• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük esnafın küçük oyunlari.

Mobilyaci ve perdecilerin cogunlugu boyledir, onlara kumas sattigimdan biliyorum,bin turlu firildak cevirirler. Sebebi hakkinda bir fikrim yok ama ne yazik ki. Cok kucuk bir kisim isini adam gibi yapar malesef

Sadece küçük esnaf değil ki piyasa bunlarla dolu.
Tam bir ay TTNet in arızayı bulmasını bekledim sonunda arizayi ben buldum. Başka bi servis sağlayıcıya geçmek istedim Vodafone kayıt yaptırdım 10 Gun geçti daha işleme baslayamadilar bile, abonelik sözleşmesini zar zor iptal ettirebildim. İki büyük firmanın bana bir ay boyunca yasattiklari anlatılacak gibi değil.

küçüğü de büyüğüde hepsi aynı şeyin laciverti.. evet genelliyorum, gelin bana saydırın haydi bakalım.. hele hele bir kargo firması var, aynen o bahaneyi yapıyor.. bilmem nereye gittim gelemem.. lanet gelsin bu ülkede kavga etmeden bir halt (bakın gayet kibar yazdım) yapamazsın arkadaşım.. açıp kavga etmezsen daha beklersin sen o ürünlerini bir kaç hafta..

Küçük esnafla alakası yokki.

Ben ebebekten beşik ve gardrop aldım. 27 ağustosta nakit olarak ödedim, taksit vs yok...
1 ay sonra teslim olacak dendi. tamam dedik. sonra arandık, 3 ekimde değil 10 ekimde gelecek dediler. ben de 3 ekimi de kendiniz çıkarttınız zaten dedim, neyse 10 ekimde bize ulaşır, 13 ekimde size dediler. biraz hır gür, ama içine göre yatak, uyku seti, nevresim her şey hazırdı tamam dedim 13ünde gelsin. bu sefer kız demez mi ama söz veremem 20 ekimi bulabilir. tamam desem eminin 1 hafta daha uzatacaktı.
isterseniz teşhir ürünü verelim %10 indirimle falan dedi, para iadesi yapamam ancak hediye çeki olarak iade yaparım diye saçmaladı.
bir cırlamışım kıza telefonda, paramın iadesini, faizini, mağduriyet bedelini ve diğer aldığım yatak nevresim vs ürünlerin bedelini ve iki kere gidiş dönüş taksi paramı şimdi oraya gelir söke söke alırım, dalga mı geçiyorsun sen diye...
biraz dişinizi gösterin, bizim işler bir anda güllük gülistanlık oldu ebebekle

Denk gelince geliyor, büyük firmalarda da aksaklık oluyor ama bir şikayetinle indirim çekleri hediyelerle telafi edip en azından gönül alıyorlar.

Cok haklisiniz.. benide hali yikamacilar deli ediyor.. biri de zamaninda getirse disimi kircam.. kavga etmedigim halici kalmadi yani bana 2 hafta sonra getircem dese amenna der otururum.. ama 2 gün sonra diyorsan 2 gün sonra getireceksin...

Kargo sirketleri de ayni.. hatta biri bana oturdugumuz siteye getiremeyecegini, gelip subeden almami söyledi.. ee ben o zaman niye internetten siparis veriyorum? Giderim carsidan alirim.. alisveris yaptigim yeri aradim sikayet ettim.. ertesi gün kargom geldi.. getirebiliyormussunuz demekki dedim...

Bana normal geldi bu durum sık sık yaşarım çünkü böyle şeyler. O yüzden yadirgayamadim.

Ama bunun küçük esnafla alakası yok büyük kurumsal firmalarda yapıyor. Siz hemen küçük esnafı paranteze almissiniz ve oyunlar falan diye eklemişsiniz. .

Bak d-smart 7 is günü bekle Gelicez dedi bana internet için, 21 gün olmuş hala bekliyorum. .

Hiç şaşırmadım büyük firmalarda en azından çok üstlere şikayet edebiliyorsun ve tüketici hakları şikayetinde sonuç alinabiliyor ama k.esnaf kusura bakmasın herkese ayrı para söyleme işi savsaklama çok var :KK51:

Sen yine iyisin küçük esnafmış ben koçtaştan aldım kızıma dolap vidalar eksik geldi aradık tamam yollayacağız dediler 6 ay sonra geldi . Saka gibi ya o vidaları götürüp tek tek beyinlerine çakmak geldi içimden.

Valla küçük esnafla alakası yok bunun herhalde, insanlar işini iyi yapmamaya başladı. 1 sene önce bernardodan çeyiz aldım. Eksik parçaları vardı, 1 aya gelecek, 2 aya gelecek diye diye 1 sene geçti aradan hala bekliyorum artık en son dükkanı basıp evleniyorum gönderin artık diye kavga ettim, sonuç; 1 haftaya elinizde olur dediler 2. hafta bitti bekliyorum yine :bicak:

zeytin, kuzenim istanbula taşındı, ilk 1 ay görüşmeler süresince bende kaldı, sonra bizim eve 60 km uzakta bir iş buldu, hemen evini tuttuk, temizlettik, gittik bir mağazadan çeyiz paketi gibi bir paket aldık, beyaz eşyası ve komple mobilyası içindeydi, adamlara 40 kere söyledik en geç 1 hafta içinde gelecek değil mi diye, evet dediler, ilk hafta bekledik arayan soran yok, taahhüt ettikleri gün gittik mağazaya evet efendim sepet efendim, en geç 2 güne gelecek bilmemne.
benim kuzen de böyle olmayacak ben bir çekyat alayım evde kalmaya başlayayım dedi, gittik başka bir dükkandan teşhir ürününü aldık, evi düşün, tek var olan şeyler portmanto, bir kanepe ankastre set ve perde... buzdolabı bile yok...
ve adamlar ilk partiyi o günden 1 hafta sonra kavga kıyamet getirdiler, yani bizimki 1 hafta boş evde çekyatta yaşadı (çalışan işi gücü olan bir adam bu, ne çamaşır makinesi, ne ütüsü, ne dolabı var) şu an 3 hafta oldu hala bulaşık makinesi ve oturma grubu gelmedi, paranın tamamı da ödenmedi üstelik, ilk başta kapora vermiştik, eşyaları getirdikçe nakit ödüyor.
en son telefon açıp ağzıma geleni saydım, şikayet sitelerine yazdım, kendi face sayfalarına yazdım, adamlar hala pişkin.
bu arada şunu da söyleyeym, babamın yaklaşık 40 yıldır çalışan bir beyaz eşya-mobilya mağazası var. artık babam da durmuyor başında ama çalışanları hala aynı şeyi devam ettirirler, bir ürün stokta olmayabilir, kumaş vs farklı istendiğinde zaten sonradan üretilir, bunların hepsi müşteriye söylenir, yani müşteri x ürünü beğendiğinde, bu ancak 1 ay sonraya hazır olur isterseniz benzeri y var onu 2 gün sonra teslim ederiz denir. müşteri de tercihini ona göre yapar. ya da sonradan bir gecikme olacağı görülürse hemen müşteriye haber verilir, bunlar çok zor şeyler değiller, zarar ettiren şeyler de değiller eğer öyle olsaydı babam orda 40 yıldır yaşadığı şehrin en çok iş yapan adamı olmazdı. ama işte dürüstlük gibi erdemler bizim babalarımızın döneminde kaldı galiba...

Ben de ilk evlendiğimde kayınvalidem bi yerle anlaşmış, çamaşır makinası, bulaşık makinası, buzdolabı, ocak aldık. Eve geldik buzdolabını bi açtık tepesinde kocaman bir ezilme. Baya 20 cm kadar ortadan darbe almış. Değiştirtene kadar canımız çıktı. Elemanları biz yaptık çıkarırken kirişe çarptı diyor, mağaza sahibi siz yapmışsınız diyor. En son beyaz masaya gittikte korkularından kendileri aradılar buzdolabının yenisini getirdiler. Bir de ağustosta evlendik, iş sonuçlanana kadar diğer eşyaları da açamadık. Soğuk su lazım olur, bakkaldan iki şişe, durmadan duş alırız çamaşırlar yığıldı. Artık elde yıkamaya başlamıştım. Ocakta yemek yapamadım ya fırın ya hazır almak zorunda kaldık kabus gibiydi.

babamın yaklaşık 40 yıldır çalışan bir beyaz eşya-mobilya mağazası var. artık babam da durmuyor başında ama çalışanları hala aynı şeyi devam ettirirler, bir ürün stokta olmayabilir, kumaş vs farklı istendiğinde zaten sonradan üretilir, bunların hepsi müşteriye söylenir, yani müşteri x ürünü beğendiğinde, bu ancak 1 ay sonraya hazır olur isterseniz benzeri y var onu 2 gün sonra teslim ederiz denir. müşteri de tercihini ona göre yapar. ya da sonradan bir gecikme olacağı görülürse hemen müşteriye haber verilir, bunlar çok zor şeyler değiller, zarar ettiren şeyler de değiller eğer öyle olsaydı babam orda 40 yıldır yaşadığı şehrin en çok iş yapan adamı olmazdı. ama işte dürüstlük gibi erdemler bizim babalarımızın döneminde kaldı galiba...

Keşke bütün esnaflar babanız gibi olsa. Kuzeniniz babanızdan neden almadı ki eşyaları?

Paranın tamamını ödediğinizde malesef hepsi aynı şekilde ,müşteri memnuniyeti diye bşr
Bilemedik ki
Daha dogrusu odemeyi yapin biz de ürünleri hazirlayalim dediler :/
Ben bu islerden anlamam. Önceki mobilya alisverislerini hep internetten yapmistim.
Ilk kez boyle perde falan perdeciden alıyorum
Acemiligime geldi
sanki malzemeleri peşin parayla mı alıyorlar ,sizden aldığı parayı kimbilir nereye kullandı,maksat nakit bulmak,nasılsa sizden alacağını aldı.bundan sonra tamamını ödemeyin ,işlerine gelmiyorsa almayın ,alacağınız ürünü sadece onlar mı üretiyor sanki ,gider benzeri alırım kafam rahat olur.

Ben de ilk evlendiğimde kayınvalidem bi yerle anlaşmış, çamaşır makinası, bulaşık makinası, buzdolabı, ocak aldık. Eve geldik buzdolabını bi açtık tepesinde kocaman bir ezilme. Baya 20 cm kadar ortadan darbe almış. Değiştirtene kadar canımız çıktı. Elemanları biz yaptık çıkarırken kirişe çarptı diyor, mağaza sahibi siz yapmışsınız diyor. En son beyaz masaya gittikte korkularından kendileri aradılar buzdolabının yenisini getirdiler. Bir de ağustosta evlendik, iş sonuçlanana kadar diğer eşyaları da açamadık. Soğuk su lazım olur, bakkaldan iki şişe, durmadan duş alırız çamaşırlar yığıldı. Artık elde yıkamaya başlamıştım. Ocakta yemek yapamadım ya fırın ya hazır almak zorunda kaldık kabus gibiydi.

Keşke bütün esnaflar babanız gibi olsa. Kuzeniniz babanızdan neden almadı ki eşyaları?

ah keşke, ama bu sadece babam için değil, hala küçük şehirlerdeki eski esnaflar böyle çalışıyor. her şey bir yana adına leke gelsin istemiyor, çünkü o mağazadan bir kişi memnuniyetsiz ayrılırsa onun komşusu, ailesi, akrabası derken onlarca potansiyel müşteri kaybeder, küçük şehir esnafı da bunu göze alamaz, ama istanbul ankara gibi yerlerde hem her türlü çakallığa alıştığımızdan hem de adam nasıl olsa her türlü iş yapacağını bildiğinden kafasına göre üçkağıtçılık yapıyor.

kuzenim istanbulda ev kurdu kendine, babam 600 km uzakta. bir de babamlar daha ağır, pahalı markalar satıyorlar. bizim burdan aldıklarımız, beyaz eşya, yatak odası (yatak ve baza dahil) oturma grubu, masa sandalye, ütü, ütü masası, süpürge dahil 11 bin tl gibi bişeydi, babam alışına verse bu fiyata ancak bir yatak odasıyla oturma grubu verebilir.

Vallahi çok sinirleniyorum ya.
Bu ülke neden hiç ilerlemiyor o kadar belli ki.
Kimse işini düzgün yapmıyor.
Özellikle de küçük esnaf. (Doğru dürüst çalışan o kucucuk azinligi tenzih ediyorum )

15 gün oldu neredeyse baza aldik
Parasini trink diye aldilar tabi
Bu pazartesi icin anlastik
Çalışıyoruz diye aksam saatlerinde teslim edin dedik tamam dediler.

Haftasonu aradilar perşembe getiricez diye.
Hadi dedik yetismemistir. Olur dedik

Dün aradik teyit ettik kesin geliyonuz di mi? Diye. Evet ogleden sonra gelicez dediler.

Pazar günü de perde aldik. Stor perde. O da Persembe yani bugun teslim edicekti.

Bütün gün bunlari bekledim
Gelen giden yok aradim

Bazayi teslim edecekler bilmemne semtine gitmisler gelemezlermis
Yarin gelirlermis
Gene evde bekliycez bakalım ne zaman gelirse artik

Perdeciyi aradim
Elemani bilmemne semtindeymis
Demis ki perdenin sahibi ararsa de ki yarin gelcem
Bak sen paşama ya.
O zaman niye aramıyosunuz diyorum cevap yok.

Allahim yarabbim paramla dert sahibi oldum ya.
Zeytin bayadir yoksun???

doğru yazmışsın bizde epey mağdur olduk
küçük esnafın çoğu sahtekar olmuş
mutfak dolabını 8yıl sonra yaptirma hevesiyle beğendik katalogda deseni sipariş ettik alt üst ayni olacaktı
ama geri zekalı üstü farklı altı farklı yapmış
beğenmedıginden mis yapan ustanin
eşimden bende kıyameti kopardık
tam
4 ay geçikmeli istediğim lüx mutfak dolabıma kavuştum
kendi evimizi ustalara yaptırırken
cçok sahtekarlarla uğraştık
en mantıklisi hazır bitmiş ev almak

Boshdan elektrik supurgesi aldim. Depoda olmayn mali satmislar. Fabrikada da uretim yapacaklarmis daha. Yaklasik iki ay supurgemde bozuktu. Oyle bekledik. Cirlamadigim yer kalmadi. Baska bir model verelim dediler. Istemedim. Sonunda geldi ama kucuk buyuk fark etmiyor.

Back
X