pek faydalı olmuyor.Daha da saçma kararlar alabiliyorsun.
Neyse geçti gitti şimdi sorun yok :1:

6 yıl görüştük eşimle böyle ara ara ayrılıkları çok yasadık...tam bir yıl ayrı kalmıştık bir defasındaa sonrasında geri birleştik..çokta güzel olmuştu dönüşü etraftaki kızları görünce daha iyi anlamıştı kıymetimi...bunun dışında yine bir ay iki ay gibi ayrılıklar oldu yine...koparan hep bendim ilişkide,birleştirende o...hep yapamıyor geri yalvar yakar geri dönüyordu...

bu nisanda 4 sene olucak henüz hiç ayrılmadık.tartışsak bile ayrılmak ciddi bir şeydir küçüğü büyüğü olmamalı diye düşünüyorum.

ufak tefek şeylere ayrılınmaz.

hiçbir şey eskisi gibi olmuyor..
ama bu demek değil ki eskisinden daha da kötü oluyor ya da daha da mükemmel oluyor..

yaş ilerlemiş şartlar değişmiş oluyor ister istemez yaşananlarda değişiyor...

5 yıldır aynı insanla birlikteyim ama bu aralıksız bir birliktelik değildi.
her barışmada “bu sefer başka” diyerek başlıyorduk hakikaten de bu sefer başka oluyordu...

zaman geçerken durmuyor maalesef, hani belki dursa her şeye kaldığı yerden başlanabilir ama zaman ilerliyor ve bazı şeyler elimizde olmadan değişmiş oluyor..

sevgilim ilk zamanlarında çok romantikti, peşimde pervaneydi... yaşadığım mutluluğu tahmin edersin :)
sonra araya ayrılıklar girdi, birbirimize alıştık velhasıl artık öyle ölürüm biterim diyen adam yok.. peşimde pervane değil, gerekmedikçe sevgi yağmuruna tutmaz ...

şimdi kıyaslarsam evet eskiden daha ilgiliydi..ayrılığımızdan önce çok daha fazla söylerdi sevdiğini...

ama bir de şimdiden geçmişe bakalım...
anladım ki vazgeçilmiyor senden diye söylendi ve ailesiyle tanıştırılıp işin ciddi olacağını gösterdi...
bu da inanılmaz mutluluk veriyor... sürekli seni seviyorum diyen yok beni ilgi manyağı yapan yok ama olmuyor işte kopamadık bitemedi diye ailesinin içine sokabildi…
ve bu zamanında bana ettiği arabesk laflardan daha da mutlu ediyor beni :31:

başta dediğime geliyor; eskisi gibi olmuyor hiçbir şey ama konudan konuya da değişiyor...

o zaman neydik gereksiz ağır arabesk yapan sevgi yumağı olduğunu sanan insanlar...
şimdi neyiz daha kendini bilen, birbirini tanıyan insanlar...

yine de olmuyor işte, hisler değişiyor, bakış açısı değişiyor..
o zaman mutlu eden şey artık seni edemez hale geliyor...
eskiden her kavgada özür dileyen sen artık aman nasılsa bitemez bırakmaz diye rahat hareket ediyorsun..
ayrıldık da ne oldu, yine barıştık işte diye çok rahat hal alıyorsun... gereksiz bir güven kaplıyor içini :)
"yok asla gerçekten bitmez" :23:

daha da yazsam uzayacak cümleleri nasıl toparlayayım bilemedim :)
ama inan eskisi gibi olmuyor hiçbir şey, kötü mü iyi mi işte orası da konudan konuya, kişiden kişiye değişiyor...

yaşanan o ayrı günlerde boştan yere seni yıpratmış oluyor, göz yaşın aksa bir dert akmasa bir dert oluyor...
ne onla ne onsuz diyor arafta kalıyor kendini yıpratıyorsun..

ne bileyim toparlayamadım işte... bende bir kaç defa yaşadığım için böyle ara vermeleri, epey sıkıntılı biliyorum...:ssz:

uzun tutmamak gerek, aylar sürüyorsa tehlikeli ama haftaya bir şey diyemem :))

Son düzenleme:
Kızlar öncelikle çok teşekkür ederim cevaplarınız için...

Ayrılık dediğim 3-5 bilemedin 1 hafta belki. Hani çok seviyorum, çok sevildiğimi de biliyorum ama kendi bunaltılarını ister istemez bana yansıtıyo acısını ben çekiyorum. Dün konuştuk niye böyle bilmiyorum tek bildiğim seni çok seviyorum, senden başkasıyla olmaz dedi. İlk uzun ilişkisi bocalıyo, sıkıntıları da var biliyorum diyorum ya nasıl sevdiğini de görüyorum hissediyorum ama yoruluyorum.
Dün ilk defa benim sensiz kalmam lazım, nefes almam lazım dedim. Ki biz hiç küsmedik bugüne kadar hergün dipdibe olmamız lazım bi'gün bile küs uyumadık. Kızsak da "iyi geceler eşek" diye mesaj atıp gülümseyip uyuduk. Ben temelli gitmek niyetindeyken ara olsun dedi, ilk defa bu kadar sevdiğim kadını üzmemek, değerini bilebilmek, tüm bunaltımı atıp düzelebilmem için dedi. Sabah 6ya geliyodu uyuyamadık. Konuşma uzadı gitti ama istemedim.

Gündüz mesaj atmış dayanamıyorum, görmem lazım olmuyo böyle diye 5 saat sonra...
Ben de yapamıyorum ama yapmam lazım. Aynı bölümdeyiz şu bikaç gün nasıl geçicek bilmiyorum. İlk defa böyle oldum zaafım var sanki onun yüzünden ağlarken yine ona sarılıyodum hep, o da öyle kızar bana sarılır içlenirdi.

Eskisi gibi olmamasından korkuyorum ama benim nefes almam lazım eski ilişkimde de çok yorgundum bu tuz biber oldu bünyem kaldırmadı.:14:

Kızlar öncelikle çok teşekkür ederim cevaplarınız için...

Ayrılık dediğim 3-5 bilemedin 1 hafta belki. Hani çok seviyorum, çok sevildiğimi de biliyorum ama kendi bunaltılarını ister istemez bana yansıtıyo acısını ben çekiyorum. Dün konuştuk niye böyle bilmiyorum tek bildiğim seni çok seviyorum, senden başkasıyla olmaz dedi. İlk uzun ilişkisi bocalıyo, sıkıntıları da var biliyorum diyorum ya nasıl sevdiğini de görüyorum hissediyorum ama yoruluyorum.
Dün ilk defa benim sensiz kalmam lazım, nefes almam lazım dedim. Ki biz hiç küsmedik bugüne kadar hergün dipdibe olmamız lazım bi'gün bile küs uyumadık. Kızsak da "iyi geceler eşek" diye mesaj atıp gülümseyip uyuduk. Ben temelli gitmek niyetindeyken ara olsun dedi, ilk defa bu kadar sevdiğim kadını üzmemek, değerini bilebilmek, tüm bunaltımı atıp düzelebilmem için dedi. Sabah 6ya geliyodu uyuyamadık. Konuşma uzadı gitti ama istemedim.

Gündüz mesaj atmış dayanamıyorum, görmem lazım olmuyo böyle diye 5 saat sonra...
Ben de yapamıyorum ama yapmam lazım. Aynı bölümdeyiz şu bikaç gün nasıl geçicek bilmiyorum. İlk defa böyle oldum zaafım var sanki onun yüzünden ağlarken yine ona sarılıyodum hep, o da öyle kızar bana sarılır içlenirdi.

Eskisi gibi olmamasından korkuyorum ama benim nefes almam lazım eski ilişkimde de çok yorgundum bu tuz biber oldu bünyem kaldırmadı.:14:

Bazen küçük molalar gerekir, bu çok normal insani bir şey. Hepimiz yaşıyoruz zaman zaman, kendimden örnek vereyim, geçtiğimiz iki hafta sevgilimle çok tatsız geçti, önce belini incitti yattı bir kaç gün o esnada günlük konuşmalarımız oldu, nasılsın , iyi misin, belin nasıl vs.. bir kaç gün geçti, baktım iyileşme yok ama beni de görmek istemiyor, gitmedim üzerine sadece bir sıkıntın mı var konuşalım dedim, var ama konuşmaya hazır değilim dedi. Ses etmedim, sabretmesi zor ama anladım ki biraz kendi başına kalmak istiyor. Velhasıl sadece basit telefon görüşmeleriyle iki hafta geçti. Dün aradı, seni çok seviyorum, anlayışın için teşekkür ederim dedi ve çözüldü. Oturup problemini konuştuk, hak verdim, gerçekten kendi başına kalması gereken bir dönemmiş.

Yani oluyor bazen, bu sevgisizlikten değil, hayatın yükü ağır, bazen bunalıyor insanlar ama bu dönemlerde fevri olmadan birbirini anlamak lazım, zaman vermek lazım. Çok sorunlu dönemlerde sevgiliyle ilgisi olmasa bile onu kırabiliyor insan, en azından küçük bir mesafe kırgınlık olmadan atlatılmasına yardımcı olabilir. Her sorun birlikte çözülmüyor, insanın bazen kendi başına kalıp nefes alabileceği zamanlar olmalı. Bu zaman zarfında sabırlı olmalı, birkaç gün sevgiyi değiştirmez diye düşünüyorum, gerçekten birbirinizi seviyorsanız, zamana olan ihtiyaçta insani bir şeydir ve anlaşılabilir.

Bazen küçük molalar gerekir, bu çok normal insani bir şey. Hepimiz yaşıyoruz zaman zaman, kendimden örnek vereyim, geçtiğimiz iki hafta sevgilimle çok tatsız geçti, önce belini incitti yattı bir kaç gün o esnada günlük konuşmalarımız oldu, nasılsın , iyi misin, belin nasıl vs.. bir kaç gün geçti, baktım iyileşme yok ama beni de görmek istemiyor, gitmedim üzerine sadece bir sıkıntın mı var konuşalım dedim, var ama konuşmaya hazır değilim dedi. Ses etmedim, sabretmesi zor ama anladım ki biraz kendi başına kalmak istiyor. Velhasıl sadece basit telefon görüşmeleriyle iki hafta geçti. Dün aradı, seni çok seviyorum, anlayışın için teşekkür ederim dedi ve çözüldü. Oturup problemini konuştuk, hak verdim, gerçekten kendi başına kalması gereken bir dönemmiş.

Yani oluyor bazen, bu sevgisizlikten değil, hayatın yükü ağır, bazen bunalıyor insanlar ama bu dönemlerde fevri olmadan birbirini anlamak lazım, zaman vermek lazım. Çok sorunlu dönemlerde sevgiliyle ilgisi olmasa bile onu kırabiliyor insan, en azından küçük bir mesafe kırgınlık olmadan atlatılmasına yardımcı olabilir. Her sorun birlikte çözülmüyor, insanın bazen kendi başına kalıp nefes alabileceği zamanlar olmalı. Bu zaman zarfında sabırlı olmalı, birkaç gün sevgiyi değiştirmez diye düşünüyorum, gerçekten birbirinizi seviyorsanız, zamana olan ihtiyaçta insani bir şeydir ve anlaşılabilir.

Çok teşekkür ederimmm.
Aynen bu durum işte. Benim nefes almam lazım, onun kendi kafasındaki sorunları için istemeden beni kırmaktan vazgeçmesi için nefes alması lazım. Hiç istemedi ama ben bunun bize iyi geleceğini hissediyorum. Düşünsene 1 yıl 1 ay haftanın 5 günü dipdibe hiç küsmeden geldik bu güne. Çok seviyorum ama küçücük şeye patlayıp birbirimizi üzmektense deşarj olmak lazım.
Birbirimizi istemsiz üzüp pişman olmaktansa soluk almak mantıklı geliyo şuan.
Of bilmiyorum diyorum ya kızınca bile üzülüp ağlasam da ona sarılıp düzeliyodum.

bızım ılıskımızde ilk bır yıldan sonra 2 aylık bı ayrılık yasadık şuan ıkı yılı gectık sımdıkı aklım olsa barısmazdım ama kısmet bırazda sanırım.ilişkiye gore de değişir.daha beter olan yada daha ıyı olan ilişkiler olabılır

bızım ılıskımızde ilk bır yıldan sonra 2 aylık bı ayrılık yasadık şuan ıkı yılı gectık sımdıkı aklım olsa barısmazdım ama kısmet bırazda sanırım.ilişkiye gore de değişir.daha beter olan yada daha ıyı olan ilişkiler olabılır

Yok bizim ki böyle değil işte. Ablama gece ağlayarak ben böyle bi'karar verdim dedim. Ben ağlarken sırıttı "öff siz dayanamazsınız birbirinize ekşın yapasınız gelmiş" dedi. Sonra bi'kaç saat sonra sevgili mesaj attı dayanamıyorum diye:14:

Benim de bi senelik ilişkim var hep tartışıyoruz da bi kere ayrıldık iki hafta hiç konuşmadık ben inat o benden de inat, sonra o aradı olmuyo yapamıyorum diye barıştık ve iyi bile oldu yani sonrasında değer kıymet daha çok bildi, uzun ilişkilerde ara sıra özlemek iyidir ;) Ama sen sen ol sensizliğe alışmasına izin verme

Benim de bi senelik ilişkim var hep tartışıyoruz da bi kere ayrıldık iki hafta hiç konuşmadık ben inat o benden de inat, sonra o aradı olmuyo yapamıyorum diye barıştık ve iyi bile oldu yani sonrasında değer kıymet daha çok bildi, uzun ilişkilerde ara sıra özlemek iyidir ;) Ama sen sen ol sensizliğe alışmasına izin verme

Aynı bölümdeyiz hergün görücem lafta ara işte :26:

Canım ben sana hak verdim biraz nefes almak istemen yalnız kalmak istemen gayet doğal.. Biraz bunalmışsın hergün birlikte olmaktan ve onun bazı rahatsız edici huylarından.. Sen sevmiyor değilsin sadece durum bu..
Ama diğer yandan ilişkilere genel bir bakış yaparsak mola senden sıkıldım anlamına geliyor.. Yani genel olarak durum bu olduğundan sevgilin seninde böyle olduğunu sanabilir.. Ama bence sen istisnasın.. Bunu anlat sevgiline ve anlayış iste üstüne geldikçe daha da bunaldığını söyle.. Bu ayrılığın ikinizede iyi geleceğinden ve ayrılık (daha doğrusu kafa izni diyelim :) ) sonunda ilişkiye daha sağlam başlayacağınızdan bahset.. Onunda içini rahatlatman lazım baksana paniklemiş adam.. :31:

Canım ben sana hak verdim biraz nefes almak istemen yalnız kalmak istemen gayet doğal.. Biraz bunalmışsın hergün birlikte olmaktan ve onun bazı rahatsız edici huylarından.. Sen sevmiyor değilsin sadece durum bu..
Ama diğer yandan ilişkilere genel bir bakış yaparsak mola senden sıkıldım anlamına geliyor.. Yani genel olarak durum bu olduğundan sevgilin seninde böyle olduğunu sanabilir.. Ama bence sen istisnasın.. Bunu anlat sevgiline ve anlayış iste üstüne geldikçe daha da bunaldığını söyle.. Bu ayrılığın ikinizede iyi geleceğinden ve ayrılık (daha doğrusu kafa izni diyelim :) ) sonunda ilişkiye daha sağlam başlayacağınızdan bahset.. Onunda içini rahatlatman lazım baksana paniklemiş adam.. :31:

En çok onun için istedim zaten beni üzüp, sonra o daha çok üzülüyo. Sürekli mızmızlanmaktansa bi'seferde ağlayıp rahatlamak daha mantıklı geliyo.
Başlara döndük sanki, Facebook'tan sohbete girip bakıp bakıp aynı anda çıkıyoruz, böyle tedirgin mesajlar falan:25:
Görünce dayanamıycam gibi:43:

9 buçuk saat aradan sayılır mı ki:53:

of:25:

En çok onun için istedim zaten beni üzüp, sonra o daha çok üzülüyo. Sürekli mızmızlanmaktansa bi'seferde ağlayıp rahatlamak daha mantıklı geliyo.
Başlara döndük sanki, Facebook'tan sohbete girip bakıp bakıp aynı anda çıkıyoruz, böyle tedirgin mesajlar falan:25:
Görünce dayanamıycam gibi:43:

9 buçuk saat aradan sayılır mı ki:53:

of:25:

Hey Allahım sende mi özledin :1:
Bir süre uzak davranacaksın zaten ister istemez buda onu kendine getirir diye düşünüyorum.. Birde ders bittikten sonra onunla vakit geçirmezsin bi süre böyle idare edebilirsin, zaten aynı bölümde ne kadar ayrı kalacaksın ki hergün illaki görecek..
Hergün ağlamaktansa bi kerede ağlamak daha mantıklı derken sen kesin ayrlık mı istiyorsun ki? Sende kararsızsın sanırım.. :26:

Bencede ayrılık ayrılıktır
Mola, ara vermek felan da olmaz
otobüs yolculuğu değıl kı bu mola verılsın

Araya bı kere ayrılık gırerse ıkı tarafta eskısı gıbı olamaz.

Tabı bu benım fıkrım. :31:

Hey Allahım sende mi özledin :1:
Bir süre uzak davranacaksın zaten ister istemez buda onu kendine getirir diye düşünüyorum.. Birde ders bittikten sonra onunla vakit geçirmezsin bi süre böyle idare edebilirsin, zaten aynı bölümde ne kadar ayrı kalacaksın ki hergün illaki görecek..
Hergün ağlamaktansa bi kerede ağlamak daha mantıklı derken sen kesin ayrlık mı istiyorsun ki? Sende kararsızsın sanırım.. :26:

Ay yok dün konuşurken ne arası bitiş bitiştir modundaydım ama yapamam onsuz şimdi bile bi'dumur oldum:53:
Bi'kere ağlamak dediğim bunaltısını bana yansıttıkça ben içten içten hem anlayıp hem de eve gelip yatağımda mızmızlanıyodum hani ağlanıcak kadar büyük değil ama can sıkan şeyler olur ya onlar birikti içimde. Şimdi biraz ağlayıp sıfırlanmam lazım:25:

Back
X