Küçük Oğlum

Psychopaths

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2015
5.728
10.316
198
Kızlar dünya tatlısıdır kendisi. Hatta avatarımda ki resim, oğlumun resmidir.

Sorun şu. Oğlum bademcikleri yüzünden devamlı boğaz iltihabı oluyor. Kronikleşti. Ayda bir olmazsa şaşıcam artık. Kış girdiğinden beri 4 kere oldu ve antibiotiksiz geçmiyor. Dün gece yine ateşlendi randevu aldık. 2 saat sonra dr gitcez. Yine boğaz enfeksiyonu diyip aynı antibiotiği verecekler. Artık gitmeden de biliyorum. Reçete için gidiyorum.

Kuzenimin oğlunun geniz eti ve bademciği aldırılınca kurtuldu. Bende kurtulsun istiyorum ama yaşı 2. Araştırmalarım sonucu 3 ve 3 den sonra diyorlar. Diyelim ki yaşı geldi babası çok korkuyor narkoz verirlerde ya bi daha uyanmazsa ;( Allahım korusun. Gerçi bende korkuyorum ama çocuk hep hasta hep hasta.

Ve sadece kışın değil. Yazın kışın her mevsim.

Sorum şu. Çocugunun bu durumu olup da aldıran var mı? Ve kaç yaşında oldu? Sonrasında düzeldimi iltihap olayı.

Kuzum antibiotik manyağı oldu. Bide tiksiniyor diye tatlı olanından veriyor dr. İyide bu kadar çok antibiotik alması da iyi değil. E onu almayınca da ateş hiç bitmiyor. Ya havale geçirirse korkusundan sabahlıyorum. ;(

Kızlarrr oglumun şuan ki durumu;

Doktora gittim ve tanısı konuldu. 1 senedir özel hastaneye gidiyordum ve mikrobik denilip boğaz enfeksiyonu diyorlardı.

Gataya gittim halbuki ne mikrobik nede boğaz enfeksiyonuymuş. Oglumda pfapa sendromu varmış. Yani kendini tekrarlayan ateşmiş. Ateşlenince 1 kortizon ignesi yapılması gerekiyormuş. Birkaç ay takibi yapılacak ve ateşlenme arası açılmazsa bademciklerin alınması şartmış.

Nasıl olur da 1 senedir özel hastanedeki doktorlar farketmedi anlamış değilim. Yok yere bi ton antibiotik şurup ve iğnesi vuruldu. Çok kızgınım ordaki doktorlara.

Son düzenleme:
Can'ım cok gecmıs olsun bıDe ne Zaman memlekete gıtsek Boğaz'ı dolar Antıbıyotıksız geçmez ama tabı bu yılda Ikı sefer oluyo doktor bana dedı ki eğer her ay falan olursa getırın ona göre konusalım dedı ya bademcık amelıyatı yada koruyucu ıgne verırz dedı yanı ıgne sı varmış onun Sız doktorla görüsün cok sık olduğunu soyleyın her zaman Antıbıyotık alması cok sağlıksız yazık yavrucaga

Rabbim şifa versin inşaallah gerçekten zor bir durum benimde kronik bademciğim var, kocaman halimle ben perisan olurken minicik yavru nasil dayansın , dr lar belli bi yaştan sonra yapyosa bekliyceksin malesef o arada sen bal limon karstrp yedir, bal yiyorsa tabi

Bilmiyordum iğne olayını bugün sorayım. Tşk. Ederim.

Hastalanınca iştah kalmıyor. Zorla birşey verirsem de kusuyor ;(

Hastalanınca iştah kalmıyor. Zorla birşey verirsem de kusuyor ;(
Yavrum ya Kıyamam, bi kere iyileşince tekrar hasta olmasın engelliyceksin, ya tabi ben Yetişkinim o çok küçük ben limon ve soğanın çok faydasını gördm ,antibiyotik kullanamyorm dr ancak 500 mg veriyo oda yetmiyor 1000 likte beni komaya sokuyo o yüzden hiç antibiyotik almyorum ve bu şekilde atlatyorm

Benim de oyleydi çocukken. Annem de korkmuş siz gibi ve 11 yasıma kadar beklemiş. 11 yaşımda oldum ben ameliyatımı. 3 yasındaki çocuk için nasıl olur bilmem ama inanın kolay bir ameliyat. Narkoz almadan önce bircok test yapıyorlar sakıncası var mı yok mu diye. Bence içinizi karartmayın sırf narkoz için.

İşte babası narkozdan dolayı çok korkuyor. Daha iki yaşında. 3 den önce yapıyorlar mı bilmem. Genelde dr lar bu duruma sıcak bakmıyor. 11 yaşına kadar beklesem bir ayağım hep hastanede olacak. Kuzuma da yazık. Her hastalığında kilo kaybı yaşıyor. Bi ton ilaç veriyolar. Bu saat oldu ağzına tek lokma koyamadım.

Dr bi şurup verdi. Hani bağışıklık artsın diye... içiriyorum devamlı ama bana mısın demiyor. Korkumdan kışın dışarı hiç çıkmıyorum. Çıkınca ki yarım saatliğine bile akşama hooppp ateş. Napıcamı şaşırdım. İnsnın ki çok iyi bakıyorum. Terli bırakmam. Aşırı giydirmem. Üşütmem. Evim küçük derecede yaksam ısınmadıgı için yuksrltiyorum yeter ki hasta olmasın. Hastaneye gideceğine dogalgaza gitsin diyorum. Bi ton fatura ödüyorum. Ama yine hasta yine hasta.

Dr diyorum ki üşüttümü yoksa. Hayır diyor. Mikrobiyolojik diyor. Kronikleşti ya zart zurt geçiriyor bu hastalığı. İyileşiyor. Sonra iyi bakımla toparlıyorum. Aradan 1.5 ay geçmeden yine oluyor. O da bitti bende.

Antibiyotik bu yaşlarda kalıcı etki yapıyor böbrek yapısı kemik yapısında bozukluk oluyor alacağı narkoz antibiyotikler daha az zarar verir ben norkozla ameliyat yaptırdım sunnet oldu sıkıntı olmadı çok şükür bu arada kan tahlili yaptırın enfeksiyonun bu kadar sık terarlamqsi hiç normal değil
Ben oğluma hergün kedi hindi findik içi ve nöbet şekeri karışımı veriyorum enfeksiyona iyi geliyor canım geçmiş olsun

Antibiyotikler korkun bence 8 aylik ti oğlum norkozl aldığında zaten çok hafif veriyorlar ameliyat haneden cikmadan uyandı benim oğlan

Canım birde üstüme ile kimse enfeksiyon kapmasini enfeksiyon Mikroplara bağlıdır ha söyle oluyordur
Usuyunce vücut güçsüz kalıyordur bakteriler de bu durumdan yararlanıp saldırıyor dur ama sedimentasyona baktırın derim

O kadar antibiyotigin verdigi zararlari bilseniz kosa kosa aldirirdiniz benim kizim bir bucuk yasinda dili yapisikti ameliyat oldu genel anestezi allah buyuktur bence aldir kesinlikle gecmis olsun

Bu malesef sizin elinizde olan bir sey değil doktorunuzunda dediği gibi, kendinizi suclamayın. Kronikleştiğinde bademcik yeterli savunmayı yapamıyor bu baska hastalıklara da neden olabiliyor. Ben ameliyat olana kadar çok çok zayıftım ameliyattan sonra kilo almaya basladım. Üstelik büyüme geriliğine de yol açıyor. Yanlış hatırlamıyorsam böbreğe kalbe bile zararı var. Sadece narkoz korkusu yuzunden bunları göze alabiliyor mu eşiniz? Ne hastalıklarla narkoz alan, saatlerce narkoz altında kalan binlerce cocuk var. Bu ameliyat sadece yarım saat, 1 saat surecek bir ameliyat. Çocuğunuzu buyuk bir eziyetten kurtaracaksınız inanın. Antibiyotik narkozdan daha zararlı onun için.

ah canim benim seni cok.iyi anliyorum benim bademciklerim 6 yasinda alındı o kadar çok hasta olurmusum ki antibiyotik icmekten helak olmusum ve alindiktan sonra kendime.gelmisim kilo almisim.. iyi bir hekim bulursun arastirirsin yaptirirsin artik kolay operasyon bunlar.. ayrica benim bademciklerim lokal.anesteziyle.alinmisti o zaman ege.üniversitesinde dis cektirir gibi oturdugumu hatirliyorum

Canım benimde tanıdığım oldu iki kez havale geçirdi sürekli acilde olurlardı antibiyotik iğne neler neler.
Sanırım üç buçuk dört yaşındaydı ameliyat oldu çok rahatladılar. Şimdi de bir kilo aldı korkarsın

Valla ne diyim çok haklısın. Ben çok istiyorum. Belki bir yaş daha. Yine de dr sorcam. Şuan sırada bekliyoruz.

Darısı oğlumun başına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…