- 31 Ağustos 2015
- 583
- 145
- 33
- Konu Sahibi hayatisir1234
-
Gercekten takdir ettim seniSevgili hanimlar merhaba,
Benim sorunum kendimle. Belki yazacaklarim biraz uzun olcak mümkün oldukca kisa tutmaya calisacagim. Unutkanlik ve kendi basina calisamama sorunu var bende. Bu sorunlarimi tabii ki bilmiyordum, sonradan ögrendim (kendimi tanidim). Öncelikle ben 24 yasinda ve yurt disinda yasiyorum.
Ve finansal kaynagimi saglamak icinde bundan 10 gün önce burada (yurt disinda) büyük bir take away yerinde ise basladim (müsterilere sandvicler,pastalar, ekmekler, kurabiyeler kekler fln satiyoruz). Ürünlerimiz cok cok fazla ve ben satis kismindayim. Bugün 6. günümdü.
Iste sanki kendi basima pek calisamiyorum, sürekli is vermelerini bekliyorum. Evet yeniyim tabii ki herseyi ögretiyorlar ama fark ediyorum, artik kendi basima calismami bekliyorlar. Müsteri karsilamasinda ve ürün satma da bir problem yok, hatta cok cok cok iyiyim. Ama bos durdugumuz alanlarda felan bazen ne yapacagimi bilmiyorum bu da oradaki calisanlarin gözüne batiyor. Mesela ürünlerin yerini degistirme, yenisini getirme, bosalan yerleri doldurma gibi arka planda olan seyler... Hatta bir abla kendi iradenle bir seyler yapmayi dene fazla emir almamaya bak dedi. Emir almak acikcasi evet zoruma gidiyor ama bende sanki unutkanlik veya adapte olamama var. Herneyse kendi basima birseyler yapamiyorum sürekli bir yol gösterene ihtiyacim var bu da beni sinir ediyor artik.
Sonra bu sorunun kaynaginin nereden geldigine merak sardim.. ve cocukluguma, yetistirilme tarzima indim. ve evet ben tesvik edilmeyerek ilgi görmeyerek büyütüldüm. Annemle babam su an 65 yasindalar. Yurt disina geldiklerine yabanci dilleri yoktu, isci kiziyim yani ben. Annemle babam bana sevgi, karnimi doyurmadan baska hicbirsey veremediler. Burada onlari kötüleyemiyorum, cünkü onlarda birsey görmediler. Anneme bakiyorum zaten okuma yazmasi yok. Babama bakiyorum hicbir sosyal faaliyeti yok calismaktan baska. Tabii ki onlari canimdan cok seviyorum. Fakat üzülüyorum, keske baska türlü daha bilgili, ilgi görerek, egitilerek büyütülseydim diyorum. Ben ama nedense kendimi bildim bileli merakliyim.. misal veriyorum kücükken yabanci dil ögrendirdim, namazi bile kendi basima kilmayi ögrenmistim. Yani icimde bir istek vardi.. herneyse isletme okudum, begenmedim,.. daha yükseklere cikmayi hedefleedim... okumak, kendimi gelistirmek istiyorum. Böyle isci olarak degilde kendimi rahat hissettigimin, anlami olan bir is yapmayi istiyorum bu nedenle de Ana sinifi ögretmenligine/ilk okul ögretmenligine ilgi duydugum icin artik hafta da 1 kez bir 5 yasindaki cocuga ailesinin istegi üzerine ders veriyorum (yabanci dil ögretiyorum).
Cocuk cok ama cok zeki, atilgan ve merakli. Bu cocugu kendimle yani yetistirilme tarzimizi karsilastirdim ister istemez,, cok farkliyiz, cünkü onun ailesi onunla nasil ilgileniyor, egitiyor.. yabanci dil ögrenmesi icin birini tutuyorlar. Benimkiler benle adeta bir sohbet bile edemezler :) sonra diyorum,, kizim sen gariban gibi yetistirildin, cok normal kafanin calismamasi..
Daha zeki olmak ve hafizami kuvvetlendirmek icin sizce ne yapmaliyim? inanin yapayalnizim su dünyada.. istedigim yerlere gelemedigim icin de üzgünüm.. cok sükür para kazaniyorum ama yaptigim isi hic sevmiyorum.. bir anlami yok cünkü. ürün satmak... bana para kazanma disinda bir katkisi yok.. kendimi kötü hissediyorum gercekten..
Siz her ne kadar kendinizi yerden yere vursanız da ben sizi gayet zeki, akıllı, girişken gördüm, bir de hırslı.
Aynı şekilde devam edin bence. işyerindeki yaşadığınız olay da memnun olmadığınız daha doğrusu hayallerinizin işi olmadığı için biraz rahat davranıyorsunuz, hırsınız devreye girmediği için, diye düşünüyorum.
6 günde dükkanı çekip çeviremezsin ki :) Daha çok yenisin zamanla alışırsın.Biraz gözlemleyip diğerlerinden kopya çekebilirsin.
Bence sen ister istemez ders verdiğin çocukla kendi çocukluğunu kıyaslamışsın.Bundan dolayı 1-0 geride başladığını düşünüp üzülüyorsun.Yetişme tarzı önemli ama bu açığı kendisi kapatan çok kişi var.Sende de o potansiyeli görüyorum.Dershanelere,okullara ne paralar döküldüğü halde haylaz olan gençler var.Öte yandan çobanlık yaparken derece yapan gençler var.
İşletme okudum beğenmedim demişsin.Okulu mu bıraktın ? Eğiimine devam ediyor musun ?
Gercekten takdir ettim seni
Yenilikcisin degiskensin sartlara boyun egmiyorsun bize senin gibi insanlar lazim
Öncelikli olarak hedefine karar ver ne olmak istiyorsun kendini nerede olarak hayal ediyorsun hafiza icin de yemene icmene dikkat et kaliteli yemeye calis
Bulmaca sudoku çöz satranc oyna.
Gariban insanların çocukları da çok iyi yerlere gelebiliyor.Bence siz kendi hayal ettiklerinize ulaşamamanın faturasını ailenize kesmişsiniz.
Psikolojik destek alın bırakın cocuklugunuza onlar insin kendi kendinize tanılar koymayın.
Daha çok gencsiniz madem hayalinizdeki iş bu değil sevdiğiniz işi yapmak için çaba sarfedin.Zeka sonradan artmaz ama başarılı olmanın birinci adımı zeka değil hirs bana göre.Bu da sizde var gibi duruyor.
Unutkanlık için b12nize baktirin derim,başarılar
öncelikle kendine karşı bu kadar acımasız olma. cunku "başlangıçta her şey zordur" der bir japon atasözü. kendine zaman tanı, ve çalıştığın yerdeki işleyişe ver dikkatini. alışınca, çevrende neler olup bitiyor gözlemledikçe zaten takır takır yaparsın yapman gerekenleri.
kendini hiç kimseyle ve yaşantını da hiçbir yaşantıyla karşılaştırmamaya çalış. bu kederden başka hiçbir şey vermez sana. ailene kızarsın, koşullara kızarsın en çok da kendine kızar, yiyip bitirirsin kendini. fakat olması gereken en güzel planda doğdun, daha iyisi olsaydı senin için inan o olurdu. buna güven ve kabullen her şeyiyle hayatını. içinde oldugun çemberleri kırmak için seni cesaretlendirecek olan şey de bu kabulleniş olacak cunku. değişimi ancak böyle başlatabilirsin.
seni çok iyi anlıyorum, bir şeyler ürettiğin, belki insanlara dokunduğun ve seni ruhsal olarak geliştirecek, yükseltecek ve içine sinen işler yapmanın ihtiyacı içindesin. maddi hazlardan cok manevi hazlara ulasmak istiyorsun.
öncelikle kendini tanıman ve ne istediğini anlaman gerekiyor. her an bunu sorgula ve kalbinin özlemlerini farketmeye çalış. anlattığım kadar uzun ve meşakkatli bir yol değil, sadece kendini dinle biraz. daha sonra da araştırmalara başla, aklına yatan; kendini o alanda çalışırken mutlu hissettiğin meslekleri ayıklamaya çalış. ve bu meslekler hakkında bilgi edin. bir yerde "hah, budur" diyeceksin mutlaka.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?