- 31 Ocak 2024
- 228
- 44
- 13
- 30
- Konu Sahibi morsardunya7
Herkese merhaba, 2 ay öncesine kadar asgari ücretin bir tık üstü bir maaşla çalışıyordum. Yeni bir iş teklifi aldım ve büyük bir şirkette mevcut maaşımın yaklaşık 2.5 katı kadar maaşla çalışmaktayım. Biraz yoğunum fakat maaştan ötürü mutluyum şükür :) Asıl konu eşim, yeni işime kabul edilmemle beraber ikimiz de çok sevindik, maaşım eşimin maaşının üzerine çıktı. Başta güzeldi her şey ama son birkaç haftadır kendisi de iş aramaya başladı ( ki mevcut işinden de oldukça memnunken ) ona bunun nedenini sorduğumda ise ben de daha fazla kazanayım daha iyi değil mi dedi. Açıkçası ona belli etmedim ama biraz kendini kötü hissettiğini sezdim. Kıskançlık mıdır bilmiyorum ama sanırım bir erkek olarak benden az maaş alması canını sıkmış gibi hissettim. Ona bu konuyu açtım bizde senin paran benim param ayrımı yoktur çünkü. Ama yine de içimdeki ses bunun gurur meselesi olduğunu söylüyor. Aslında hiç de böyle biri değildir ama bu durum hislerimin yanılmadığını söylüyor. Umarım derdimi anlatabilmişimdir :) ne yapmam gerekiyor arkadaşlar nasıl davranmalıyım, ne karar verirse arkasındayım isterse yeni iş arasın bu benim için sorun değil beni bu durumun aramızı bozup hırs haline getirebilir mi düşüncesi korkutuyor.