Kucuk bir tuvalet meselesi

Zorlamayin , insanlarin soyledigini dinlemeyin , baskalarinin lafiyla cocuk buyutmeyelim artik gercektrn bu toplumun karismadigi hicbir halt yok
Her cocugun yetismesi farklidir , benim oglum 3 yasinda birakti bezi hic zorlamadim
Kizim 21 aylik , dun bezini cikarmistim hava alsin diye , bana gelip cisss dedi :) cisi gelmis de soyluyor sipa ama abisi kesinlikle 30 aylik olana kadar soylememisti
yani her cocuk farkli , demek ki kiziniz da hazir degil , ustune gitmeyin

Tuvalet eğitimi çocuğun ilerideki cinsel hayatını doğrudan etkileyen bir şey demişti bir pedagog. Yani zorlama, azarlama, cezalandırma gibi olumsuz davranışların acısı ileride cinsel hayatının doğal akışını bile bozuyormuş. Kızımı hiç zorlamadım. Bu konuda çok çocuk kitabı okurduk, bezleri çöpe atacağız, tuvalete yapacağım diye gaza gelirdi ama uzun süre denemek istemedi. Sonra kreşte öğretmeni de ufak ufak istersen tuvalete yapabilirsin diye cesaretlendirmeye başladı. Oyunlar bulduk, eline yıldız çizme, duvara astığımız kağıda ne isterse onu çizme gibi, bir de komik hikayeler anlatırdım hadi tuvalete yağmur yağdıralım, ovv gök gürüldedi filan diye, kısaca eğlenceli hale getirdik bu işi.

Bezi atalım mı dedim bir gün, kabul etti ve attık. 30-31 aylık civarıydı. İnanır mısınız zırt diye bıraktı, toplasan 3-5 kere halıya işemiştir. Yalnız kakayı bir süre daha beze yapmak istedi, ısrar etmedik ama istersen tuvalete yapabilirsin dedik her seferinde, bir gün onu da istemeye başladı. Çok ayrıntı var da kısa keseyim. Benim için 3,5 yaşında bıraksa da olurdu, ona da bu rahatlığı hissettirdim. Ne zaman istersen deneyebilirsin demek önemli bence. Kızmak yok, kazalar olabilir. Şuan çocuğunuz bırakmaya gönüllüyse ama kazalar sık oluyorsa, sabırla ve zamanla bu dönem geçecek, zorlamayın ama geri adım da atmayın. Bir de bir kitap var, biz kızlar için olanından faydalandık, tavsiye ederim; "Oğlumun Tuvalet Kitabı". Bizde çok işe yaramıştı.
Asla zorlamiyorum ilerde cimrilik tutumluluk vurdumduymaz gibi kotu huylar ediniliyormus.bu yuzden tuvalet egitimi cok onemli.yaptiginda hic tepki vermiyorum bisey olnaz bi dahakine tuvalette yapariz diyorum.konuyu actigimdan beri 2 defa yere yapti bu kadari normal mi

Zorlamayin , insanlarin soyledigini dinlemeyin , baskalarinin lafiyla cocuk buyutmeyelim artik gercektrn bu toplumun karismadigi hicbir halt yok
Her cocugun yetismesi farklidir , benim oglum 3 yasinda birakti bezi hic zorlamadim
Kizim 21 aylik , dun bezini cikarmistim hava alsin diye , bana gelip cisss dedi :) cisi gelmis de soyluyor sipa ama abisi kesinlikle 30 aylik olana kadar soylememisti
yani her cocuk farkli , demek ki kiziniz da hazir degil , ustune gitmeyin
Ilk cocuk oldugu icin bu durumu normal mi diye merak ettim.yoksa kesinlikle acele etmek gibi bi niyetim yok.her cocuk farkli

sabır gosterın normal uykuya gıtmeden once yemeklerden sonra uykudan uyanınca ılk ış tuvalet zamanla oğrenecek... bence vaktı gelmış...

Çocuğunuz hazır değil. 2 çocuk annesi olarak yazıyorum. Hazır olduğunda, kukuli’nin tuvalet şarkısı eşliğinde deneyin. Bir de Facebook’ta selpak’ın tuvalet eğitimi sayfası var. Orada da bilgilendirici Videolar var. İzleyin derim.

Asla zorlamiyorum ilerde cimrilik tutumluluk vurdumduymaz gibi kotu huylar ediniliyormus.bu yuzden tuvalet egitimi cok onemli.yaptiginda hic tepki vermiyorum bisey olnaz bi dahakine tuvalette yapariz diyorum.konuyu actigimdan beri 2 defa yere yapti bu kadari normal mi
Her çocuk farklı, o yüzden başkalarıyla kıyaslayıp normal ya da anormal demek saçma olacak. Biraz motivasyona, zamana ve öğrenmeye ihtiyacı var bence sadece. Tuvalete yapmayı öğrenebilirsin, öğrenene kadar kazalar olabilir tatlım, bunun için üzülme gibi destek çıkın bol bol. Sevdiği bir oyuncağı varsa önce ona çiş yaptırın, sonra kızınızı oturtun. (bu arada ilk okuduğumda oğlunuz var sanmıştım, ne alakaysa, kusura bakmayın=)) İstemiyorsan yapmak zorunda değilsin, sonra yine deneyebilirsin deyin. Bezi geri takmak istiyor musun diye sordunuz mu, beze mi yapmak istiyor acaba? Eğer öyleyse bir ay sonra yine denersiniz.

sabır gerekiyor öncelikle.biz yaz başında çözdük yaklaşık 1,5 hafta sürdü ilk dört gün tutamadı.sonraki iki gün söyledi ama yetiştiremedi sonraki iki gün kendiliğinden çiş var diyip gitti.büyük tuvalet olayında bir defa ortaya yaptı sonraki üçgüne yakın tuttu.kabız olmasın diye gündüz uykusunda bez bağladım uyanınca beze yaptı büyük tuvaletini.sonra tekrar iki gün sıktı ondan sonra tümden çözdük.bide ilk gün gece bez bağlamadım temiz kalktı.geceleri bezi temiz kalkıyorsa tuvalete alışma dönemine başlayın. kuzenin doktoru öyle demiş.

Bırak kim ne derse desin. Hiçbir şey çocuğundan önemli değil. Bırak seneye hazır bir şekilde kendisi de buna adapte olsun

Benim ilk cocugum o yuzden konu actim zaten.acaba ben mi abartiyorum yoksa normal mi bu durum diye.yoksa kimin ne dedigi umrumda degil sadece hemen pes etmis gibi olmak istemiyorum
iki gün için çok erken ilk dört güne kadar üstüne işemesi normal karşılanıyor.ben klozete adaptör aldım .daha rahat oldu.bide çocuğun ayağının altına mutlaka tabure koy .boşta kalınca düşecek hissine kapılıyorlarmış korkuyorlarmış

Kızım için pedagog çok erken demişti. 27 aylık. Eğer gece ıslak kalkıyorsa, kuru kalkana kadar beklememi tavsiye etmişti. Siz neye göre başladınız eğitime?

Ağlama, zorlama, sürekli altına kaçırma gibi durumlar yaşanmaz gerçekten hazır olduğunda. Rahat bi geçiş sağlarsınız. Çevre değil, siz büyütüyorsunuz çocuğunuzu.

İki çocuğumu da 3 yaşında öğrettim. 2-3 gün gibi bi sürede öğrendiler. İsterseniz biraz daha bekleyin

Gunaydin herkese mune abla lutfen konum tasinmasin bi sure..
Benim 28 aylik kizim var.dun itibariyle tuvalet egitimine basladik ama baya zor oldu.bezini cikardim ve yarim saat icinde 3 defa cisini yapti.lazimliga gidiyoruz yapicam diyor ama yapmiyor.sonra icerde yapinca agliyor.acaba vaz mi gecsem diyorum.sabah 9 da uyandi simdiye kadar 5 defa cis yapti yere.sizce bu durum normal mi
cocugu ve kendinizi fazla yiplatmadan vazgecin belliki hazir degil daha

Gunaydin herkese mune abla lutfen konum tasinmasin bi sure..
Benim 28 aylik kizim var.dun itibariyle tuvalet egitimine basladik ama baya zor oldu.bezini cikardim ve yarim saat icinde 3 defa cisini yapti.lazimliga gidiyoruz yapicam diyor ama yapmiyor.sonra icerde yapinca agliyor.acaba vaz mi gecsem diyorum.sabah 9 da uyandi simdiye kadar 5 defa cis yapti yere.sizce bu durum normal mi

benim iki kizim var ikiside bir günde alisti.
baslarda birkac kere tuvalete oturtmayi denedim hadi yapabiliriz fln diye israrla karsi ciktilar.
iki yasini gecmislerdi tam hazirlamiyorum.
ara ara tekrar denedim ama zorlamadan yine olmadi. sonra baktim kendisi istedi ve o gün bezi son kez cikarttik. bir iki gece daha bez bagladim.
sabah baktim bez kuru onuda biraktim

İlk başladığımda ki, bakicimiz ve babanne alistir tuvalete yeter beze verdiginiz para dedi diye basladik, lazimliga oturttum ilk gün hiç yapmadı donunu kaldırdım sarrr üzerine çıkar yıka kurut iki gün böyle geçti üçüncü gün anne ben hazır degilim bezimi bagla dedi.
Eyvallah dedim bezledim ama oyun olarak ara ara lazimliga oturdu ve yapınca alkis öptüm cesaret geldi tabi bezini de bağladım. Sonra bizim kapını onunde anaokulu var içi gidiyor okula gidec gün diye bez kullanan çocukları almıyorlar dedim . Ara ara tuvalet e yapmayı pohpohlayip ozendirdim ve ben artık tuvalete yapmak istiyorum dedi ve basladik.
10-12 kadar cici cici resimli külot aldık biz öyle çok abartmadan ama ilk gün hiç yapmadı lazimliga:kızgın:
İkinci gün de çokça üzerine bir iki defa anca lazimliga farkettim ki 20 dk geçmiyor arası daha sık oturduk 15 dk falan böyle olunca lazimliga daha fazla yaptı ve sevdi üçüncü gün öğleye kadar yine 15 dk gittik, sonra anne öğrendim dedi ben götürünce gitmedi kendi isteyince gitti bu şekilde biraz fazla kaçırdı ama bunun ilk zaman normal olduğunu söyledim korkmadı. Çamaşır ipi ıslak çamaşır dolu idi birkaç hafta kaçırdığını yıkadım serdim sıkıntı olmadı oda rahat alisti bu beş altı ay anlayasiya kacirdi. Yanlız gece bezledim bu gece bezlememin etkisi diye düşünüyorum bezim var mı yok mu derken gitti:işsiz:
Gece bezini de bıraktım kaçırma işi bitti.annelerde yanlış yapabilirmiş öğrendik hem de bu süreci atlattik:KK71: ve son olarak halıları da yikattik bitti

Back
X