Küçük şehirde bekar anne olmak

Merhaba hanımlar. Doğma büyüme İstanbul dayım. 14 yıllık öğretmenim, 7 yıl önce boşandım bir kızım var. Biliyorsunuz İstanbul da kim kime, dum duma üst kat komşumu dahi tanımıyorum. Bu yüzden ne boşanmışlığım, ne yalnızlığım ne de dışarı çıkmam kimsenin gözüne batmıyor.
Eylül ün ilk haftası yeniden tayinler açılacakmış. Üniversite okuduğum Eskişehir e, orası olmazsa Bursa ya da Bilecik düşünüyorum. Bu şehir beni çok yordu.
Bekar bir anne olarak sizce göze batar mıyım? Çok gezen, dekolte giyinen bir tip zaten değilim ama küçük yerde daha kolay tanınmak sıkar mı? Bu durumda olan arkadaşlarım varsa ve yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Teşekkürler.
Boyle bir durumda degilim canm ama Allah yardimcin olsn bence cok kafana takmamalisin onemli olan insanin giyinisi filan degil hareketleridir tavirlaridir insanligidr ve kimseye aciklama yapmak zorunda degilsiniz siz kizizini dusunun onun gelecegi herseyden onemli siz kiziniza iyi bir anne olunuz bu sizin icin yeter dis etkenler cokda onemli degil

Şehirden ziyade yaşayacağınız muhit önemli diye düşünüyorum.

Sosyokültürel ve ekonomik seviyesi yüksek semtlerde yaşarsanız bekar olmanız hiç sorun olmayacaktır.

Ben şu an Ankara'dayım. Boşanmış, çocuklu bir kadın olduğumu apartmandaki çoğu kişi bilmez. Belki eşimin başka şehirde çalıştığını zannediyorlardır, belki öldü sanıyorlardır. Asansörde günaydın-günaydın, o kadar.
Ama apartmanımızda biri prof olan 2 doktor, 2 eczacı, üst düzey yöneticiler yaşıyor.

Burada okuyup üzülüyorum, komşum yüksek sesle müzik dinliyor, uyarmamıza rağmen devam ediyor yazanlar, üst kattan halı silkeliyor yazanlar, bahçede mangal yakıp her yeri duman yapıyor diyenler, kapının önünde terlik ve ayakkabı bırakıyor diyenler, merdivenleri dairelerde ikamet edenlerin eşleri (kadın) silecekmiş diyenler vs vs

Ben kalkıp varoş bir mahalleye taşınsa idim emin olun olmayan şeyler bile konuşulurdu. Artı üstte yazdığım sorunlar da çıkardı.

O yüzden lütfen öncelikli olarak semt! Sosyokültürel seviyesi yüksek bir semt...
Çok doğru tespitler, teşekkür ederim. Sosyokültürel seviyesi yüksek kişilerin oturduğu muhit demek aynı zamanda kiranın da yüksek olması demek... Umarım gelirime uygun nezih bir semt bulabilirim. Zaten tercih yaparken açık okulların yerlerini, öğrenci profillerini tek tek araştıracağım.

Boyle bir durumda degilim canm ama Allah yardimcin olsn bence cok kafana takmamalisin onemli olan insanin giyinisi filan degil hareketleridir tavirlaridir insanligidr ve kimseye aciklama yapmak zorunda degilsiniz siz kizizini dusunun onun gelecegi herseyden onemli siz kiziniza iyi bir anne olunuz bu sizin icin yeter dis etkenler cokda onemli degil
Ben kendimden eminim ama olur olmaz konuşmalar, sorular haliyle canımı sıkıyor. En büyük önceliğim kızım ve kararlarımı onun da mutlu olacağı şekilde almaya çalışıyorum.

Ben kendimden eminim ama olur olmaz konuşmalar, sorular haliyle canımı sıkıyor. En büyük önceliğim kızım ve kararlarımı onun da mutlu olacağı şekilde almaya çalışıyorum.
Siz zaten dusuncelerinizde bir olgunluga varmissiniz dis etkenlere kulaklarinizi kapatin zaten sizi taniyan insanlar sizin ne kadar iyi oldugunuzu bileceklerdir o yuzden cok takilmayin boyle seylre kimsenin hayati kimseyi ilgilendirmez

Yaşadığın ortamdan ziyade okulda seni yorabilir eğitimli insanların çoğu egosundan dedikodu ve daha neler çıkıyo

Yaşadığın ortamdan ziyade okulda seni yorabilir eğitimli insanların çoğu egosundan dedikodu ve daha neler çıkıyo
Haklısınız... Kıskançlık, dedikodu, laf taşıma, yüze gülüp arkadan kuyu kazma ne ararsanız var.

Merhaba hanımlar. Doğma büyüme İstanbul dayım. 14 yıllık öğretmenim, 7 yıl önce boşandım bir kızım var. Biliyorsunuz İstanbul da kim kime, dum duma üst kat komşumu dahi tanımıyorum. Bu yüzden ne boşanmışlığım, ne yalnızlığım ne de dışarı çıkmam kimsenin gözüne batmıyor.
Eylül ün ilk haftası yeniden tayinler açılacakmış. Üniversite okuduğum Eskişehir e, orası olmazsa Bursa ya da Bilecik düşünüyorum. Bu şehir beni çok yordu.
Bekar bir anne olarak sizce göze batar mıyım? Çok gezen, dekolte giyinen bir tip zaten değilim ama küçük yerde daha kolay tanınmak sıkar mı? Bu durumda olan arkadaşlarım varsa ve yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Teşekkürler.
Bi eskısehırlı olarak söylüyorum kimsenin umrunda olmaz :)) rahat edersin diğerlerini bilmiyorum

Back
X