Eşinizle eğitim seviyeniz denk mi?
Bence çok normal bir davranış sergilemis. Kim olursa olsun çevresinde kendine denk birisi iyi maaşlı bir ise girince 'ben neden hala bu paraya çalışıyorum' diye iş arama sürecine girer:)
Ben süreli bir projede çalışıyorum, süreli olduğu için rakam biraz daha güzel eski işime oranla, iki - iki buçuk katı falan. Eski iş arkadaşıma gitmiştim aylar önce, konuşurken maaşı da sordu, ben söyleyince kendi çalıştığı yere sinirlendi 'ne şartlarda çalışıyorum, haftasonu da gidiyorum şu rakama bak' diye. Zaten is arama isteği hep vardı ama yıllarca çalıştığı yer olduğu için konfor alanından çıkmak istemiyordu heralde. Gecen ay yeni bir iş bulmuş, maaşı benimkiyle aynı

Bunun sebebi hırs, kıskançlık vs vs kesinlikle degil. Cevrende aynı donanımda olup daha iyi kazanan biri varken tabii ki sen de bunun için çaba sarfedersin. Yine baska bir arkadaşım grafik yapıyor, aynı iş yerinde neredeyse on yıl olacak. Tazminatı birikti diye, şartları iyi diye çok çıkmayı düşünmüyordu . Ama bir ortamda kendiyle aynı işi yapan grafikerlerin beş kat daha fazlasını kazandığına tanık olduğu an iş aramayı kafasına koydu, hala arıyor. Ya da bir devlette psikolog memur arkadaşım kendi ofisini açtı istifa edip. Bu cesaret verdi, aynı arkadaş grubundaki diğer psikolog memur arkadaşım da devleti ömürlük iş gibi görmesine rağmen diğer arkadaşın refah seviyesi arttığını görünce niyet etti kendine ve açacağı ofise birikim yapıp bir süre sonra memuriyetten istifa etmeye, şimdi fırsat buldukça sertifikali kurslara gidiyor izinlerinden kullanıp kullanıp
O yüzden eşinden yana bir davranış görmedim ben. Rahatsız oluyorsa daha iyi işte, o da gayret eder, senin için de daha iyi olur.
Ha ne zaman kompleks yapar seni dibe çekmeye çalışır o zaman kötü