Küçük hedeflerle kalıcı sonuçlara...

adasuseymen

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2014
10
0
1
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle kendi durumumdan bahsedeyim. Boy 1.62, kilo bir iki gün öncesinde 55.5 idi. Biliyorum bazı arkadaşlar için belki de hedef kilo bu, ama maalesef herkes kendi durumundan sorumlu. Dolayısıyla benim açımdan bir takım fazlalıklar var, ideal kilo 52 civarı gözükse de ben 170 boya 50 kilo kızları görüp okudukça " noooluyo kardeşiiimm?! ":111: demekten kendimi alamıyorum.

Velhasılıkelam bugüne kadar birçok taktik denedim. Hepsi yarıda kaldı. Ancak hiç bir zaman tam anlamıyla salmadım kendimi. Bu seferki mottomuz küçük hedeflerle kalıcı sonuçlara!

Örneğin 8 ağustostan 15 ağustosa kadar hedeflerim:

* abur cubur az dahi olsa yemek yok!
* günde 2 kere sabah ve akşam olmak üzere yeşil çay içilecek.
* 15-20 dakikalık bölgesel hareketler yapılacak.

gibi. Sağlıklı beslenme, porsiyon küçültme ve su içme zaten farz. Hiç değinmiyorum bile o konuya.

Bu taktiği ilk defa kilo vermek isteyenler de uygulayabilir diye düşünüyorum. Kişinin bir anda yeme düzenini sil baştan değiştirmesi mümkün değil bence. Bunun yerine önümüzdeki 1 hafta su içme miktarımı arttıracağım, yediğim ekmeği azaltacağım gibi gibi...

Hadi bakalım kaçıncı kez bilmiyorum ama yeniden başlıyorum bu yola. Ama en azından tamamen bırakmıyoruz, içimizde hep bir umut var bu da bir şeydir değil mi?

Herkese kolay gelsin kızlar! Umarım dileğiniz kilo ve vücuda kalıcı olarak ulaşabiliriz!

Bir şeyi yazmayı unutmuşum, küçük hedefler dememin sebebi ise şu; uzun vadede hedefler konulduğu zaman örneğin 1 ay 3 ay gibi, aman birkaç günü tolere edebilirim gibi bir algı oluşuyor bende. Ya da tamamen hedefi, yapmak istediklerimi, dikkat etmek istediklerimi unutabiliyorum. Bu sebeple bir kez de ufak hedefler denemek istedim. :)

Bu sabah itibariyle 55.1 kiloyum. Güne iki büyük bardak su ile başladım.

Kahvaltı 12 civarı
* yarım tatlı kaşığı zeytinyağı ile 1.5 yumurta ve bol yeşil biberli omlet
* yarım dl beyaz peynir
* 1 küçük salatalık
* 1 dl tam buğday ekmeği
* 1 fincan yeşil çay

Ara 15.00
* 1 bardak ayran
* 3 parmak kadar tahinli çörek

Son düzenleme:
Öğle 16.00
* sebzeli kepekli makarna (sadece sebzelerde az zeytinyağı var)
* 1 bardak ayran

Ayran beni çok şişiriyor. Bir ara patlayacağım sandım.

Ara 17.30
* 15 tane donmuş vişne

Akşam 19.15
* 2 domates
* bir parça peynir

Bayağı bi acıktım, pek alternatifim de yoktu böyle geçiştirdim. Biliyorum acıkacağım akşam ama yeşil çay, kahve ve su ile halledebileceğime inanıyorum. ☺️

Saat 21.50
* 1 paket Fom kakaolu, yabanmersinli bisküvi
* 1 fincan ikisi bir arada

Saat 23-23.30 civarı bir fincan yeşil çay ile günü kapatacağım. :)

Son düzenleme:
Güüünaydııınn!!! Diyeceğim ama gün ayalı asırlar olmuş. 😀

Akşam yeşil çay ile birlikte küçük bir avuç çiğ badem ve çiğ kaju yedim.

Güne yine 2 büyük bardak su ile başladım. Sabah dışında içtiğim suyu pek takip etmediğimi farkettim, belki de az içiyorumdur. Dikkat etmem gerekiyor buna.

Saat 13.30
* 1 haşlanmış yumurta
* 1 dl beyaz peynir
* 4 siyah zeytin
* biraz salatalık
* 1 dl tam buğday ekmeği

Şu anda da 1 fincan yeşil çayımı içiyorum. :)

Son düzenleme:
Ara 16.30
* 15 adet çiğ badem

Akşam 18.00
* çok tahıllı tortilla ile tavuk dürüm ( yağsız tavada pişirilmiş tavuk göğsü, biber ve az miktarda acı sos)
* 1.5 bardak ayran
* 6 tane mürdüm eriği

19.30
* 1 fincan ikisi bir arada

Su miktarı 1.5 litreye yakın akşama kadar tamamlarım.

Dün hedeflerden yalnızca spor kısmı eksik kaldı. Umarım bugün bir kaç hareket de olsa bir şeyler yaparım. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…